VS Welding cup začína už 10.4. v Liskovej. Podpora mládeže je priorita

VS Welding cup v sezóne 2016 bude podporovať motocrossovú mládež a zdravé súťaženie! Začíname už 10.4 v Liskovej!

Nie, nie je to klišé – bude sa konať a nie iba rozprávať. Po viac ako 5 ročných skúsenostiach promotéra ESX production (Europe Starts Supercross Tournament production, predtým ATV team) s organizovaním Regionálneho pohára východ, Slovenského pohára v motocrosse ale aj medzinárodného supercrossového turnaja, padlo rozhodnutie:

“Slovensko potrebuje mladých talentovaných jazdcov – potrebuje si ich vychovať a až tak od nich očakávať skvelé medzinárodné úspechy. Kde inde by sa to malo stať, ak nie práce na regionálnych podujatiach? Dlho nás trápila výhovorka mladých talentov, že na jazdenie nemajú peniaze a preto po 2 úspešných sezónach zavesia jazdenie na klinec. Preto sme sa rozhodli konať.” vyhlásil pred štartom sezóny Marián Štefančin, promotér.

Štartované pre deti (MX65 a MX85) ZADARMO! Kemp v Brabec MXschool pre „hobíkov“ tiež ZADARMO!

„Na žiadnom z podujatí VS Welding cup nebudú musieť platiť štartovné detské kategórie.  Navyše sme sa rozhodli, že zvyšovať latku je potrebné aj na tréningoch pod vedením skúsených trénerov. Keďže máme veľmi dobrú spoluprácu s Honzom Brabcom z Česka, rozhodli sme sa usporiadať sériu kempov, ktoré zaplatíme deťom aj hobby jazdcom štartujúcim na VS Wedling cupe s celoročnou licenciou. Sme presvedčení, že táto investícia bude prinášať ovocie.“ pokračoval Marián Štefančin.

Tieto dobré správy pravdepodobne prilákajú na štart jazdcov nielen z východu, ale aj zo vzdialenejších kútov Slovenska, či zo zahraničia. Veď tomu tak bolo už aj v minulých sezónach bez výhod, aké im ponúka rok 2016. Marián Štefančin si myslí, že na nápor sú organizátori vo všetkých lokalitách pripravení:  „Nie je nič lepšie, ako súboje už v kvalifikácii a plná 40-miestna štartovacia rampa. Keďže všetci naši usporiadatelia sú skúsení organizátori, vôbec sa neobávam.“

Plagat1 2016 Liskova

Holeshot za 10 eur a vecné ceny za víťazstvo sú na VS welding cupoch už tradíciou – bude sa v nej pokračovať aj tento rok!

Za holeshot (za prvú pozíciu v prvej zákrute po štarte) bude aj v sezóne 2016 dávať promotér ESX promotion odmenu najrýchlejšiemu jazdcovi po štarte vo výške 10 eur v každej finálovej jazde. Partner Nanoera a Motomix pribalia motokozmetiku a iné užitočné ceny k tomu. Na konci dňa si tak jazdec bude môcť odniesť 20 eur za holeshoty v oboch finálových jazdách a tašku s produktmi od spomínaných partnerov.  Ak sa mu podarí k tomu obsadiť aj pódiovú priečku, pribudne mu ešte pohár za víťazstvo, reklamné predmety od partnerov ako aj športový dres od reklamnej agentúry 3b a šiltovku od poromotéra. Podľa toho sa bude na ďalších podujatiach ľahko rozoznávať, kto sa umiestňuje v prvej trojke.

Mediálna podpora VS Welding cup bude opäť širšia

V minulých rokoch upútal VS Welding cup pozornosť viacerých médií a tematických portálov, preto sa aj v tomto roku môžete tešiť na profi fotografie od Maťa Hudáka, reportážne videá od New Line Pictures a tlačové správy od Radky Kovaľ Mazákovej. Moderátorská dvojica edície 2016 bude Jogi Semančík a Tomáš  Jimbo Platko. Mediálne výstupy z podujatí nájdete u mediálnych partnerov: countrycross, Svet športu, Slovak-motorsport, Mixmotor.eu, Bang, Motoride, Rally-sport, Rádio Košice, SMF, Región press.

VS Welding cup zavíta v nedeľu, 10.4 do Liskovej

Do Žilinského kraja zavíta prvé podujatie VS Welding cupu už v nedeľu 10.4.2016, kde budú jazdci zbierať body Regionálneho pohára východ. Tešíme sa na Vás!

Všetky informácie o pretekoch VS Welding cup nájdete na webe: www.vsweldingcup.sk alebo na Facebookovej fun page: https://www.facebook.com/vsweldingcup2015/

Autor: Radka Kovaľ Mazáková

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.