20 miliónov vozidiel Mercedes-Benz

V závode Mercedes-Benz Sindelfingen zišiel z pása 20-miliónty automobil. Jubilejné vozidlo, S 500 Plug-In Hybrid, prevzali Dr. Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars, a Markus Schäfer, člen predstavenstva divízie Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za výrobu a správu zásobovacieho reťazca.

„Dvadsať miliónov áut zo závodu Mercedes-Benz Sindelfingen predstavuje 2,5-násobok obvodu planéty. Pre značku Mercedes-Benz má toto jubileum historickú hodnotu. Každé z týchto dvadsať miliónov vozidiel predstavuje spokojného zákazníka Mercedes-Benz – je to silný dôkaz dôvery voči našej značke. Súčasne je to pre nás záväzok pokračovať v tomto zmysle a nepoľaviť.“, uvádza Zetsche.

Súčasne s jubileom výroby zaznamenala značka Mercedes-Benz už 20 miliónov fanúšikov v sieti Facebook a môže sa tak pochváliť najväčšou komunitou fanúšikov v histórii značky Mercedes-Benz. „Ďakujeme našim verným zákazníkom a fanúšikom rovnako ako aj našim zamestnancom, ktorí po celé roky odvádzali špičkovú prácu a dodnes to robia. Bez nich by toto historické jubileum nebolo možné dosiahnuť,“ pokračuje Zetsche.

V globálnej výrobnej sieti Mercedes-Benz Cars je závod Sindelfingen kompetenčným centrom pre osobné automobily vyššej strednej a luxusnej triedy. Prevádzka oslavuje tento rok svoju 100-ročnú existenciu. Po pestrej minulosti, ktorá sa začala stavbou lietadiel a leteckých motorov v roku 1915 a pokračovala výrobou automobilových karosérií, v roku 1946 spustila značka Mercedes-Benz v Sindelfingene výrobu kompletných vozidiel. Aktuálna Trieda S a jej predchádzajúce konštrukčné rady sa v závode Sindelfingen vyrábajú od príchodu Mercedes-Benz 220 na jar roku 1951. Trieda S sedan je najpredávanejší luxusný sedan na svete.

„Sme presvedčení, že ďalších dvadsať miliónov vozidiel vyrobíme oveľa rýchlejšie. Do roku 2020 investujeme celkovo 1,5 miliardy eur do modernej a flexibilnej výroby tu v prevádzke Sindelfingen. Takto dokážeme našim zákazníkom v budúcnosti ponúknuť ešte väčšie možnosti individuálneho prispôsobenia a zaistiť našu špičkovú kvalitu,“ uviedol Schäfer. „Naši pracovníci ostávajú pritom naďalej v centre pozornosti, preto znížime stupeň automatizácie. Súčasne staviame na moderné roboty, ktoré budú pracovať bez ochranných plotov po boku našich pracovníkov a pomáhať im v namáhavých činnostiach.“

V budúcnosti budú mať naši fanúšikovia a pracovníci Mercedes-Benz príležitosť podieľať sa na budúcnosti jubilejného vozidla: obsidiánový čierny model S 500 e sa bude využívať pri výnimočných príležitostiach. Z toho vyplývajúce príbehy, filmy a fotografie sa postarajú o ďalšiu pozornosť najmä v sociálnych médiách .

Rastúce portfólio hybridov

Model S 500 e má certifikovanú spotrebu 2,8 litra na 100 km (65 g CO2/km). Dôsledná hybridizácia je neoddeliteľnou súčasťou stratégie pohonov Mercedes-Benz. Hybridný pohon s dobíjaním zo siete ostane úspešnou technológiou najmenej nasledujúce desaťročie. Hybridné vozidlá majú na celkovom odbyte Mercedes-Benz rastúci podiel. V roku 2017 bude na trhu desať modelov hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete. Zatiaľ bolo predstavených už päť hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete: model S 500 e prišiel na trh koncom septembra 2014. V marci roku 2015 oslávil uvedenie na trh model C 350 e – ako sedan a kombi. K tomu pristupujú oba nové modely v oblasti SUV: GLE 500 e 4MATIC a GLC 350 e 4MATIC.

Legendárne vozidlá zo Sindelfingenu

V Sindelfingene vznikajú legendárne výrobky už oddávna. Medzi ne patria pred rokom 1946 Mercedes-Benz 170 s novou kyvadlovou nápravou na zvýšenie bezpečnosti a „Veľký mercedes“, obľúbené vozidlo viacerých pápežov a korunovaných panovníkov. Športový automobil s kompresorom Mercedes-Benz Typ K otvoril éru elegantných a pohodlných automobilov. V Sindelfingene vznikol aj model 260 D, prvý sériovo vyrábaný dieselový osobný automobil s výkonom už 45 k. Medzi prvé kompletne vyrábané vozidlá zo závodu Mercedes-Benz Sindelfingen patrí 170 S kabriolet A, ktorý bol vyrábaný v období rokov 1949 až 1951. Medzi ďalšie legendárne automobily patria 300 SL „Gullwing“, 190 SL a „Ponton“, ktorý mal ako prvý Mercedes-Benz samonosnú karosériu. V nedávnej minulosti vzbudil pozornosť model Mercedes-Benz SLS AMG, roadster s krídlovými dverami, od roku 2014 Mercedes-AMG GT.

O závode Mercedes-Benz Sindelfingen

Závod Mercedes-Benz Sindelfingen zamestnáva približne 26 000 zamestnancov. V minulom roku zišlo z pásu 367 313 osobných automobilov Mercedes-Benz Triedy C, Triedy E, Triedy S, ako aj CLS, CLS Shooting Brake, SLS AMG a Mercedes-AMG GT. Iba v zákazníckom centre Mercedes-Benz v Sindelfingene si zákazníci denne prevezmú viac ako 250 vozidiel.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.