Volkswagen získal ocenenia „Najinovatívnejšia značka“ a „Najlepšia dizajnová značka“

V budove prvého Spolkového snemu v Bonne sa v rámci podujatia „Plus X Night 2016“ uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien Plus X Award. V kategórii „Automobily a Car-Media“ získal najvyššie ocenenie Volkswagen. Odborná porota ocenila značku najväčším počtom pečatí kvality.

Produkty automobilového výrobcu z Wolfsburgu presvedčili porotu. V tomto roku sú veľkými víťazmi Tiguan a Touran. Obidva modely – nový  Tiguan a aktuálny Touran – získali pečate kvality „Vysoká kvalita“, „Dizajn“, „Ovládací komfort“ a „Funkčnosť“. Na špičke sa s rovnakými oceneniami umiestnila aj limuzína vyššej strednej triedy Phideon, určená pre čínsky trh. Bodovala aj štúdia elektromobilu BUDD-e, po prvý raz predstavená  na CES 2016, v oblastiach „Dizajn“ a „Inovácia“, ako aj štúdia SUV T-Cross Breeze, ktorá získala titul „Automobilová štúdia roka 2016/2017“. Za vysoké hodnotenie boli modely Touran, Tiguan, Phideon a T-Cross Breeze navyše ocenené ako „Produkt roka“.

Tým získal Volkswagen v kategórii „Automobily a Car-Media“ titul „Najinovatívnejšia značka 2016“ – najvyššie ocenenie renomovanej Plus X Award. Táto cena sa udeľuje v rámci skupiny produktov a oceňuje značku s najväčším počtom pečatí kvality. V slávnostnom príhovore odznelo: „Inovácia nie je monotematická, inovácia je veľký celok z efektivity, bezpečnosti a komfortu. A inovácia je najmä vtedy inovatívna, keď si ju aj každý môže dovoliť. To je záväzok, ktorý Volkswagen nesie už vo svojom mene.“

Tešiť sa mohol aj tím dizajnérov Volkswagen, ktorý vedie šéfdizajnér Klaus Bischoff aj zo zvláštnej ceny „Najlepšia dizajnová značka 2016/2017“. Je vyhradená iba pre malý počet nositeľov a oceňuje značky, ktorých produkty počas jedného roka získali najviac pečatí kvality za dizajn.

Cena Plus X Award existuje už 13 rokov a je medzinárodne uznávanou cenou za produkty z oblasti technológia, šport a lifestyle. Nezávislá porota zložená z renomovaných odborných novinárov a osobností hodnotí produkty a rozhoduje o udelení najdôležitejších pečatí kvality. Základným kritériom je, že: „Produkt musí byť kvalitatívne hodnotný, funkčný a musí mať aktuálny dizajn.“ Okrem toho musí mať inovatívnu a pre budúcnosť spôsobilú pridanú hodnotu – Plus X.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.