DAKAR 2016 – 9.ETAPA – ŠTEFAN SVITKO JE NA 2.MIESTE!

Deviata etapa štartovala v meste Belen a do toho istého mesta sa po 151 km prejazdu a 285 km špeciálky motocykle aj vrátili.

Ťažký terén, vyschnuté riečiská a piesky preverili technické a hlavne kondičné schopnosti pretekárov. Toby Price ide jednoznačne za svojím snom, keď opäť nasadil vysoké tempo a s prehľadom zvíťazil. Štefan Svitko bol v cieli za Priceom a Benavidesom na treťom mieste. V celkovom poradí sa posunul na druhú priečku.

Štefan Svitko Dakar 2016 2

Pre vysokú teplotu organizátori zrušili etapu po 2WP čo je aj podľa slov lídra Pricea a taktiež nášho Šte-fana Svitka veľká nespravodlivosť, nakoľko skrátenie etapy prišlo až vtedy, kedy bolo prvých 34 jazdcov biva-ku. Taktiež sa týmto rozhodnutím dáva šanca továrenskému jazdcovi Hondy Goncalvesovi, aby opravil svoj motocykel, ktorý mu odmietol poslušnosť práve v 2WP a aby pokračoval v ďalších etapách. Bude to mať však veľmi náročné, keďže to bola maratónska etapa a v jej cieli nie je povolená pomoc.

10_etapa

S deviatou etapou mali problémy viacerí jazdci – český jazdec Klymciw bol prevezený do nemocnice so zlomeninou nohy a taktiež Lhotský je v bivaku pre vyčerpanosť na infúzii. Bola to naozaj veľmi náročná a ho-rúca etapa, prakticky sa po “rally” etapách začal skutočný Dakar.

V celkovom poradí je na líderskom poste Price, druhý je náš Štefan Svitko a tretí Čiľan Quintanilla. Ten stráca na Štefana osem minút. Štvrté miesto patrí domácemu Benavidesovi a piaty je skúsený endurák Antoine Meo.

Výsledky 9. etapa:

  1. Toby Price 2:27:27
  2. Kevin Benavides +0:01:53
  3. Štefan Svitko +0:01:56

Priebežné poradie po 9. etape:

  1. Toby Price + 0:03:12
  2. Štefan Svitko +0:09:24
  3. Pablo Quintanila +0:32:14

Dňa 13.1. je na programe 10.etapa z Belénu do La Rioja, ktorá vedie náročnými púštnymi dunami. Celková dĺžka etapy je 763 km vrátane 278 km meraného úseku.

Sekretariát SMF

Štefan Svitko Dakar 2016 3 Štefan Svitko Dakar 2016

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.