V rodine kabrioletov je špička Mercedes-AMG C 43 4MATIC

Novým kabrioletom C 43 4MATIC odhaľuje Mercedes-AMG prvý otvorený variant zatiaľ mladej rodiny Triedy C.

Rovnako ako C 43 4MATIC kupé, aj celoročný kabriolet predstavuje kombináciu 3,0-litrového motora V6 biturbo s výkonom 270 kW (367 k), rýchlo radiacej automatickej prevodovky 9G-TRONIC a sériového pohonu všetkých kolies AMG Performance 4MATIC. Vďaka samostatnému podvozku s tuhšou elastokinematikou špecifickou pre AMG a trojstupňovým nastaviteľným tlmením ponúka jazda pod holým nebom pre štyri osoby jazdný výkon typický pre značku. Potešenie z jazdy je spojené vysokou hospodárnosťou. Otvorený variant Mercedes-AMG C 43 tak spotrebuje iba 8,3 litra paliva na 100 kilometrov (kombinovaná spotreba podľa NEFZ).

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Mercedes-AMG predstavila na ženevskom autosalóne 2016 hneď dva výkonné modely Triedy C: výrobca športových a na výkon orientovaných automobilov z Affalterbachu teraz okrem kupé C 43 4MATIC uvádza aj kabriolet C 43 4MATIC. „Portfólio produktov AMG bude razantne rásť ďalej aj tento rok. Svet modelov Driving Performance je pritom rozmanitý ako nikdy predtým. Naďalej udržiavame tempo v rozširovaní našej novej produktovej línie a kabrioletom C 43 4MATIC ponúkame ďalšiu alternatívu, s cieľom umožniť mladšej cieľovej skupine vstup do fascinujúceho sveta AMG,“ uvádza Tobias Moers, predseda obchodného vedenia Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

3,0-litrový motor nového kabrioletu V6 biturbo s maximálnym výkonom 270 kW (367 k) a maximálnym krútiacim momentom 520 newtonmetrov umožní strhujúce jazdné výkony: z nuly na 100 km/h zrýchli za 4,8 sekundy, rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. K agilnému jazdnému zážitku významnou mierou prispievajú sériový pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC s rozdeľovaním momentu s dôrazom na zadnú nápravu, novovyvinutá predná náprava, tuhá elastokinematika a vysokopresné riadenie.

Kľúčové vlastnosti

  • 3,0-litrový motor V6 biturbo s upraveným riadením motora, zvýšeným plniacim tlakom a výrazne zvýšenou dynamikou a točivosťou
  • Automatická prevodovka 9G-TRONIC s funkciou medziplynu pri podradení a s mimoriadne krátkymi reakčnými časmi v jazdnom programe Sport Plus
  • Pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC s rozdeľovaním momentu s dôrazom na zadnú nápravu v pomere 31 ku 69 percent (predná náprava k zadnej náprave)
  • Športový podvozok AMG RIDE CONTROL s adaptívnym tlmením nastaviteľným v troch stupňoch, voľba režimu tlačidlom, prevzatý z Mercedes-AMG C 63
  • Prepínač AMG DYNAMIC SELECT pre dynamický, individuálne voliteľný jazdný zážitok s piatimi jazdnými programami a parametrizáciou špecifickou pre AMG
  • Trojstupňový elektronický systém stabilizácie ESP®
  • Predná náprava s novovyvinutými strmeňmi nápravy a nosnými kĺbmi pružinového ramena, elastokinematické úpravy na ramenách sú prevzaté z Mercedes-AMG C 63
  • Zadná náprava s elastokinematikou nastavenou na vyššiu dynamiku jazdy
  • S rezervou dimenzovaná brzdová sústava s kotúčmi z kompozitného materiálu a s vnútorným vetraním, na prednej náprave perforované s priemerom 360 mm na zadnej náprave s priemerom 320 mm
  • AMG dizajn s typickým spojlerom predného a zadného nárazníka a so špeciálnymi koncovými rúrami výfuku
  • Diamantová maska chladiča s pochrómovanými kolíkmi a lamelou vo vysokolesklej čiernej farbe
  • 18″ disky AMG z ľahkej zliatiny s 5-lúčovým dizajnom, vysokolesklý čierny lak, leštené
  • Združený prístroj AMG s dizajnom šachovnicovej zástavy so stupnicou do 280 km/h a s hlavnou ponukou AMG
  • Multifunkčný športový volant v koži, v oblasti uchopenia s hlbokým reliéfom, dole sploštený, s červenými kontrastnými ozdobnými švami
  • Čalúnenie z imitácie kože ARTICO/mikrovlákna DINAMICA čierna so športovým vzorom a červenými ozdobnými švami
  • Plnoautomatická celoročná látková sklápacia strecha spĺňajúca najvyššie požiadavky na teplotný a hlukový komfort, ktorá sa dokáže otvoriť a zatvoriť v priebehu približne iba 20 sekúnd do rýchlosti 50 km/h
  • Na želanie je k dispozícii látková protihluková sklápacia strecha so zvýšeným teplotným a hlukovým komfortom
  • Objem batožinového priestoru 285 až 360 litrov, umožňujúci využívanie vozidla aj na dlhé vzdialenosti

