AMA Supercross Anaheim kolo 3 2015

Tretí víkend a my sme spolu s jazdcami supercrossu opäť na štadióne v Anaheime. Poviem vám pravdu, už som myslel, že bez Villopota a Stewarta bude tomuto tvrdému športu niečo chýbať. Mýlil som sa!

450 Finále

Ne-nor-mál-ne! Andrew Short je ako vypustený z reťaze, berie holeshot a ukazuje všetkým, že mu stačí dobrý tréning a hneď vie byť na vrchole. Ale ešte prvé kolo ani neprešlo a už ide Short nechutne cez riadidlá, padne na zem a hneď mu po motorke prechádza Anderson a takisto ide k zemi. Short je zranený a je vonku z hry, Anderson pokračuje. Tomac a Dungee natankovali lepší benzín, lebo letia ako rakety a všetkých obiehajú. Zatiaľ je to neustálené takto: Roczen, Dungee, Tomac, Reed, Canard, Barcia. Reed bojuje s Canardom, ale je stále rýchlejší. Canard si myslí, že dá dvojskok a preskočí Reeda, ale skáče na Reeda a ten ide tvrdo k zemi. Canard a Reed sa pozbierali, no Reed mu to nedaroval, vytlačil ho z trate a Canard je opäť mimo motorku. Reed dostáva čiernu vlajku za toto nešportové gesto. No nič, ide sa ďalej. Polovica, 10. kolo z 20. a vyzerá to, že Baggett vezme Tickelovi 5. pozíciu. Bum! Baggett nezvládol rytmickú sekciu a letí cez riadidlá svojej motorky. To to je šialené! Je to traťou, alebo sú všetci tak ambiciózni, že chcú za každú cenu ukončiť Nemcovu nadvládu a vyrvať mu červenú tabuľku z ruky? Blíži sa koniec a ešte aj druhý jazdec z Reedovho tímu ostupuje, zjavne pre problémy s motorkou. Medzi tým vypadol aj Alessi, bývalý kráľ štartov.

Galéria SX450

Výsledky SX Anaheim kolo 3– trieda 450

  1. Ken Roczen
  2. Ryan Dungey
  3. Eli Tomac
  4. Justin Barcia
  5. Broc Tickle
  6. Cole Seely
  7. Jason Anderson
  8. Dean Wilson
  9. David Milsaps
  10. Blake Baggett

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ken Roczen (72bodov/2 víťazstvá)
  2. Ryan Dungey (60bodov)
  3. Jason Anderson (51bodov)
  4. Eli Tomac (46bodov/1 víťazstvo)
  5. Trey Canard (43bodov)
  6. Justin Barcia (43bodov)
  7. Brock Tickle (38bodov)
  8. Weston Peick (32bodov)
  9. Andrew Short (31bodov)
  10. David Milsaps (30bodov)

250 Finále

Šialenstvo! A to nepoužívam to slovo iba tak, ale Anaheim 2 si to zaslúži. Mladí jazdci sú a vždy budú agresívnejší ako starší a ostrieľaní, ale koľko kontaktov bolo tu? Neviem, prestal som to počítať. Holeshot má Osborne so svojou Husqvarna Rockstar energy. Nelson mu však nedá dýchať a ukazuje mu, že zákruty mu nejdú tip-top. Netrvá to dlho a Nelson predbieha Osborna. Nováčik Aldredge zacítil krv na bojovom poli a púšťa sa takisto za Osbornom. Bowers ale letí ako lokomotíva a dostáva sa cez Osborna, aj cez svojho tímového spolujazdca Aldredga. Šieste kolo a Nelson ide k zemi hneď za mostom a tak Bowers vedie, no hneď za ním sa nachádza naštartovaný Hill. A popri ostatných kohútích zápasoch to Aldredge prestrelil na skoku, vypadol zo stupačiek, lenže rukami sa stále držal riadidiel a tak poletel pod plným plynom cez rovinku až tvrdo pristál. Medzitým mal Hansen s niekým kontakt a už ani neviem s kým, bolo toho tak veľa. Nevadí, pokračujeme a kde sa vzal, tu sa vzal, na svojej modrej Yamahe priletel Cooper Webb a začína sa tvrdý boj o druhú priečku s Hillom. Hill si myslí: čo mi ty tu chceš ukazovať, ja som jazdil na 450tke, nie ty, ja jazdím za KTM, nie ty. No Webb mal na to iný názor a tak preskočil dva krát tri skoky, kdežto Hill ich bral po dvoch a bolo vymaľované. Hmm, dve kolá dokonca a Webb sa približuje na prvého Bowersa. Dá ho dole, nedá? Biela vlajka oznamuje, že je posledné kolo a nechápem kedy, ale Webb sa stihol asi takou rýchlosťou blesku, ak nie rýchlejšie, dostať na úroveň Bowersa. Tretia zákruta pred cieľom a pác, Webb vytláča Bowersa, Bowers padá a Webb si ešte drzo povie do prilby: “nezavadzaj!”  Webb vyhráva, no to šialenstvo, nehovoril som?

Galéria SX250

Výsledky SX Anaheim kolo 3 – trieda 250

  1. Cooper Webb
  2. Tyler Bowers
  3. Justin Hill
  4. Zach Osborne
  5. Malcolm Stewart
  6. Jessy Nelson
  7. Joshua Hansen
  8. Alex Martin
  9. Thomas Hahn
  10. Shane Mcelrath

Priebežné bodové umiestnenia SX 250

    1. Cooper Webb (64bodov/2 víťazstvá)
    2. Jessy Nelson (60bodov/1 víťazstvo)
    3. Tyler Bowers (60bodov)
    4. Zach Osborne (54bodov)
    5. Justin Hill (53bodov)
    6. Aaron Plessinger (40bodov)
    7. Malcolm Stewart (39bodov)
    8. Shane Mcelrath (39bodov)
    9. Joshua Hansen (34bodov)
    10. Thomas Hahn (30bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.