AMA Supercross San Diego kolo 6 2015

San Diego vyzeralo celkom nádejne pre Daviho Milsapsa a Treya Canarda. Trey zajazdil najrýchlejší čas, ktorý mu potom Keny na svojej Suzuki zrušil. Davi sa zase zdal byť už konečne vo forme, v akej si ho pamätáme ešte zo sezóny 2013. Už menej nádejne to vyzeralo pre hviezdu 250-tok Coopera Webba, ktorý počas tréningov padol cez riadidlá pri doskoku. Nikto nevedel, či ešte nastúpi na trať, ale chalanisko to dokázal.

450 Finále

Po padnutí roštu všetci vyštartovali ako rakety s Alessim a Roczenom na čele, no Alessi sa dopustil chyby v prvej zákrute a ide mimo trať. Holeshot patrí Roczenovi a za ním sa jazdci pripravujú na útoky, ako roj ôs. Canard tlačí už pár kôl na Roczena a obzerá mu štuple na zadnej pneumatike. Milsaps tak nádejne začal a tak nedobre skončil. Padol a skončil mimo prvú desiatku a to isté sa stalo pred ním aj Tomacovi. Canard to už nevydržal a Roczena trhol, no Keni sa len tak nevzdáva a drží plyn hádam s kŕčom v ruke. Kto z koho? Raz je vpredu Canard, raz Keni, Canard, Keni a bum Canard ide dopredu a potom už iba naberá náskok. Žeby to Keni vzdal? Poradie v deviatom kole: Roczen, Dungey, Reed, Short, Baggett, Seely, Tomac, Tickle. Osem kôl dokonca a Rozcen sa dotiahol na Canarda s rozdielom jednej sekundy. Na Roczena sa ale zase dotiahol Dungey. Bude to boj? Je to taký mini boj. Keni sa dotiahol na Treya, ale Trey si asi uvedomil, že treba zaradiť vyšší prevodový stupeň a tak zrýchlil, takto to ide až do konca, no nakoniec to Canard ustál a vyhral aj v San Diegu. Za ním nešťastný Keni a na treťom mieste šťastný Dungey, pretože takto si Dungey opäť udržal červenú tabuľku aj do ďalšieho kola.

Galéria SX450

Výsledky SX San Diego kolo 6– trieda 450

  1. Trey Canard
  2. Ken Roczen
  3. Ryan Dungey
  4. Chad Reed
  5. Eli Tomac
  6. Cole Seely
  7. Blake Baggett
  8. Andrew Short
  9. Broc Tickle
  10. Jason Anderson

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (127bodov/1 víťazstvo)
  2. Ken Roczen (118bodov/2 víťazstvá)
  3. Trey Canard (109bodov/2 víťazstvá)
  4. Eli Tomac (100bodov/1 víťazstvo)
  5. Jason Anderson (85bodov)
  6. Cole Seely (82bodov)
  7. Chad Reed (75bodov)
  8. Justin Barcia (71bodov)
  9. Blake Baggett (68bodov)
  10. Andrew Short (66bodov)

250 Finále

Ako sme už spomínali, Webb mal pád počas tréningov, no postavil sa na štart finále v San Diegu. Okolití jazdci cítili jeho zranenie a bolo to pre nich niečo ako pre žraloka krv v otvorenom mori. Trochu im to ale Webb prekazil, keď vyštartoval ako druhý hneď za Osbornom. Priplietol sa ale medzi nich Bowers. Jééj to bude krása. Všade sa roznáša na kopytách rivalita medzi Webbom a Bowersom, ale Bowers mi príde akoby sa už nechcel púšťať do kontaktov s Webbom, pretože aj keď je Webb kratší, na motorke je lepší a zatiaľ vždy dokázal ustáť ich kontakt, čo sa o Bowersovi povedať nedá. Na zem sa ale dostal Stewart a ako je to u Stewartovcov zvykom, len ťažko sa zviecha z trate (ešteže Webb taký nie je). Po štyroch kolách je Osborne štvrtý, tretí je McElrath, druhý Webb a prvý Osborne. Žeby Webbove zranenie bolo vážne a druhú priečku drží iba silou vôle? Škoda, že štart nevyšiel Nelsonovi a Plessingerovi, mohlo to byť zaujímavejšie. Je to ale tu, ako som písal už v minulom článku. Čím bližšie ku koncu, tým je Webb ostrejší. Finále je za polovicou a Cooper začína ukrajovať sekundy z Bowersovho náskoku, najprv o 0,4s, potom o 0,5s. A je to tu, Cooper ani neobzerá Bowersove zadné koleso, ale ho proste predbieha. A hneď to isté spravil Bowersovi aj Plessinger. Neviem ako a cíti Bowers, ale nebude to nič príjemné. Takto prelietavajú aj všetci cieľom. Hansen prekvapil, keď prišiel na štvrtej priečke a za ním štartovacia víla Osborne, ktorý to žiaľ nedokáže udržať od štartu až po cieľ na prvom mieste. Osborne má teda prekrásny náskok v podobe 30 bodov v celkom hodnotení.

Galéria SX250

Výsledky SX San Diego kolo 6 – trieda 250

  1. Cooper Webb
  2. Shane Mcelrath
  3. Tyler Bowers
  4. Joshua Hansen
  5. Alex Martin
  6. Zach Osborne
  7. Zachary Bell
  8. Jessy Nelson
  9. Thomas Hahn
  10. Chris Alldredge

Priebežné bodové umiestnenia SX 250

    1. Cooper Webb (136bodov/4 víťazstvá)
    2. Jessy Nelson (106bodov/1 víťazstvo)
    3. Tyler Bowers (104bodov)
    4. Zach Osborne (102bodov)
    5. Shane Mcelrath (86bodov)
    6. Aaron Plessinger (81bodov)
    7. Justin Hill (79bodov)
    8. Joshua Hansen (79bodov)
    9. Alex Martin (75bodov)
    10. Malcolm Stewart (69bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.