Johnson Controls debutoval interiérovými inováciami na medzinárodnej automobilovej show v Amerike

Ako už vieme z predchádzajúcich článkov, Johnson Controls je popredný dodávateľ automobilových dielov, súčastí, alebo celých zostáv, ako strešné a dverné panel, prístrojové dosky, autosedačkya mnoho iného. Tak isto intenzívne pracuje na vývoji a inováciách, ktoré buď môžu predať iným automobilkám, alebo ktoré prezentujú ich kapacity, možnosti a pokrok.

Predstavené novinky

Pohyblivé lakťové opierky dverových panelov

Znie to síce komplikovane, ale ide o lakťové opierky na dverách z vnútra auta o ktoré sa opierate počas jazdy. Tradične ponúkajú ergonómiu a komfort, no prvý krát sú pohyblivo uložené a teda ich môžete presúvať podľa potreby. Takto je možné vytvoriť komfortné sedenie v aute aj pre ľudí ktorí sú hlavne vyšší, alebo naopak nižší, ako “konfekční”.

Vertikálna skrinka okuliarov

Odkladaciu skrinku, alebo box pre okuliare (najčastejšie slnečné) poznáte hlavne z áut strednej a vyššej triedy. Väčšinou je umiestnená v strešnom paneli, v oblasti svetiel pri vodičovi. Boli však výklopné, no a práve toto Johnson vyriešil netradične, inovatívne. Nová skrinka sa po zatlačení vysunie smerom dole zo strechy. Takto dokázali zväčšiť jej objem o 20%, ako aj vzhľad a ergonómiu.

Sunglass Bin

Inovatívne ambientné osvetlenie koží a látok

Toto populárne interiérové osvetlenie pracuje s najnovšou technológiou, ktorá dokáže využívať viacero farieb, vzorov a tvarov. Pri perforovanej koži tak svetlo preniká práve cez jej perforáciu/dierovanie, ale dokáže prenikať aj cez rôzne vzory na látkach.

JCI%201JCI%202

Multikoľajnicové riešenie odkladacích priestorov

Vychádza z úložných priestorov v stredových paneloch (za radiacou pákou), ktoré používajú tzv. rolety, ktoré môžete otvoriť do takej miery, ako potrebujete. Pomocou vstrekovacieho lisovania vytvorili inžinieri v Johnsone systém viacnásobných koľajníc, po ktorých možno roletu ľubovoľne posúvať v rôznych smeroch.

Vertikálne nastaviteľné lakťové opierky

Vznikli na základe požiadaviek na vyšší komfort zákazníkov/pasažierov áut. Tieto opierky sú ľahšie, napriek tomu ale robustnejšie. Pomocou špeciálnych mechanizmov možno opierky výškovo nastaviť a nie len ich náklon, ako tomu bolo doteraz.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: Johnson Controls

B7PA_DkCIAIx-JF

 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.