AMG: 3,0-litrový motor V6 biturbo

Nový 3,0-litrový motor V6 biturbo patrí do rodiny motorov BlueDIRECT z dielne Mercedes-Benz. Ďalším vývojom vrátane prispôsobenia plniaceho tlaku inžinieri AMG zvýšili okrem výkonu a krútiaceho momentu aj dynamiku a točivosť motora na úroveň typickú pre AMG. Výkonom 270 kW (367 k) a 520 newtonmetrov kladie motor V6 nové štandardy vo svojom segmente. Povrchová úprava NANOSLIDE® vložiek valcov sa používa aj na motoroch Formuly 1 tímu MERCEDES-AMG PETRONAS. Je mimoriadne tvrdá a preto odolná voči oderu, súčasne však znižuje trenie a prispieva tak k zvýšenej efektívnosti. Vizuálne poznať hnací agregát AMG podľa krytu motora s červenou hliníkovou vložkou.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Krátke časy preradenia, vysoká efektívnosť: 9G-TRONIC

Automatická prevodovka 9G-TRONIC je špeciálne nastavená na požiadavky C 43 4MATIC. Vďaka osobitnej softvérovej aplikácii dokázali inžinieri AMG výrazne skrátiť časy preraďovania 9-stupňovej prevodovky. Viacnásobné podradenie umožňuje dosiahnuť rýchlejšie šprinty, zatiaľ čo funkcia medziplynu v jazdných programoch Sport a Sport Plus ešte viac zvyšujú emotívnosť zážitku z jazdy. A precízne zásahy do zapaľovania umožňujú ešte rýchlejšie preradenie ako v režimoch Eco a Comfort.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Pomocou tlačidla na stredovej konzole si možno zvoliť režim Manual. Vlastnosti radenia závisia od zvoleného jazdného programu a prevodové stupne možno meniť radiacimi páčkami na volante. Okrem toho ostane prevodovka na zvolenom rýchlostnom stupni a nepreradí automaticky vyššie, keď otáčky motora dosiahnu hranicu obmedzovača otáčok.

S automatickým nastaviteľným tlmením: športový podvozok

Mercedes-AMG C 43 4MATIC kabriolet so svojím sériovým športovým podvozkom AMG RIDE CONTROL s adaptívnym tlmením nastaviteľným v troch stupňoch poskytuje optimálne predpoklady na vysokú dynamiku jazdy a suverénny komfort jazdy na veľké vzdialenosti. Predná náprava má teraz tuhšie strmene, vylepšenú elastokinematiku a vyšší negatívny odklon kolies. Spolu s takisto novonavrhnutými vodiacimi ložiskami priečnych ramien umožňuje táto konštrukcia výrazne agilnejšie reakcie pri zatáčaní, ako aj presnejšiu a bezprostrednejšiu odozvu podvozku z cesty. Vodič si môže tlačidlom na stredovej konzole zvoliť niektorý z troch stupňov Comfort, Sport a Sport Plus automatického nastaviteľného tlmenia podvozku a individuálne tak ovplyvniť vlastnosti jazdy.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Charakteristika stlačením prsta: AMG DYNAMIC SELECT

Päť jazdných programov AMG DYNAMIC SELECT Eco, Comfort, Sport, Sport Plus a Individual umožňuje stlačením tlačidla ešte viac prispôsobiť charakteristiku kabrioletu C 43 4MATIC individuálnym potrebám. Diferenciácia siaha od úspornej a komfortnej až po veľmi športovú. Pritom sa zmenia dôležité parametre ako odozva motora, prevodovky, nastavenie podvozku a riadenie.

S cieľom zvýšiť úspornosť funkcia ECO štart – stop a funkcia plachtenia v programe Eco znížia spotrebu paliva: ak vodič pri rýchlosti od 60 do 160 km/h zloží nohu z plynového pedála, spojka sa otvorí a motor sa odpojí od hnacieho ústrojenstva. Elektronika zníži otáčky motora na úroveň voľnobehu, a jazdný odpor sa zníži o kompresné a trecie sily motora v deceleračnom režime.

Priame a s jednoznačnou odozvou: športové parametrické riadenie
Športové parametrické riadenie svojím variabilným prevodovým pomerom podporuje agilné vlastnosti nového kabrioletu C 43 4MATIC v zákrutách. Vyniká svojou presnou a veľmi autentickou odozvou. Účinok posilňovača riadenia sa odlišuje v závislosti od voľby Comfort alebo Sport. Príslušná charakteristika sa automaticky nastaví v závislosti od zvoleného jazdného programu AMG DYNAMIC SELECT, v programe Individual si ju možno osobne prispôsobiť.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Atletický so zdôraznením šírky: dizajn exteriéru

Kabriolet Mercedes-AMG C 43 4MATIC je športovou pastvou aj pre oči a na prvý pohľad dá najavo, že patrí do rodiny AMG. Medzi charakteristické črty patria osobitný dizajn AMG a špecifické disky z ľahkej zliatiny. Zdôrazňujú progresívnosť a výkonnosť značky. Kryt motora s červenou hliníkovou vložkou signalizuje schopnosti nového šesťvalca biturbo.

