Mercedes-Benz Conecto autobus prichádza po premiére vo Varšave

Divízia Daimler Buses posilňuje novou generáciou rodiny mestských autobusov Mercedes-Benz Conecto svoje postavenie v oblasti predaja na trhoch v strednej a východnej Európe.

Tieto trhy sú charakteristické verejnými súťažami, ktoré citlivo reagujú na cenu, a mimoriadne výrazným zacielením na najnižšie celkové prevádzkové náklady. Bez ústupkov ide o použitie najmodernejšej techniky vozidla, ako je technológia dieselových motorov Euro VI či optimálne využitie bezpečnostnej techniky.

O doteraz dostupný model Mercedes-Benz Conecto prejavili veľký záujem dopravné podniky vo východoeurópskych krajinách, ako aj v krajinách Blízkeho východu a Strednej Ázie, kde dosahoval vynikajúce predajné výsledky takmer desať rokov. Spolu bolo dodaných viac ako 3 000 vozidiel. Nová rodina vozidiel svojou rozšírenou ponukou a najnovšou technikou spĺňa rastúce požiadavky na bezpečnosť jazdy, komfort cestujúcich, ovládateľnosť atď..

Conecto: maximálna hospodárnosť a najnovšia technika

Nový autobus spája nekompromisné zameranie na nízke celkové prevádzkové náklady s minimálnymi emisiami podľa stupňa čistoty spalín Euro VI. Je kombináciou najnovšej techniky pohonu a podvozka a maximálnej bezpečnosti či vysokého komfortu pre cestujúcich. Jednoduchosť ovládania zase ocenia vodiči. Nový autobus od Mercedes-Benz tak ideálnym spôsobom dopĺňa celosvetovo najpredávanejší autobus Citaro. Conecto však ponúka nižšiu mieru individualizácie a v porovnaní s autobusom Citaro sa jasne orientuje na vopred štandardne nastavené vyhotovenie, s čím sú spojené nižšie obstarávacie náklady.

Najnovšie dieselové motory a prvýkrát aj pohon na zemný plyn

V zadnej časti autobusu pracujú mimoriadne efektívne dieselové motory s nízkymi emisiami podľa stupňa čistoty spalín Euro VI. Model Conecto G pritom ťaží z najnovšej a ešte úspornejšej generácie vysokovýkonných motorov OM 470. Tento autobus je prvýkrát k dispozícii aj s alternatívnym, mimoriadne tichým pohonom na zemný plyn s nízkymi emisiami. Na trhoch, kde je spaľovanie zemného plynu typické, napríklad v Turecku alebo východnej Európe, vzbudí doteraz nevídaný záujem. Na trhy, ktoré bez zmien požadujú stupeň  čistoty spalín Euro III, bude značka Mercedes-Benz naďalej dodávať predchádzajúci model.

Príkladom vysokej úrovne bezpečnostnej techniky je elektronický systém stabilizácie ESP v tradičnom vozidle a ochrana pred zalomením ATC (Articulation Turntable Controller) v kĺbovom autobuse značky Mercedes-Benz, ako aj predná náprava s nezávislým zavesením kolies pre vysokú bezpečnosť jazdy a vysoký komfort jazdy.

Program s bežným autobusom a kĺbovým autobusom sa orientuje na verejné súťaže

Značka Mercedes-Benz dodáva nízkopodlažný mestský linkový autobus vo vyhotovení bežného trojdverového autobusu s dĺžkou 12,13 m, ako aj vo vyhotovení štvordverového kĺbového autobusu Conecto G s dĺžkou 18,12 m. Svojím zameraním na jasne vymedzené vyhotovenie, pokiaľ ide o dĺžku, motorizáciu a prvky výbavy, je teraz ešte výraznejšie určený na typické trhy s verejnými súťažami v regiónoch, ktoré mimoriadne citlivo reagujú na cenu.

Nová rodina mestských autobusov sa vo Varšave predstavila približne 60 dopravným podnikom pôsobiacim na východoeurópskych cieľových trhoch. Výroba týchto nových autobusov sa už začala.

Kĺbový autobus Mercedes-Benz Conecto s dĺžkou 18,12 m. Príkladom vysokej úrovne bezpečnostnej techniky je elektronický systém stabilizácie ESP v tradičnom vozidle a ochrana pred zalomením ATC (Articulation Turntable Controller) v kĺbovom autobuse značky Mercedes-Benz, ako aj predná náprava s nezávislým zavesením kolies.

Kĺbový autobus Mercedes-Benz s dĺžkou 18,12 m. Príkladom vysokej úrovne bezpečnostnej techniky je elektronický systém stabilizácie ESP v tradičnom vozidle a ochrana pred zalomením ATC (Articulation Turntable Controller) v kĺbovom autobuse značky Mercedes-Benz, ako aj predná náprava s nezávislým zavesením kolies.

Mercedes-Benz Conecto s dĺžkou 12,13 m. Značka Mercedes-Benz dodáva nízkopodlažný mestský linkový autobus vo vyhotovení bežného trojdverového autobusu Conecto s dĺžkou 12,13 m, ako aj vo vyhotovení štvordverového kĺbového autobusu Conecto G s dĺžkou 18,12 m.

Mercedes-Benz s dĺžkou 12,13 m. Značka Mercedes-Benz dodáva nízkopodlažný mestský linkový autobus vo vyhotovení bežného trojdverového autobusu s dĺžkou 12,13 m, ako aj vo vyhotovení štvordverového kĺbového autobusu Conecto G s dĺžkou 18,12 m.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.