Audi A8L Security. Keď obrnené jednoducho nestačí a treba obrnenejšie

Audi vyrába svoje luxusné vlajkové lode A8 v predĺženej verzii, ale aj v predĺženej a obrnenej verzii pre všetkých, ktorí sa cítia byť ohrození.

Nové technológie sa prezentujú v autách, ale aj v samotnom zbrojárskom priemysle. Tie obrnené limuzíny, ktoré vydržali pár rán zo strelných zbraní pred štyrmi rokmi nie sú už voči terajším zbraniam “imúnne”. Aj preto je napríklad Audi nútená vyvíjať nové ochranné prvky. Žiaľ nedočkáme sa detailných fotiek spevnených okien, zmenenej konštrukcie auta a pod., pretože obrnené koráby si zakladajú pochopiteľne na diskrétnosti.

Audi A8L (1)

Pár zmien o ktorých ale Audi informovala podáme ďalej:

Stále je to jediný sedan v tomto segmente s náhonom na všetky 4 kolesá. Aj keď znížili celkovú hmotnosť tohto ťažkotonážnika, stále dokázali udržať vysokú pevnosť konštrukcie (oveľa vyššiu, akou disponujú autá pre smrteľníkov). Auto pojme náklad o celkovej hmotnosti 600kg. Auto sa skladá výlučne pod dozorom priamo v Neckarsulme, kde sídli Audi. Pracovníci strávia pri aute 450 hodín odhliadnuc od robôt, ktoré majú na starosti roboty. Pancier musí odolať protipancierovým nábojom vypálených z pušiek NATO. Stupeň ochrany, ktorý získala je až VR 7. Podlaha auta odolá výbuchom zdola napriek tomu, že je z hliníkovej zliatiny a teda ľahká.

Audi A8L
V exteriéry sú umiestnené reproduktory (konkrétne v maske chladiča), ktoré možno využiť ako sirény, alebo ako megafón, keď hovoríte do vnútorného mikrofónu. Ďalej je k dispozícii špeciálna filtrovacia stanica pre vyčistenie vzduchu od jedovatých plynov a tak posádka dýcha vždy čerstvý vzduch. Na výber je z dvoch motorov 4.0 TFSI alebo megalomanský W12 FSI. Hrúbka dverových výplní je omnoho väčšia a ku tomu došlo samozrejme aj k absolútnej zmene výberu materiálov. Pneumatiky sú špeciálneho rozmeru 255/720 s vysokou záťažou a ak by došlo ku defektu vplyvom rôznych výbušnín, auto vás odvezie do bezpečnej zóny na polymérových kruhoch rýchlosťou 80km/h, ktoré sú už umiestnené priamo na diskoch kolies. Zvnútra vyzerá auto ako “pomerne bežné” Audi.

Cenu uvedie predajca na požiadavku. No ak nie ste práve “obľúbeným” politikom, ropným magnátom, alebo pápežom a robíte svoju prácu v rámci slušných zásad, tak sa nemáte čoho báť a postačí vám aj A8L bez brnenia.

Preložil a pripravil: Ing. Vladislav Baniari; Zdroj + foto: Audi

Audi A8L (2) Audi A8L (3) Audi A8L (4) Audi A8L (5)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.