Súčasťou dizajnu AMG je spojler predného nárazníka s výraznými športovými otvormi na prívod vzduchu, kosoštvorcovými mriežkami, ozdobným prvkom v striebornej chrómovej farbe a spojler zadného nárazníka s vložkou difúzora v matnej irídiovej striebornej farbe. Diamantová maska chladiča má pochrómované kolíky, jednu lamelu vo vysokolesklej čiernej farbe a nápis AMG. Predný rozdeľovač prúdenia v striebornej chrómovej farbe pod ňou zabezpečuje optimálne nasmerovanie vzduchu na chladiace moduly.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Medzi ďalšie prednosti patria telesá vonkajších zrkadiel v čiernej farbe, ozdobná spodná lišta bočných okien a lemovanie okien vo vysokolesklej čiernej farbe, ako aj dve pochrómované koncovky výfuku so stredovou priečkou. Ako ďalšie poznávacie znaky slúžia nový nápis BITURBO – 4MATIC na predných blatníkoch a nápisy AMG (vľavo) a C 43 (vpravo) na veku batožinového priestoru.

Ako doplnok sa zákazník môže rozhodnúť pre balík Night na želanie. V rámci neho získa aj tepelnoizolačné tmavo tónované sklá od stĺpika B, ozdobný prvok v spojleri predného nárazníka vo vysokolesklej čiernej farbe, vložku so vzhľadom difúzora na zadnej časti vo vysokolesklej čiernej farbe a dve čierne koncovky výfuku so stredovou priečkou.

Dizajn vizuálne dotvárajú disky AMG z ľahkej zliatiny s 5-lúčovým dizajnom, vysokolesklý čierny lak, leštené. Na prednej náprave sú pneumatiky s rozmermi 225/45 R 18 na diskoch z ľahkej zliatiny 7,5 x 18, na zadnej náprave sú pneumatiky 245/40 R 18 na 8,5 x 18. Kto sa chce odlíšiť ešte viac, na želanie si môže dopriať disky z ľahkej zliatiny veľkosti 48,3 cm (19 palcov) v rôznych dizajnoch.

Športový vzhľad s osobitnými detailmi: dizajn interiéru

Interiér potvrdzuje dôsledne dynamický charakter početnými individuálnymi detailmi. Pre angažovaný spôsob jazdy je ideálny dole sploštený multifunkčný športový volant v čiernej koži s červenými kontrastnými ozdobnými švami, ktorý sedí v dlaniach mimoriadne dobre.

V športových sedadlách vodič vďaka zlepšenej bočnej opore nestratí stabilitu ani pri ostrom štýle jazdy. Čalúnenie v imitácii kože ARTICO/mikrovlákno DINAMICA a prístrojová doska v imitácii kože ARTICO vytvárajú mimoriadne športovú atmosféru. Imitácia kože je použitá aj na horných hranách obloženia dverí, lakťových opierkach, stredových výplniach dverí a stredovej konzole. Športovú atmosféru umocňujú aj červené kontrastné ozdobné švy, bezpečnostné pásy vo farbe designo červená a čierne podlahové rohože s červeným lemom. Ozdobné prvky v hliníkovom vyhotovení so svetlým pozdĺžnym výbrusom zapustené v prístrojovej doske a vo dverách vytvárajú pôsobivé kontrasty.

Združený prístroj AMG prehľadne zobrazuje všetky relevantné informácie a je optimalizovaný na dynamickú jazdu. Dva okrúhle prístroje v tvare tubusov, multifunkčný farebný displej s uhlopriečkou 11,4 cm (4,5″), RACETIMER a stupnica do 280 km/h so vzhľadom šachovnicovej zástavy sprostredkúvajú autentickú atmosféru pretekárskeho auta.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 ) 2016

Praktickosť pri každodennom používaní zvyšujú aj inteligentné komfortné funkcie ako vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF na želanie, ovládanie látkovej strechy počas jazdy (až do 50 km/h, začiatok pri rýchlosti pod 5 km/h) alebo funkcia automatického zatvárania oddeľovača batožinového priestoru na želanie.

Medzi exkluzívnu výbavu na želanie patrí plnoautomatická látková protihluková sklápacia strecha. Dodáva sa vo farbách čierna, tmavomodrá, hnedá a tmavočervená. Jej viacvrstvová štruktúra s odlišnými izolačnými materiálmi účinne redukuje hluk a znižuje tak úroveň hluku v interiéri.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.