Späť ku koreňom – nová lokalita BMW Group Classic

Spoločnosť BMW Group Classic zavŕšila sťahovanie svojho sídla do priestorov s veľkým historickým významom.

Archív spoločnosti a zbierka vozidiel, dielne a centrum pre zákazníkov spolu s náhradnými dielmi pre klasické automobily a motocykle sa momentálne nachádza v komplexe budov v mníchovskej mestskej časti Milbertshofen. História BMW Group sa tak presunula do priestorov, ktoré sa úzko spájajú s jej históriou. Sídlo na adrese Moosacher Straße 66 poskytuje plochu s rozlohou 13 000 m2 vrátane jednej z prvých výrobných hál vtedy ešte začínajúcej spoločnosti. V rámci reštauračných prác sa zachoval aj bývalý strážny domček, ktorý sa zmenil na vstupnú bránu do histórie BMW Group.

BMW classic museum múzeum reštaurovanie history história Moosacher 1

„Teraz máme všetko pod jednou strechou, čo nám poskytuje ideálne podmienky na starostlivosť o naše historické dedičstvo,” povedal Ulrich Knieps, šéf BMW Group Classic. „Z nášho nového sídla sme už absolvovali významné podujatia Concorso d’Eleganza Villa d’Este, Mille Miglia a Festival of Speed. Rovnako sa veľmi dobre osvedčil aj kongresový priestor, ktorý sme využili pri príležitosti osláv 100. výročia existencie spoločnosti.”

BMW classic museum múzeum reštaurovanie history história Moosacher 4

Nové priestory BMW Group Classic poslúžia aj ako kontaktné miesto pre všetkých priaznivcov a fanúšikov klasických vozidiel značiek BMW, MINI a Rolls-Royce. Nájdu tu informácie a služby spojené so starostlivosťou a údržbou ich automobilov a motocyklov. V historickej výrobnej hale sa nachádzajú vozidlá aj množstvo ďalších exponátov z komplexnej zbierky BMW Group Classic. Priestory sa zároveň dajú prenajať aj na usporiadanie rôznych podujatí. Prehliadky so sprievodcom predstavia celý komplex a prevedú návštevníkov cez históriu spoločnosti. Súčasťou priestorov je aj kaviareň „Mo 66”, ktorá návštevníkom poskytne príťažlivý pohľad do presklenej dielne v BMW Group Classic Centre.

BMW classic museum múzeum reštaurovanie history história Moosacher 5

Nové priestory BMW Group Classic výrazne rozšírili možnosti na výstavné aktivity spojené s históriou spoločnosti a jej troch značiek BMW, MINI a Rolls-Royce. Archívy BMW Group odpovedia na otázky ohľadom histórie spoločnosti, značiek a ich produktov. Do nového centra sa presťahovali aj tímy zodpovedné za komunikáciu s médiami a za marketing ako aj špecialisti sústreďujúci sa na organizovanie podujatí a výstav. BMW Group Classic Centre a jeho zamestnanci zosobňujú množstvo skúseností, vedomostí a vášne. Pracujú na reštaurovaní a renovácii historických automobilov a motocyklov a ponúkajú podporu a pomoc aj pri predaji alebo nákupe klasických vozidiel. BMW Group Classic Centre ponúka aj prenájom klasických vozidiel a predaj náhradných diely. Ich ponuka zahŕňa viac ako 55 000 súčiastok a neustále rastie. Z toho môžu čerpať všetci zberatelia skvostov na dvoch aj na štyroch kolesách.

BMW classic museum múzeum reštaurovanie history história Moosacher 3

BMW Museum – História na vlastnej koži

Návštevníci každého veku môžu objaviť históriu, súčasnosť a budúcnosť značky BMW v expozíciách BMW Welt, BMW Museum a vo fabrike BMW plant. BMW Museum pri tom zohráva významnú rolu. Od opätovného otvorenia v roku 2008 úspešne predstavuje históriu BMW a zároveň aj pohľad do budúcnosti. Múzeum odkrýva témy mobility aj pre mladých návštevníkov. Junior Museum organizuje špeciálne programy pre deti a mládež, ktoré sa zameriavajú na výchovu hrou. Múzeum má už aj vlastnú históriu: je to jedno z najstarších automobilových múzeí v Nemecku. Vzniklo v roku 1973 a v roku 1999 bolo vyhlásené za historickú pamiatku.

BMW classic museum múzeum reštaurovanie history história Moosacher 2

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.