V Šanghaji sa predstaví špičkový model Volvo XC90 „Excellence“

Švédska spoločnosť Volvo Cars na medzinárodnom autosalóne v Šanghaji odhalí najluxusnejšie vozidlo, aké kedy vo svojej 88-ročnej histórii vyrobila – elegantnú a kultivovanú štvormiestnu verziu svojho nedávno uvedeného modelu XC90.

Konštruktéri a dizajnéri automobilky Volvo vytvorili model XC90 Excellence tak, aby zákazníkom prinášal osobitý a individuálny automobilový zážitok spolu s najnovšími škandinávskymi novinkami v oblasti dizajnu, kultivovanosti, pohodlia a štýlu.

Model XC90 Excellence vychádza z úplne nového športového úžitkového vozidla (SUV) Volvo XC90, ale tým ich podobnosť končí. Luxusná verzia XC90 Excellence má len štyri sedadlá v porovnaní so siedmimi v pôvodnom modeli, čo prináša cestujúcim na zadných sedadlách nielen omnoho viac priestoru, ale aj výnimočný zážitok z jazdy.

Volvo XC90 Excellence

Tento priestor je využitý v záujme maximálneho luxusu a prvotriedneho automobilového zážitku. Ten sa začína širokými, priestrannými samostatnými sklápacími zadnými sedadlami, ktoré sú vybavené masážnou funkciou a vetraním a ponúkajú tiež väčší priestor pre nohy. Okrem toho disponujú vysúvacou ovládacou dotykovou obrazovkou, sklápacími stolíkmi, chladničkou s držiakmi na fľaše a poháre, držiakom na nápoje s funkciou zohrievania/chladenia a sklenenými pohármi z ručne brúseného krištáľu od popredného švédskeho výrobcu skla Orrefors.

Volvo XC90 Excellence - interior

„Toto je naša nová vlajková loď,“ uviedol Thomas Ingenlath, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo pre dizajn. „Vytvorili sme najluxusnejší zážitok škandinávskeho interiérového dizajnu. Spoločnosť Volvo ešte nikdy neuviedla na trh takéto vozidlo. Toto vozidlo je dôkazom toho, čo dnes znamená značka Volvo.“

Model XC90 Excellence ponúka cestujúcim opierky na nohy, náladové osvetlenie interiéru, osvetlený úložný priestor, unikátne kožené dizajnové prvky v tmavočiernom alebo svetlom prevedení, deliace plátno v batožinovom priestore, dodatočnú zvukovú izoláciu v kabíne a pneumatiky na potlačenie hluku od spoločnosti Pirelli (PNCS).

Volvo XC90 Excellence - interior

Posádka modelu XC90 Excellence sa môže tešiť aj na špeciálne rozšírený audiosystém značky Bowers & Wilkins. Tvorí ho sústava 19 reproduktorov s dodatočným stredovým reproduktorom, vďaka čomu systém prináša bezkonkurenčne vysokú kvalitu reprodukcie zvuku a priestorový efekt na zadných sedadlách.

„To, čo sme navrhli, patrí k najvyššej úrovni sedenia na zadných sedadlách, aké dokáže ponúknuť luxusné SUV. Výsledkom je excelentné prostredie vhodné pre pohodlné uvoľnenie rovnako ako pre podnikanie,“ dodal Ingenlath.

Na dôkaz švédskej lásky k čerstvému vzduchu sa model XC90 Excellence dodáva aj s iónovým čističom vzduchu integrovaným do klimatizácie CleanZone. Ionizátor nabíja elektróny v škodlivých čiastočkách vzduchu (napr. prach alebo dym) kladným nábojom, aby sa odstránili zo suspenzie v ovzduší kabíny.

Volvo XC90 Excellence - interior

Exkluzívny model XC90 Excellence je vybavený koženým prístrojovým panelom s kontrastným prešívaním, kým poťah stropu kabíny je z farebne ladiaceho čistého textilu. K špecifickým dizajnovým prvkom exteriéru, ktoré vozidlo odlišujú, patrí jedinečný znak Excellence, chrómové krytky stredného a zadného stĺpika a ozdobné lišty spodnej časti dverí.

Volvo XC90 Excellence - interior

Úplne nový model Volvo XC90 bol uvedený na trh v auguste 2014 a získal si mimoriadnu obľubu u zákazníkov, ktorí hľadajú luxusné SUV. Ešte skôr, než sa dostal do predajní Volvo, automobilka registrovala už vyše 24 000 objednávok. Tento počet predstavuje približne polovicu očakávaného objemu predaja tohto modelu v roku 2015.

Model XC90 Excellence obsahuje všetky prvky, ktoré sú základom pokračujúceho úspechu modelu XC90. Patria k nim bezpečnostné funkcie, ktoré sú svetovou jednotkou, nové technológie pohonu a bezkonkurenčná kombinácia výkonu a úspornosti.

Model XC90 Excellence bude v ponuke na celom svete koncom tohto roka a prostredníctvom digitálneho obchodu vo vybraných krajinách.

Zdroj+foto: Volvo Cars

Volvo XC90 Excellence - interior Volvo XC90 Excellence  Volvo XC90 Excellence Volvo XC90 Excellence   Volvo XC90 Excellence - interior Volvo XC90 Excellence - interior  Volvo XC90 Excellence - interior Volvo XC90 Excellence - interior

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.