Daimler navyšuje investíciu do výroby kompaktov

Závod Mercedes-Benz Kecskemét bude vyrábať aj ďalšiu generáciu kompaktných vozidiel značky Mercedes-Benz. Do roku 2018 investuje Daimler AG do technologického rozvoja a rozšírenia výroby v závode približne 580 miliónov eur.

Okrem novej haly na výrobu karosérií investuje do efektívnych a inovatívnych zariadení. Okrem toho sa opäť rozšíria kapacity závodu. „Kecskemét ako závod je a aj naďalej zostáva nosným pilierom výrobného združenia kompaktných vozidiel. Rozšírením o ďalšiu generáciu kompaktných vozidiel sa táto rola v medzinárodnom výrobnom združení ešte viac posilní,“ vyhlásil Michael Göbel, vedúci výroby kompaktných vozidiel divízie, počas slávnostného položenia základného kameňa novej haly karosárne. Péter Szijjártó, maďarský minister zahraničných vecí, Klaudia Szemereyné Pataki, starostka mesta Kecskemét, Christian Wolff, výkonný riaditeľ a zodpovedná osoba spoločnosti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., ako aj Michael Göbel vložili počas slávnostného aktu rozličné predmety so symbolickou hodnotou do časovej schránky, ktorá bola zakopaná spolu so základným kameňom.
„Táto investícia je jednoznačné ocenenie nášho závodu a ponúka našim zamestnancom v Kecskeméte dobrý výhľad do budúcnosti,“ uvádza Christian Wolff. „Investujeme pritom aj do zlepšenia ergonómie, pracovných podmienok a kvalifikácie zamestnancov.“

Iba do novej haly karosárne s vysokomodernou technológiou potečie 250 miliónov eur. Vznikne na ploche 99 000 štvorcových metrov a je navrhnutá tak, aby sa do haly dostávalo čo najviac denného svetla a vznikli tak svetlé a príjemné pracovné podmienky. Celkovou investíciou sa zrealizujú aj ďalšie rozšírenia v závode, napríklad v lisovni. Výrobný pás bude navyše rozšírený o rozličné prispôsobenia a roboty na úpravu povrchu. Aj v novej finalizácii pre ďalšiu generáciu kompaktných vozidiel bude materiál dopravovaný na pás už iba plne autonómnymi prepravnými vozíkmi bez vodiča (FTF) s pripravenými tovarovými košmi z logistických a preberacích zón s napaletovanými dielmi. Odpadajú tak nielen dráhy chôdze robotníka: pohľad do tovarového koša na konci ukáže, či boli zabudované všetky diely – ďalší, rovnako jednoduchý ako efektívny prínos k zaisteniu kvality. Tieto a iné inovácie prináša Mercedes-Benz aj do iných závodov globálnej výrobnej siete.

O globálnej výrobe kompaktných vozidiel značky Mercedes-Benz

Závod Mercedes-Benz Kecskemét je súčasťou výrobného združenia  kompaktných vozidiel v rámci divízie Mercedes-Benz Cars. Členom združenia výroby aktuálnej generácie kompaktných vozidiel je okrem Kecskemétu aj vedúci závod Rastatt a BBAC v Pekingu v Číne. Mercedes-Benz Cars využíva aj fínskeho výrobcu Valmet Automotive, vyrábajúceho na objednávku, na výrobu ďalších modelov Triedy A. V dôsledku spoločnej architektúry kompaktných vozidiel možno kapacity kedykoľvek pružne a efektívne rozdeliť v rámci výrobného združenia podľa aktuálneho dopytu na trhu.

O závode Mercedes-Benz v Kecskeméte

Závod Mercedes-Benz Kecskemét zamestnáva viac ako 4 000 zamestnancov. V roku 2015 sa tu vyrobilo viac ako 180 000 kompaktných vozidiel značky Mercedes-Benz. Ako prvý model zišla v Kecskeméte v roku 2012 z pásu Trieda B značky Mercedes-Benz. V roku 2013 nasledovalo štvordverové kompaktné kupé CLA a v roku 2015 CLA Shooting Brake. Oba modely sa vyrábajú pre celý svet exkluzívne v Kecskeméte.

O Mercedes-Benz Cars Operations

Mercedes-Benz Cars Operations zodpovedá za výrobu osobných motorových vozidiel v 26 závodoch na celom svete v rámci pružnej a efektívnej výrobnej siete s počtom približne 78 000 zamestnancov. K tomu patria centrálne funkcie plánovanie, technologická fabrika, logistika a riadenie kvality. V uplynulom roku vyrobila divízia Mercedes-Benz Cars viac ako 2 000 000 osobných motorových vozidiel značiek Mercedes-Benz a smart a dosiahla tak štvrtý rekord za sebou. Sieť sa orientuje podľa produktových architektúr na pohon predných kolies (kompaktné vozidlá) a pohon zadných kolies (napr. Triedy S, E a C), ako aj na architektúry SUV a architektúry športových automobilov. K tomu pribúda výrobné združenie pre hnacie ústrojenstvo (motory, prevodovky, nápravy, komponenty). V strede každého výrobného združenia architektúry je vedúci závod, ktorý slúži ako kompetenčné stredisko pre nové rozbehy, technológiu a udržiavanie kvality. Počas každodennej práce sa zameriava na ustavičné zlepšovanie, ako aj ďalší vývoj moderných výrobných postupov, ktoré umožňujú efektívnu, pružnú a ekologickú výrobu budúcich automobilov špičkovej technickej úrovne v kvalite typickej pre Mercedes-Benz. Jadrom sú zamestnanci so svojím know-how, ktorých prácu podporuje cielené ergonomické usporiadanie pracoviska a inteligentná automatizácia. Mercedes-Benz okrem vlastných výrobných závodov stavia v rámci stratégie rastu do značnej miery aj na spolupráce a využíva kapacity výrobcov na objednávku.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.