Nové BMW radu 1 sedan. Exkluzívne pre čínsky trh

Spoločnosti BMW Group a BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) rozširujú na čínskom trhu segment prémiových kompaktných vozidiel s novým modelom BMW radu 1 sedan – prvým kompaktným sedanom značky BMW.

Vďaka tomu sa modelový rad spoločnosti BBA dopĺňa o vozidlo na vstupnej úrovni do prémiového segmentu. V súčasnosti obsahuje vozidlá segmentov Active Tourer, Sports Activity Vehicle a Sports Sedan a k prémiovým vozidlám priťahuje nové cieľové skupiny zákazníkov. Na celom svete a aj v Číne rastie najrýchlejšie práve segment prémiových kompaktných vozidiel.

BMW radu 1 sedan je najšportovejším a emocionálne najvýraznejším vozidlom v segmente. Vznikol presne na mieru a podľa potrieb čínskych zákazníkov a bude sa vyrábať a predávať iba v Číne. Nové vozidlo sa vyvíjalo a testovalo v hlavnom sídle BMW a spolupracovali na ňom aj čínski konštruktéri. Novinka absolvovala intenzívne jazdné testy v najrôznejších cestných a poveternostných podmienkach vo viacerých čínskych regiónoch. Konštruktéri vyladili BMW radu 1 sedan viacerými úpravami, ktoré si vyžiadali zvyky a požiadavky čínskych zákazníkov a krajina, v ktorej bude vozidlo jazdiť.

BMW radu 1 sedan vychádza zo štúdie BMW Concept Compact Sedan, ktorá sa vo svetovej premiére predstavila na autosalóne Guangzhou Motor Show 2015. Model, ktorý sa dostane do sériovej výroby, si ponechal niektoré dizajnové prvky štúdie vrátane proporcií karosérie typických pre značku BMW. BMW radu 1 sedan sa na prvý pohľad radí k BMW. Má nezameniteľnú prednú časť, ktorej dominujú dvojité obličky na mriežke chladiča, dvojité okrúhle LED svetlomety a emblém značky vo veľmi výraznej, športovej a modernej interpretácii. Typický dizajnový jazyk sa prejavil na športovej, emotívnej a modernej siluete s charakteristickým Hofmeisterovým oblúkom na zadnom okne.

BMW radu 1 sedan je najnovším potvrdením výnimočnosti BMW Group v inováciách a v oblasti konektivity. Komplexná technológia BMW ConnectedDrive prináša zákazníkom bezkonkurenčné pohodlie, rozsiahly infotainment a vysokú mieru bezpečnosti. Nové výkonné a technologicky vyspelé motory a najnovšou elektronikou od BMW poskytujú jedinečné jazdné zážitky a vyrábajú sa v novej motorárni v meste Shenyang.

BMW radu 1 sedan rozšíri aktuálnu vstupnú ponuku, ktorú v súčasnosti predstavujú v Číne vyrábané a úspešne predávané modelové rady BMW X1 a BMW radu 2 Active Tourer. Celkový počet modelových radov vyrábaných v Číne stúpne na päť. Značka BMW tak zákazníkom ponúkne atraktívnejšiu paletu vstupných modelov. Bude to ďalší významný krok v rozširovaní spoločnosti a zároveň aj konkurenčná výhoda.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.