AMA Supercross Santa Clara kolo 15 2015

Supercross stále okupuje západné pobrežie. No aj napriek tomu, že aj trieda 450, aj trieda 250-západ už majú svojich šampiónov, tak jazdci stále tvrdo jazdia ďalej. Dungey sa vyjadril, že majú na to viacero dôvodov a nás netrápi aké dôvody to sú, pretože my sa chceme pozerať na skvelých jazdcov, veľké súboje a parádnou šou.

450 Finále

Odmena za holeshot putovala do rúk Justina Barciu, ktorý tak ukázal, že ani nejaká prasknutá panva ho neodradí od dokončenia sezóny supercrossu. V pätách mu bol tatko Reed a za ním tohtoročný šampión Dungey. V druhom kole Reed nezvládol rytmické skoky a absolútne nerytmicky narazil postupne do pár z nich a nakoniec padol. To uvoľnilo cestu Dungeymu a v štvrtom kole predbehol aj Barciu. Na treťom mieste bol Weston Peick, ktorý vyzeral dosť odhodlane a kto si to nevšimol, tak mu to Peick naznačil obehnutím Barciu. Barcia tak skvelo začal, stratil dve pozície a v šiestom kole sa na neho chystal už aj rýchlik Tomac a po kontakte s Barciom sa mu to podarilo v siedmom kole. V desiatom kole nebolo toho, kto by zastavil Eliho Tomaca, dokonca ani Peick na druhom mieste to nedokázal a preto sa posunul Eli ešte o jednu priečku vyššie. Za Peickom na treťom mieste sa začali diať veci. Barcia strati ďalšie pozície, na štvrtej pozícii bol Anderson na Husqvarne, na piatom minulovíkendový víťaz Cole Seely. Reed to vytiahol po páde z 21. priečky na 11. Dve kolá dokonca a tímový kolega Kena Roczena, Broc Tickle to skúšal na Barciu, no Barcia mu v zákrute nenechal žiadny priestor a Tickle išiel k zemi a to kvôli siedmej priečke, no stále je top 10 a podstatné je, nevzdávať sa.

Galéria SX450

Výsledky SX Santa Clara kolo 15 – trieda 450

1. Ryan Dungey
2. Eli Tomac
3. Weston Peick
4. Jason Anderson
5. Cole Seely
6. Blake Baggett
7. Justin Brayton
8. Chad Reed
9. Andrew Short
10. Nick Wey

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (343bodov/7 víťazstiev) – šampión
  2. Eli Tomac (258bodov/2 víťazstvá)
  3. Cole Seely (239bodov/1 víťazstvo)
  4. Chad Reed (212bodov/1 víťazstvo)
  5. Trey Canard (204bodov/2 víťazstvá)

250 Finále

Jazdci 250-tok to na štarte rozbalili a hneď v prvej zákrute bolo obrovské bum pre väčšinu štartovného poľa. Medzi iným aj Cooper Webb, Plessinger a iní. Hansen sa ale dostal do vedenia, pretože nehoda sa stala až za ním a z časti bol aj on “vinník”, aj keď v tomto športe je to asi ťažko bez kontaktu a ešte k tomu na štarte. Takže Hansen neohrozene napredoval, na druhom bol Alex Martin a na treťom mieste Webbov spolujazdiaci kolega Plessinger. Webb sa z hromadného pádu pomerne rýchlo dostal a pokračoval z desiateho miesta. Ale aj keby nevyhral, nič sa nedeje, pretože mladý Webb je už korunovaný kráľ 250-tok na západe. Na prvého Hansena sa priblížil Plessinger už z druhého miesta a v 4. kole ho obehol. Vzadu za nimi sa ale blížil Cooper Webb, ako to ten chalan robí?! V siedmom kole Plessingerovi ušlo predné koleso v zákrute a tak s avšetci za ním posunuli o priečku pred neho. Takže teraz to bol opäť Hansen, za ním Martin a už aj Webb. Sedem kôl dokonca a Webb sa prepracoval až na vrchol. Hansen mu to však nedaroval a jednotku si zobral späť. No Webb v rytmickej časti zatiahol za rýchlopal, zodvihol ľavú ruku a ešte aj Hansena obehol. Presne toto chýba triede 450, tam sú už všetci jazdci kľudnejší, takéto mierne arogantné, ale veľmi frajerské chovanie majú mladí jazdci triedy 250, no radosť sledovať. Hansen so šiestimi kolami do konca musel odstúpiť pre chybu na motorke. Niekde medzi šiestym a piatym kolom sa Plessingerovi nepodarilo skočiť správne, resp. bol pred ním jazdec a ten ho zatváral. Plessinger, aby ho netrafil, to nasmeroval úplne do kraja, no pri dopade trafil penový blok, potom ďalší a šiel cez riadidlá a to sa udialo na jeho druhej pozícii. Tak s adostal na dvojku Hill a na trojku opäť A. Martin.

Galéria SX250

Výsledky SX Santa Clara kolo 15 – trieda 250

1. Cooper Webb
2. Justin Hill
3. Alex Martin
4. Malcolm Stewart
5. Shane McElrath
6. Jackson Richardson
7. Aaron Plessinger
8. Matt Bisceglia
9. Tommy Hahn
10. Scott Champion

Priebežné bodové umiestnenia SX 250

    1. Cooper Webb (186bodov/6 víťazstiev) – šampión
    2. Shane Mcelrath (124bodov)
    3. Zach Osborne (117bodov)
    4. Justin Hill (116bodov)
    5. Aaron Plessinger (113bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.