Superšport Mercedes-AMG GT S má príbuzného na vode

Na tohtoročnej Medzinárodnej výstave motorových člnov v Miami predstavili Cigarette Racing a Mercedes-AMG najnovší model, ktorý je výsledkom ich dlhoročnej spolupráce: Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept – námorné prevtelenie nového športového vozidla Mercedes-AMG GT S, ktoré bolo tiež vystavené v Miami.

Inšpiráciou pre vysokovýkonný motorový čln s najvýkonnejším sériovým dvojmotorom z portfólia Cigarette je charakteristický dizajn a plnokrvná technológia z motoristického športu modelu Mercedes-AMG GT S. Koncepcia motorového člnu s lakom v exkluzívnej farbe AMG Solarbeam s matnými čiernymi prvkami jasne odkazuje na dynamický charakter športového vozidla z Affalterbachu.

Mercedes-AMG GT S und Cigarette 50 Marauder

S uvedením modelu Mercedes-AMG GT S na trh v marci 2015 vystúpi značka Mercedes-Benz orientovaná na výkon po prvýkrát v segmente športových vozidiel s jedinečným obsadením. Celý model vyvinula značka AMG. Spája v sebe agilnú jazdnú dynamiku a prvotriedny výkon z pretekárskych tratí s dych vyrážajúcim dizajnom. Základom pre zážitok z jazdy s vysokou dynamikou je koncepcia uloženia motora vpredu na stred a inteligentná hliníková odľahčená konštrukcia. Novovyvinutý osemvalcový motor AMG s dvomi turbodúchadlami a objemom 4,0 litra podčiarkuje slogan značky AMG „Driving Performance“. Dosahuje výkon 375 kW (510 k) a maximálny krútiaci moment 650 newtonmetrov. Tento balík výkonu umožňuje očarujúci jazdný výkon: Mercedes-AMG GT S zrýchli z 0 na 100 km/h len za 3,8 sekundy.

„Mercedes-AMG GT S svojou technologickou podstatou spĺňa naše najvyššie požiadavky na jazdnú dynamiku, agilitu a športový charakter,“ uviedol Tobias Moers, predseda obchodného vedenia Mercedes-AMG GmbH. „Základom pre vznik tohto modelu je princíp ‚Handcrafted by Racers‘. Máme veľkú radosť z toho, že sa nám spoločne s naším dlhoročným partnerom Cigarette Racing podarilo preniesť túto osobitosť a Driving Performance, čo je typické pre túto značku, aj na vodu.“

Mercedes-AMG GT S und Cigarette 50 Marauder

Prezident a výkonný riaditeľ Cigarette Racing Skip Braver dodal: „Aj v tomto roku s nadšením znovu spolupracujeme so značkou Mercedes-Benz orientovanou na výkon, aby sme vyvinuli náš doteraz najrýchlejší motorový čln. Koncepcia 50 Marauder GT S Concept je vďaka dvom novým pretekárskym motorom Mercury, inšpirovaným AMG, stelesnením prísľubu našej značky o inovácii a umení remeselnej výroby.“

Mercedes-AMG a Cigarette Racing spolupracujú už od roku 2007 a ich spolupráca je primárne založená na spoločných aktivitách zákazníkov a marketingu. Na pevnine alebo na vode – výkon je prvok, ktorý spája Mercedes-AMG a Cigarette Racing. Výkonné motorové člny amerického špecialistu s dĺžkou 38 až 55 stôp (11,6 x 16,87 metra) patria k najrýchlejším a zároveň najexkluzívnejším výkonným motorovým člnom na svete, podobne ako vozidlá od značky Mercedes-AMG orientované na výkon. Ponúkajú ručne vyrobenú kvalitu šitú na mieru

pre nadšencov, testovanú v extrémnych podmienkach. Mercedes-AMG a Cigarette Racing sú spriaznenými dušami aj čo sa týka ich DNA. Obidve spoločnosti majú korene v pretekárskom športe a túto vášeň prežívajú s najväčšou vytrvalosťou.

Mercedes-AMG GT S und Cigarette 50 Marauder

„Inšpirovali sme sa novým Mercedes-AMG GT S, pričom vznešenosť a znamenitosť boli jasným stredobodom záujmu v rámci našej súčasnej spolupráce s Cigarette Racing,“ uviedol Gorden Wagener, vedúci dizajnu spoločnosti Daimler AG. „Nový model Mercedes-AMG GT je športové vozidlo vo svojej najdokonalejšej podobe a  práve toto vyjadrenie sily a rýchlosti sformovalo telo a plynulé línie koncepcie 50 Marauder GT S.“

Pohon zabezpečujú novovyvinuté pretekárske motory Mercury

Koncepciu Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept poháňajú dva pretekárske motory Mercury. Priestor motora je ošetrený lakom AMG Solarbeam. Inteligentná odľahčená konštrukcia umožnila úsporu hmotnosti približne 450 kilogramov v porovnaní so štandardnou homologizovanou hmotnosťou. Výkonný motorový čln s dĺžkou 50 stôp (približne 15 metrov) a šírkou osem stôp (približne 2,4 metra) dosahuje najvyššiu odhadovanú rýchlosť viac ako 217 km/h.

Mercedes-AMG GT S und Cigarette 50 Marauder

Dizajn, výbava a kokpit s prvkami typickými pre AMG

V dizajne a vo výbave Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept sa odráža dynamický charakter. Exteriér charakterizuje lesklý čierny trup a logo AMG s lakom AMG Solarbeam s matnými čiernymi zvýrazňujúcimi prvkami. V ručne vypracovanom interiéri dominuje kombinácia čiernej farby a AMG Solarbeam s čiernym zvýrazňujúcim prvkom Alcantara®. Dizajn vychádza z klasického kokpitu Cigarette Racing. Používateľské rozhranie ponúka najnovšie technológie: komunikáciu prostredníctvom rozhrania Bluetooth® , počítačom podporované riadenie, štyri displeje s vysokým rozlíšením, navigáciu Garmin a Cigarette, ako aj audiosústavu najnovšej generácie.

Mercedes-AMG GT S und Cigarette 50 Marauder

Cena tohto výnimočného motorového člna Cigarette Racing je približne 1,2 milióna amerických dolárov. Medzinárodná výstava motorových člnov v Miami je pre návštevníkov otvorená od 12. do 16. februára 2015 v kongresovom centre Miami Beach Convention Center.

Zdroj, foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT S und Cigarette 50 MarauderMercedes-AMG GT S und Cigarette 50 Marauder

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.