Audi A8 L predĺžené

Audi sa prispôsobí zákazníkovi, aj keď ide o predĺženie dlhého auta.

Európsky klient požiadal o nový model A8 L, t.j. dlhšiu verziu od štandardnej, no ešte dlhšiu. Celková dĺžka A8 L predĺženej je 6,36m, rázvor má obrovských 4,22m a to vytvorilo priestor pre celkovo 6 sedačiek s prvotriednym komfortom. Vývoj tohto špeciálu (nazveme ho XXL) trval rok a inžinierom v Audi dal celkom zabrať, pretože vytvoriť takýto dlhý rázvor má už obrovský vplyv na tuhosť a pevnosť auta, s čím je spojená aj únava materiálu a bezpečnosť konštrukcie. Okrem toho nesmie auto vyzerať, ako keď domáci kutil privarí ďalšiu časť na pôvodnú šasi – veď tu sa jedná o A8!

Audi A8 L extendedAudi A8 L extended

Audi ako priekopník v hliníkových materiáloch v automobilovom priemysle opäť využili mnoho rôznych zliatin hliníka. Do nosného rámu vložili dlhé a duté hliníkové profily , ktoré zároveň slúžia na prívod vzduchu do zadnej časti limuzíny. STrecha musela byť výrazne vystužená krížovým spôsobom, pretože XXL prevedenie dá pocítiť materiálom svoju hmotnosť. Okrem toho je na streche umiestnená sklenená tabula s dĺžkou 2,4m. Na všetkých oknách sú prirodzene k dispozícii rolety proti slnečnému žiareniu.

Audi A8 L extendedAudi A8 L extended

Zaujímavosti

Voči A8 L je táto predĺžená o 1,09m. Vzhľadom na rozmery museli byť svetlá vpredu aj vzadu dovybavené špeciálnymi obrysovými svetielkami, ktoré predpisuje norma EU. Všetky sedačky sú potiahnuté extra mäkkou kožou Valcona. Všetky sedačky sa dajú samostatne elektronicky nastaviť. V zadnom/poslednom rade je k dispozícii chladiaci box.

Audi A8 L extendedAudi A8 L extended

Motorizácia a iné technické záležitosti

Toto XXL vozidlo poháňa motor 3.0 TFSI s 228 kW (310 PS) a 440Nm. Z 0 na 100km/h to údajne zvládne za 7,1s na 19 palcových elektrónoch a brzdy sú totožné ako v Audi S8. Suchá hmotnosť tohto mrakodrapu na kolesách je 2.418kg.

Audi našťastie žne teraz úrodu, pretože toto vozidlo si údajne objednalo už viacero vplyvných osôb.

Audi A8 L extended  Audi A8 L extendedAudi A8 L extended predĺžená XXL 01  Audi A8 L extended Audi A8 L extended Audi A8 L extended

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.