ROLLS-ROYCE WRAITH „INŠPIROVANÝ HUDBOU“

Spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars už od zrodu Rock & Rollu prispieva k mýtu a legende súčasnej hudobnej scény. Dlhodobá milostná záležitosť pretrváva aj o polstoročie neskôr a niektorí najslávnejší umelci si túto značku volia ako prostriedok absolútneho potvrdenia svojho úspechu. V tomto duchu Rolls-Royce s radosťou predstavuje Wraith „inšpirovaný hudbou“.

Už od uvedenia modelu Wraith v roku 2013 si zákazníci môžu objednať Rolls-Royce Wraith s najprepracovanejším zvukovým systémom v histórii automobilizmu – Bespoke Audio. Podobne ako každý prvok vozidla Rolls-Royce, konštrukcia zvukového systému je kombináciou špičkových komponentov a zručnosti prominentných odborníkov v tejto oblasti. Tieto vlastnosti a ušľachtilé materiály použité v systéme Bespoke Audio sa dostávajú do popredia práve v modeli Wraith „inšpirovanom hudbou“, čím vzniká „najexkluzívnejšie hudobné pódium“ ponúkajúce neprekonateľný sluchový zážitok.

P90193060_highRes

„Wraith „inšpirovaný hudbou“ oslovuje ľudí, ktorí Rolls-Royce vnímajú ako unikátne a kreatívne vozidlo. Jeho nenútene atraktívny vzhľad dopĺňa špičkový systém Bespoke Audio a moderná aplikácia medi vytvára atmosféru pre najkomplexnejší hudobný systém na svete,“ uvádza Torsten Müller Ötvös, generálny riaditeľ spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars.

Wraith Inspired by Music Photo: James Lipman / jameslipman.com

Úprava vonkajšieho laku Lyrical Copper s kombináciou zdrsnených a leštených povrchov elegantne poukazuje na využitie medi v tých najlepších zvukových systémoch. Keď otvoríte dvere so zadnými pántmi, vašu pozornosť upútajú premyslené mriežky reproduktorov, v tomto prípade vyhotovené v medenom akcente, s vyrytými slovami Bespoke Audio. Dverové priehradky a rohože sú vyrobené z jemnej kože, interiér vozidla tak vytvára hlbší hmatový dojem. Dizajn zahŕňa dverové vklady medenej farby vedúce z prednej strany kabíny až po zúženie v jej zadnej časti, ktoré podčiarkujú charakteristické vnútorné krivky modelu Wraith.

P90193062_highRes

Súmerne usporiadaná medená úprava je prvýkrát použitá aj na čelnej ploche, čím odvážne rozširuje tému modelu Wraith. Ten istý medený akcent nachádzame aj na prvkoch sedadiel charakteristických pre model Wraith.

Prvotriedne detaily venované vývoju zvukového systému vidno aj v každej stránke konštrukcie vozidla. Ciferník hodín bol navrhnutý a starostlivo vytvorený z kombinácie teplej medi a striebra, kým lúčovité línie vonkajšej fazety vytvárajú hravý efekt vinylovej platne.

P90193058_highRes

Systém Bespoke Audio vytvoril od základov tím najlepších technikov na svete špecializujúcich sa na automobilové zvukové systémy. Počas dvoch rokov vývoja úzko spolupracovali s interiérovými dizajnérmi značky Rolls-Royce, aby systém perfektne zapadol do interiéru kabíny. Snaha o sluchovú dokonalosť bola natoľko dôležitá, že interiéroví dizajnéri museli každú zmenu konzultovať s hlavným zvukovým technikom.

Wraith Inspired by Music Photo: James Lipman / jameslipman.com

Mimoriadnu čistotu zvuku a dynamický rozsah zabezpečuje 18-kanálový systém s výkonom 1 300 W, ktorý pozostáva z dvoch vysokovýkonných basových reproduktorov, siedmich výškových reproduktorov a siedmich strednotónových reproduktorov. Dva „excitery“ ručne nainštalované do strešného čalúnenia hrajú zásadnú úlohu z hľadiska rozloženia zvuku na úrovni ucha poslucháča, čím sa zabezpečí dokonalé napodobenie vnímania hudby ako pri živej reprodukcii. Mikrofóny priebežne monitorujú okolité a vonkajšie šumy a automaticky upravujú nastavenia hlasitosti a tónu tak, aby radosť z počúvania nerozptyľovali žiadne vonkajšie faktory.

Wraith „inšpirovaný hudbou“ je zavŕšením trilógie prekvapivých a výrazných kolekcií Bespoke. Prvá z nich – Wraith „inšpirovaný filmom“ – je oslavou dlhoročného spojenia značky Rolls-Royce so striebornou obrazovkou. Wraith „inšpirovaný svetom módy“ zas umožňuje zákazníkom objednať si skutočný kúsok automobilovej haute couture inšpirovanej materiálmi a motívmi skutočnej vysokej módy.

Zdroj+foto: BMW Group

P90193061_highRes

 

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.