Edition 1 pre Mercedes-AMG C 63 kupé a C 63 S kupé

Mercedes-AMG prináša na štart špeciálny model C 63 kupé Edition 1.

Exkluzívna kombinácia farieb designo selenitová sivá magno so žltými fóliami a čiernymi diskami s ráfikom kolesa, žltý lak, zodpovedá grafickému dizajnu modelu pretekárskeho kupé Mercedes-AMG C 63 DTM predstaveného na IAA vo Frankfurte, ktoré bude budúci rok nasadené na Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Aj výbava špeciálneho modelu so športovými sedadlami a s balíkom aerodynamiky zdôrazňuje príbuznosť s motoristickým športom.

Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 and the Mercedes-AMG C 63 DTM racing coupé

Nový Mercedes-AMG C 63 kupé a C 63 S kupé je v okamihu uvedenia na trh k dispozícii aj ako špeciálny model Edition 1: nezvyčajná kombinácia exkluzívnych dizajnových a výbavových prvkov sa inšpirovala vizuálnym výstupom budúceho pretekárskeho kupé Mercedes-AMG, ktoré nastúpi v roku 2016 na pretekoch Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) obľúbených na celom svete.Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1, designo Magno Selenite Grey with yellow film coating

Dve koncepcie exteriéru splnia odlišné požiadavky zákazníkov. Mimoriadne nápadný je prvý variant, ktorý je dostupný iba pre model S: farebné podanie v matnom laku designo selenitová sivá magno so žltými fóliami vyzerá ako pretekársky model C 63 DTM predvedený na IAA pre sezónu 2016 a zdôrazňuje tak príbuznosť značky s motoristickým športom. Žlté športové pruhy zdobia kapotu motora, strechu, zadnú kapotu a bočné línie nad bočným obložením prahu.

Zrak priťahujú aj mimoriadne ľahké športové kované disky, matný čierny lak, s dizajnom 5 zdvojených lúčov, ktoré majú nažlto nalakované ráfiky kolies. Vpredu sú disky s rozmermi 9,0 J x 19, s pneumatikami 255/35 R 19, vzadu 10,5 J x 20 s pneumatikami 285/30 R 20. Špeciálne športové pneumatiky poskytujú citeľne zvýšenú úroveň priľnavosti na suchej vozovke. Model C 63 S kupé Edition 1 je sériovo vybavený keramickou vysokovýkonnou kompozitnou brzdovou sústavou, ktorá umožňuje najlepšie možné hodnoty spomalenia a nízku neodpruženú hmotnosť a tiež zvyšuje výkon na pretekárskej trati.

Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1, designo Magno

Exteriér druhého variantu Edition 1 pôsobí decentnejšie. Športové pruhy v matnej grafitovej sivej farbe a ráfiky kolesa kovaných diskov, matný čierny lak, s dizajnom skrížených lúčov, vysokolesklé. Športové pneumatiky a keramická vysokovýkonná kompozitná brzdová sústava sú pre tento variant k dispozícii na želanie. Okrem toho je tento variant dostupný pre všetky lakovania exteriéru.

V prípade oboch variantov aerodynamický balík AMG, vysokolesklá čierna, zosilňuje vzhľad inšpirovaný pretekárskym športom. Prídavný veľký predný spojler, špecifické bočné obloženia prahov, bočné odtrhové hrany prúdenia v spojleri zadného nárazníka, špecifický zadný difúzor a špecifická odtrhová hrana na veku batožinového priestoru nielen znižujú vztlak, ale zároveň zvyšujú vizuálny dojem.

Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1, designo Magno Selenite Grey with yellow film coating

Balík AMG Night s pochrómovanými koncovkami výfukov je tiež súčasťou sériovej výbavy Edition 1. Vyznačuje sa nasledujúcimi prvkami:
• maska chladiča s dvojitou lamelou v striebornej chrómovej farbe
• výstuha v tvare A spojlera predného nárazníka a ozdobná lišta výstuhy v tvare A vo vysokolesklej čiernej farbe
• vložky bočného obloženia prahov vo vysokolesklej čiernej farbe
• ozdobná spodná lišta bočných okien a lemovanie okien vo vysokolesklej čiernej farbe
• ozdobná lišta spojlera zadného nárazníka vo vysokolesklej čiernej farbe
• telesá vonkajších zrkadiel vo vysokolesklej čiernej farbe
• tepelnoizolačné tmavo tónované sklo od stĺpika B
• výfuková sústava s dvoma pochrómovanými dvojitými koncovkami výfuku

Nefalšovaný dojem pretekárskeho športu pokračuje v interiéri. Športové sedadlá AMG sú potiahnuté kožou napa a v špecifickom kontrastnom ozdobnom šve kosoštvorcového vzoru opäť nadobúdajú žltú farbu. Okrem toho, silnejšie kontúrovaný tvar sedadla zlepšuje bočnú oporu, najmä v rýchlo prechádzaných zákrutách. Žlté kontrastné ozdobné švy sa nachádzajú aj na stredových výplniach dverí, lakťových opierkach, venci volantu a na hornej hrane obloženia dverí. Ďalšie žlté zvýrazňovacie prvky zdobia združený prístroj, analógové hodiny v dizajne IWC špecifické pre AMG a podlahové rohože. S dole splošteným športovým volantom s mikrovláknom DINAMICA má vodič modelu C 63 kupé situáciu vždy spoľahlivo pod kontrolou. Ozdobný prvok v stredovej konzole vo vzhľade matných uhlíkových vláken napokon tiež nekompromisne signalizuje, o čo v prípade Edition 1 ide: o nadchýnajúcu dynamiku jazdy na najvyššej úrovni.

Technické podmienky na to sú ideálne: výrazne vytiahnuté blatníky vpredu a vzadu, širší rozchod kolies a väčšie kolesá prepožičiavajú novému modelu C 63 kupé atletický výstup, sú však tiež základom vysokoagilnej pozdĺžnej a priečnej dynamiky. 4,0-litrový motor AMG V8 s dvoma turbodúchadlami s výkonom 350 kW (476 k) alebo 375 kW (510 k) je garantom pozoruhodných jazdných výkonov, podporovaný prepracovaným podvozkom AMG RIDE CONTROL s elektronicky regulovanými tlmičmi pruženia, špecifickými jazdnými programami AMG DYNAMIC SELECT, zverným diferenciálom zadnej nápravy alebo dynamickými ložiskami motora v prípade modelu C 63 S kupé.

Zdroj+foto: Daimler, A.G.

Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 and the Mercedes-AMG C 63 DTM racing coupé

Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 and the Mercedes-AMG C 63 DTM racing coupé

Special Model Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1, designo Magno Selenite Grey with yellow film coating

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.