RALLY FIM 2016 – SVETOVÉ STETNUTIE MOTOTURISTOV PRVÝ KRÁT NA SLOVENSKU

Už o týždeň sa stane mesto Liptovský Mikuláš dejiskom svetového stretnutia mototuristov pod názvom FIM RALLY 2016.

Medzinárodná motocyklová federácia FIM má v rámci mototuristiky každoročne dve podujatia svetového významu a to Motocamp FIM a to vrcholné FIM Rally, ktoré sa uskutoční na Slovensku uskutoční po prvý krát.

FIM rally sa uskutočňuje len jedenkrát v roku, vždy v inej krajine, dávajúc jej účastníkom príležitosť spoznať kultúru hosťujúcej krajiny prostredníctvom organizovaných výletov, miestnou gastronómiou, folklórom a pod. V dnešnému dňu je na podujatie prihlásených 1079 účastníkov z 26 krajín a dvoch svetových kontinentov. Kandidatúru Slovenska ako organizátora FIM Rally sa podarilo presadiť na základe viac ročného úsilia SMF a to i na základe veľmi úspešného priebehu Motocampu FIM, ktorý sa uskutočnil v roku 2010 na Donovaloch. Po zohľadnení viacerých kritérií a po viacerých rokovaniach a osobných stretnutiach sa SMF rozhodla uskutočniť uvedené najvýznamnejšie podujatie svetovej mototuristiky v regióne Liptova, v meste Liptovský Mikuláš.

FIM RALLY 2016 ROLLUP 1a-page-001

Organizácie tohto svetového podujatia sa zhostilo OZ Riders Levice, ktoré podujatie pripravuje v úzkej spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš a miestnych motoklubov a priaznivcom našej mototuristiky.
Do prípravy FIM Rally 2016 je aktívne zaangažovaný celý región Liptova a mesto Liptovský Mikuláš, kde sa v rámci programu podujatia uskutoční i tzv. paráda národov – spoločná jazda všetkých účastníkov po jednotlivých krajinách. V rámci jednotlivých dní podujatia sú pre účastníkov FIM Rally pripravený jednak celý rad fakultatívnych výletov do Jasnej, Vysokých Tatier a výjazdový výlet Na Oravský zámok a taktiež bohatý kultúrny program priamo v centre diania tohto svetového „moto“ stretnutia. Cieľom programovej skladby podujatia je predstavenie Slovenska ako malebnej krajiny v srdci Európy, bohatej na historické, prírodné a kultúrne krásy.

Príchod prvej výpravy má organizátor ohlásený už na sobotu a postupne do centra podujatia pri Aquamarku Tatralandia všetky prihlásené krajiny až do oficiálneho otvorenia 29.6.2016. Práve v týchto dňoch do stredy sú na programe výlety do Vysokých Tatier, Jasnej a Bešeňovej.
Podľa predpisov FIM je uvedené podujatie prístupné len pre prihláseným zástupcov jednotlivých motocyklových federácii ale priaznivci mototuristiky si môžu prísť pozrieť krásne motocykle do Liptovského Mikuláša, kde sa v piatok 1.7.2016 uskutoční nástup všetkých účastníckych krajín v rámci parády národov.

Bližšie informácie k podujatiu nájdete na oficiálnej web stránke podujatia http://fimrally2016.com/ , alebo telefonicky na sekretariáte SMF.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.