Koenigsegg sedanom? Áno, je to tak

Christian von Koenigsegg chce spraviť štvordverovú škrupinu, sám to potvrdil.

Je to projekt na ktorom pracujeme už nejaký ten čas. Bol by som prekvapený, ak by toto bola ďalšia vec, ktorú predstavíme – pretože máme tak výborné spätné reakcie na naše “tradičné” typy superáut – ale je to auto, ktoré by som urobil veľmi rád.

V radoch skalných fanúšikov super a hyperáut je to informácia minimálne na pozastavenie sa, pretože rovnakú informáciu o výrobe sedanu vypustila aj automobilka Bugatti v zastúpení svojím riaditeľom Wolfgangom Dürheimerom, ktorého treba citovať:

Nedokážem dostať myšlienku o štvordveráku z hlavy.

Fanúšikovia sa pozastavujú aj preto, že Regera od majstra Koenigsegga prišla na trh ako konkurent pre Bugatti Chiron. Pripomína to tak trochu predbiehanie sa, čo ale nie je na škodu (hlavne ak sa jedná o hyper a superautá). Naopak ale iba možno fanúšikovia vidia v tomto samostatnom a prirodzenom raste oboch automobiliek tú rivalitu, pretože majú pocit, že rivalita do sveta rýchlych áut patrí.

Každopádne (už ako ho stihli nazvať) Koenigsedan bude niečo, na čo sa treba tešiť.

Čo sa týka otázky SUV od oboch značiek ? Dürheimer sa za Bugatti nechcel vyjadriť, či sa pohrávajú s myšlienkou vyrobiť šprtovo-úžitkové vozidlo, teda SUV. Naopak von Koenigsegg bol ochotnejší sa ku tejto téme vyjadriť. Takže bude Koenigsegg hyper SUV?

Nevidím v tom žiadny technický problém, bolo by to celkom divoké SUV-čko, pretože v strede by bol veľký tunel, vysoké podbehy, škrupinové sedačky. Myslím si, že by to bola vec, ktorú by trh prijal. Ale ja proste nie som fanúšikom SUV-čiek. Pre mňa sú v zásade chybné. Samozrejme, že by sme ich dokázali predať, ale ja nechcem.

Ďakujeme majster von Koenigsegg, že ste sa nedali strhnúť prúdom a pôjdete ďalej svojou cestou.

Zdroj: /DRIVE

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.