AMA Supercross Atlanta kolo 9 2015

Minulý týždeň sa supercross konal v Atlante, no a tento týždeň sa opäť konal v Atlante. Tak to bolo naplánované a rozoberať prečo a načo a začo nemá zmysel. Aby však okorenili atmosféru a nebol to iba ďalší “obyčajný” pretek, Atlanta numero duo bola vyhlásená za retro víkend. Jazdci sa objavili v dresoch so sponzormi popísanými fixkami, ich super moderné stroje sa vrátili vzhľadovo do rokov osemdesiatych a bolo to celkom príjemné sledovať takúto zmenu.Trať bola náročná, veľmi náročná, rolety sa podobali na vysoké zuby a v kľude by sa na nich vižili trialové motorke, skoky ostré, do toho piesková sekcia rovno za skokom s podjazdom. Kenny má zranený ľavý členok ešte z minulo víkendovej Atlanty, kedy padol v tréningu. A teraz sa mu sto stalo opäť, padol a opäť na ten istý členok.

450 Finále

Opticky krátka trať bola pripravená na finále kráľovskej triedy a jazdci so svojimi strojmi so vzhľadom z 80. rokov. Holeshot urval Reed, ten chlap sa rozbehol a dav ziapal, teda aspoň do chvíle, keď sa na neho rozhodol zaútočiť Peick. Peick sa s ním stretol na skoku, hneď potom išli zároveň ako aquabelly a potom daváj, preskočili lavicu s maximálnou rivalitou a Peick pri tom ešte hodil slušný whip. Tak až teraz mal dav dôvod na ziapanie. V druhom kole Reed spravil chybu a vbehol do penových blokov. To automaticky posunulo Dungeyho na druhé miesto a za ním už boli rozbehnutí Tomac, Canard, Roczen. V piatom kole začal Dungey doťahovať na Peicka a až v polovici šiesteho kola ho dokázala obehnúť. Po tomto začala mela medzi Canardom, Peickom a Tomacom, krásny súboj, no víťazne vyšli práve Hondy a Peick bol za nimi. V desiatom kole zle doskočil Anderson a následkom bola zrážka s Peickom. Anderson odišiel, hneď na to ale znovu spadol. Do Peicka ťukol Roczen, tak sa odrezal od stopy a hneď ho obehol Baggett. Dungey udržal vedenie až do finále a za ním preskakovali ciel Tomac a Canard.

Galéria SX450

Výsledky SX Atlanta kolo 9– trieda 450

  1. Ryan Dungey
  2. Eli Tomac
  3. Trey Canard
  4. Broc Tickle
  5. Blake Baggett
  6. Joshua Grant
  7. Chad Reed
  8. Ken Roczen
  9. Jason Anderson
  10. Weston Peick

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (199bodov/3 víťazstvá)
  2. Trey Canard (169bodov/1 víťazstvo)
  3. Ken Roczen (156bodov/2 víťazstvá)
  4. Eli Tomac (137bodov/1 víťazstvo)
  5. Jason Anderson (126bodov)
  6. Chad Reed (124bodov/1 víťazstvo)
  7. Cole Seely (120bodov)
  8. Blake Baggett (15bodov)
  9. Andrew Short (100bodov)
  10. Justin Barcia (96bodov)

250 Finále

Finále dvestopäťdesiatok si od začiatku kontroloval Marvin Musquin na čele pola. Veľmi rýchlo naberal náskok na Savatgyho, Decotesa, Bogla a zvyšok. Martin sa však nedal odbiť a prebojoval sa veľmi rýchlo a čisto na druhé miesto. Toto finále nebolo až tak nervy drásajúce ako to minulé, no preds sa našlo pár pekných kúskov. Rodrziguez sa napríklad snažil dotiahnuť na Decotisa ale na skoku pred zákrutou zachytil o Decotisove zadné koleso a Rodriguez šiel k zemi. Šesť kôl dokonca dokázal Savatgy obehnúť Decotisa. Tým sa Savatgy dostal do prvej päťky. Pred ním sa nachádzal Tonus, Bogle, Martin a stále prvý Musquin. Pre Musquina to začalo vyzerať zle, keď sa na neho mladší Martin začal doťahovať a to v celku na nebezpečnú vzdialenosť no do posledného kola si dokázal Marvin vyjazdiť slušný náskok. Už, už sa zdalo, že sa nič neudeje, ale Decotis zacítil Tonusa a chcel ho predbehnúť stoj čo stoj a tak do neho na doskoku v zákrute narazil, vytlačil na okraj trate a takto obehol. Tonus spomaleny Decotisom potreboval znovu nabrať rýchlosť, aby mohol začať rytmicky preskakovať lavice a skoky, no zatiaľ sa na neho priblížil Davalos na Husqvarne a v poslednej zákrute pred cieľom ho obehol. Takže Tonus z toho vyšiel naprázdno a to mohol mať piate miesto. Chalanisko im to možno vráti budúci víkend.

Galéria SX250

Výsledky SX Atlanta kolo 9 – trieda 250

  1. Marvin Musquin
  2. Jeremy Martin
  3. Justin Bogle
  4. Joe Savatgy
  5. Jimmy Decotis
  6. Martin Davalos
  7. Arnaud Tonus
  8. Anthony Rodriquez
  9. Rj Hampshire
  10. Luke Renzland

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (72bodov/2 víťazstvá)
  2. Jeremy Martin (65bodov/1 víťazstvo)
  3. Justin Bogle (62bodov)
  4. Joe Savatgy (54bodov)
  5. Martin Davalos (45bodov)
  6. Matthew Lemoine (39bodov)
  7. Vince Friese (38bodov)
  8. Rj Hampshire (38bodov)
  9. Arnaud Tonus (38bodov)
  10. Anthony Rodriquez (34bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.