AMA Supercross Phoenix kolo 2 2015

Na zmenu farieb jazdcov sme si zvykli, už iba sledujeme kto z koho, resp. ako sa nesie celá sezóna v znamení otázky “Kto je ďalší”. Milsaps sa zdal byť celkom naštartovaný po nevydarenom prvom kole SX v Anaheim a to isté platí o Tomacovi. V triede 250 zase vládne z roka na rok väčšia rivalita a tie boje sú niekedy omnoho zaujímavejšie ako v 450-tkách.

450 Finále

Z kvalifikácii zanechal dobrý dojem Tomac, aj Wilson a preto sa všetci tešili na rozstrel v semifinále a následne na finále. Je tu finále, rošt ide k zemi. Eli Tomac sa prediera na čelo pola, berie holeshot, no Roczen mu to nedaroval a v tej chvíli ho predbehol. Vyzerá, že je sa na čo pozerať a že mi to chlapci chceli ukázať, aké zaujímavé je to v 450-tkách. Tri kolá ubehli, prichádza štvrté, poradie nasledovné: Roczen, Tomac, Peick, Dungey, Milsaps (hovoril som, že sa zdal byť naštartovaný), Wilson (ukáž im to Dean!), Short, Bryton a Reed. Všetká pozornosť sa ale upriamuje na Roczena a Tomaca, pretože spolu bojujú o prvé miesto. Už to nie je nadvláda talentovaného Nemca, aj iní páni tu majú talent. Tomac predbehol Roczena, no Keni zarýva prsty do rukovätí a nechce Eliho nechať vyhrať. Ešte pár skokov a zákrut to takto prebieha, ale Ken sa akoby uspokojil s dvojkou (prečo Keni, prečo!?). Nič sa ale nedeje, je tu vyrovnaný Dungey na štvrtom mieste a Peick na treťom. To zaváňa súbojom a aj sa tak deje. Radosť pozerať a víťazom z tejto dvojice sa stáva Ryan Dungey. Vidieť už pipravenú šachovnicovú vlajku, je to tu, Tomac, Roczen, Dungey postupne prichádzajú do cieľa.

Galéria SX 450

Výsledky SX Phoenix kolo 2– trieda 450

  1. Eli Tomac
  2. Ken Roczen
  3. Ryan Dungey
  4. Weston Peick
  5. Davi Milsaps
  6. Jason Anderson
  7. Andrew Short
  8. Trey Canard
  9. Jacob Weimer
  10. Chad Reed

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ken Roczen (47bodov/1 víťazstvo)
  2. Ryan Dungey (38bodov)
  3. Jason Anderson (37bodov)
  4. Trey Canard (33bodov)
  5. Weston Peick (32bodov)
  6. Andrew Short (30bodov)
  7. Eli Tomac (26bodov/1 víťazstvo)
  8. Justin Barcia (25bodov)
  9. Brock Tickle (22bodov)
  10. Jacob Weimer (22bodov)

250 Finále

Zach Osborne prekvapuje aj s jeho Husqvarnou a hneď po štarte berie holeshot. Mladší a nevyrovnanejší Stewart sa ale nejakým zázračne rýchlim spôsobom dostáva pred Osborna (žeby si zobral príklad zo staršieho bračeka a pustil si žilou nejaké tie fajné amfetamíny?? – ale to hádam nie, testy preukazujú, že sú účinné.). Našťastie je tu ale nablízku Cooper Webb na tretej priečke a dostáva sa pred Osborna a neskôr aj pred Stewarta. Bowers s Hillom predviedli veľmi krásny súboj dvoch kohútov v semifinále a to isté mal každý pred očami, keď sa nachádzali za sebou aj vo finále. Došlo nakoniec k obehnutiu, ale nie Hill a Bowers, ale Bowers a Plessinger a tak je Tyler na 4. priečke. Toto poradie sa udržalo dokonca, i keď miestami vyzeralo nie práve najsvetlejšie pre Malcolma.

Galéria SX 250

Výsledky SX Phoenix kolo 2 – trieda 250

  1. Cooper Webb
  2. Malcolm Stewart
  3. Jessy Nelson
  4. Tyler Bowers
  5. Aaron Plessinger
  6. Justin Hill
  7. Zach Osborne
  8. Shane Mcelrath
  9. Zachary Bell
  10. Thomas Hahn

Priebežné bodové umiestnenia SX 250

  1. Jessy Nelson (45bodov/1 víťazstvo)
  2. Cooper Webb (39bodov/1 víťazstvo)
  3. Tyler Bowers (38bodov)
  4. Zach Osborne (36bodov)
  5. Justin Hill (33bodov)
  6. Aaron Plessinger (32bodov)
  7. Shane Mcelrath (28bodov)
  8. Malcolm Stewart (23bodov)
  9. Zachary Bell (22bodov)
  10. Joshua Hansen (20bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.