Jeremy Clarkson dočasne prepustený. Čo bude s Top-Gearom?

Spoločnosť BBC dočasne odhlásila moderátora Jeremy Clarksona, hosťujúceho preslávenú automobilovú šou “Top Gear” po spore s producentom.

Podľa oficiálneho vyjadrenia BBC bol kontroverzný rypák s detinským chovaním (doteraz to bolo moje vyjadranie) Jeremy Clarkson dočasne pozbavený funkcie po nedoriešenom vyšetrovaní. Nik iný nebol prepustený, alebo dočasne pozbavený funkcie. Top Gear nebude odvysielaný nedeľu 15.3.2015.

Nie je to však prvý krát, kedy bol Clarkson zatiahnutý do podobných problémov a práve vďaka svojím vlastným rasistickým vyjadreniam, o ktoré ide vlastne aj v tomto prípade. V máji 2014 zamumlal v detskej riekanke slovíčko začínajúce na N. On tvrdí, že došlo k chybe v odposluchu a preto sa pomýlil a zamumlal. Jeho skalopevní fanúšikovia tvrdia, že nebyť jeho prepísknutí, Top Gear by sa nikdy nestal najvýnosnejšou šou spoločnosti BBC. Producenti tvrdia, že sa so železnou pravidelnosťou pohybuje na tenkom lade a minulý rok kvapla posledná kvapka. Prirodzene netrvajú ale právne dohry pár hodín, ale pár mesiacov a dnes bolo vydané rozhodnutie.

Čo bude teraz so samotným Jeremym? Nik nevie, no určite sa vo svete nestratí a nikoho asi neprekvapí, ak si založí motoristickú šou niekde inde. Čo bude s reláciou Top-Gear? Nik nevie, ale BBC bude robiť všetko preto, aby ju mohla vysielať aj naďalej.

Zdroj: BBC, CNN; Foto: @JeremyClarkson

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.