Aké novinky nás čakajú? Špionážne fotky to naznačia

Pri našom poslednom testovaní Mercedes-Benz CLA Shooting Brake vo Východných Alpách v Taliansku sme neboli jediní, ktorí využili túto trasu na testovanie.

Takto náročnú trasu využívajú aj automobilky pre detailné testovanie nových, alebo upravovaných jestvujúcich vozidiel a to na zistenie funkčnosti bŕzd, motora, prevodovky, spojky, ale aj celého podvozku. Sledujú pri tom zachovanie jazdných vlastností v každej situácii a za každého počasia. Horský priesmyk Passo dello Stelvio je veľmi blízko Nemecka a tak mnohé nemecké automobilky nemusia hľadať náhradu na reálne skúšky.

Infinity a novinky

Infinity je síce americká značka automobilov, no predávajú aj v Európe a európske modifikácie svojich modelov. Okrem kompletnej zmeny bezpečnosti voči americkým verziám musia európske modely spĺňať aj iné normy spotreby a emisii. Testovali pomerne nový model Q50, ktorý ale nebol nijako maskovaný a teda je isté, že testovali nové vnútorné časti konštrukcií, alebo nový motor, prevodovku a iné. Týchto zmien sa teda možno dočká hŕstka zákazníkov ktorí majú záujem o značku Infinity čoskoro buď v tzv. facelifte Q50, alebo v úlne novom nástupcovi sedanu strednej triedy.

_IGP0485_IGP0487_IGP0489_IGP0491

Druhý model je už zamaskovaný a jedná sa o model Q30, ktorý sa bude radiť do triedy malých hatchbackov. Konkurenciou má byť už nevyrábanej Volvo C30, ale aj celkom úspešnej Mazde 3. Doteraz bol predstavený iba koncept Q30, no reálna Q30 mu zjavne z oka vypadla.

_IGP0484

Mercedes-Benz a stádo koní

S pánmi z Mercedesu sme sa dokonca priamo rozprávali. Testovali prevodovku do nástupcu terajšieho SL. Auto malo nespočetné množstvo dielov vyrobených z karbónu, od zadného spojlera, cez difúzor, až po ďalšie prvky umiestnené pod kapotážou.

_IGP0739_IGP0747_IGP0759IMGP6714

Ďalším modelom bol zamaskovaný Mercedes-AMG C 63 S. Čo testovali na ňom ale prezradiť nechceli. Podľa maskovania sa mohlo zdať, že sa jedná o nové aerodynamické prvky. Na spolujazdcovom sedadle však boli dva laptopy s vysokorýchlostnými káblami používanými pre obrovské množstvo dát z meraní. Z toho vyplýva, že buď testovali motor, alebo súčiastku motora, alebo prevodovku.

_IGP0698 _IGP0701 _IGP0705 _IGP0706

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.