Pancierovaný Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Absolútne špičkový model značky Mercedes Maybach s usporiadaním sedadiel tvárou k sebe za deliacim oknom sa dá teraz objednať ako Mercedes Maybach S 600 Pullman Guard. Hlavy štátov a iné mimoriadne ohrozené osoby tak majú k dispozícii nadmieru exkluzívne vozidlo. Prvé zákaznícke vozidlá budú expedované v druhom polroku 2017.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard vás ochráni v plnom rozsahu triedy ochrany VR9 (v priehľadnej a nepriehľadnej oblasti) a odolnosť voči zaťaženiu výbuchom má certifikovanú podľa smernice ERV 2010. Jej koncepcia ochrany je odvodená z modelu Mercedes Maybach S 600 Guard. Limuzína Pullman Guard bola navrhnutá a vyvinutá spolu s limuzínou Pullman bez zvláštnej ochrany a ponúka rovnaké vnútorné rozmery. Prevádzková hmotnosť Pullman Guard predstavuje 5,1 tony, najväčšia prípustná celková hmotnosť 5,6 tony.




Koncepcia ochrany bola prispôsobená na mimoriadne pomery limuzíny s dĺžkou 6,50 metra. Pancierovanie v zadnej časti tak zdôrazňuje separé charakter limuzíny so šoférom: pancierované nie je zadné sklo, ale za sedadlami je umiestnený oceľový štít, ktorý chráni oblasť hlavy cestujúcich. Ako pri všetkých modeloch Triedy S Guard je výbava špeciálnou ochranou zvonka takmer nebadateľná. Zabezpečujú to napríklad tmavo tónované okná priestoru pre cestujúcich.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Maximálny komfort ponúka otváranie a zatváranie zadných bočných dverí s podporou servomotorov. Rukou vyvíjaný tlak je zosilňovaný elektromotorom. Vďaka tomu sa veľké a kvôli pancierovaniu ťažké dvere dajú pohodlne obsluhovať. Okná sa otvárajú hydraulicky – súčasný model  Pullman predstavuje v rámci techniky mostík k pravdepodobne najznámejšej limuzíne v dejinách: vozidlu konštrukčného radu 100 z roku 1965.

Koncepcia ochrany: integrovaná bezpečnosť bez vizuálnej nápadnosti

Pancierovanie v modeli Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard je koncipované na základe dlhoročných skúseností značky Mercedes Benz s výrobou pancierových vozidiel podľa princípu integrovanej špeciálnej ochrany. Dôležité výhody sú:

  • Najvyššia pevnosť a vlastná stabilita vďaka cielenému spevneniu základnej konštrukcie v procese stavby karosérie.
  • Zachovanie sériového komfortu vďaka premyslenej integrácii všetkých ochranných prvkov a ich inteligentné preplátovanie.

Už vo fáze stavby hrubého rámu sa do dutín medzi konštrukciu hrubého rámu a vonkajší plášť integrujú ochranné prvky zo špeciálnej ocele. Špeciálne aramidové komponenty a komponenty PE posilňujú doplnkovú ochranu proti črepinám. Na obzvlášť kritických miestach, ako sú medzery a prechody medzi materiálmi, sa o rozsiahlu balistickú ochranu postarajú inteligentné systémy preplátovania.

Sklá sú pevnou a dôležitou integrálnou súčasťou ochranných opatrení. Keďže sú mimoriadne dôležité pre bezpečnosť, veľká pozornosť sa venuje výberu materiálu a hrúbky. Sklá sú na vnútornej strane potiahnuté polykarbonátom na ochranu proti črepinám a vďaka vrstvenej konštrukcii ponúkajú veľmi dobré optické vlastnosti.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Spolupôsobením všetkých prvkov vzniká mimoriadne účinný chránený priestor pre cestujúcich, ktorý okrem balistickej ochrany zahŕňa aj ochranu proti výbušninám. Vďaka svojmu vybrúsenému, silnému systému ochrany splnila nová S 600 Pullman Guard všetky požiadavky na ochranu osôb rozhodujúcich nemeckých úradov a je v plnom rozsahu certifikovaná podľa triedy odolnosti VR9 (podľa BRV 2009, znenie 2).

Pri výbuchoch spĺňa nová limuzína Guard normu ERV 2010. Podobne ako Trieda S Guard a ako Mercedes Maybach Guard prekrýva relevantné oblasti spodku vozidla podlahový pancier.

Limuzína Mercedes-Maybach: automobily špičkovej luxusnej triedy

Už dĺžka 6,50 metra signalizuje mimoriadnu pozíciu Mercedes Maybach Pullman. V zadnej časti tak vzniká priestor pre veľkorysý a ušľachtilý klubový salón s množstvom sériových komfortných prvkov, a limuzína so šoférom vyhovie všetkým moderným nárokom na exkluzívnosť. VIP hostia cestujú v smere jazdy na dvoch sériových riaditeľských sedadlách. Tešia sa najväčšiemu priestoru na nohy v segmente a maximálne komfortnému nastupovaniu a vystupovaniu. Štyria cestujúci sa za elektricky vysúvateľnú deliacu priečku môžu usadiť tvárou k sebe – čo je typické pre Pullman.

Prví zákazníci získali podľa svojich prianí individualizovateľné limuzíny Mercedes Maybach v septembri 2016, prvé verzie Guard sa budú expedovať v druhej polovici roku 2017.

Množstvo vlád, hláv štátov a kráľovských rodov po celom svete odjakživa volí limuzíny Mercedes Benz, ktoré nosia označenie „Pullman“. „Okrem veľkorysých priestorových pomerov pre vysoko postavených cestujúcich a prvotriedny komfort stelesňuje Mercedes Maybach Pullman samozrejme aj nárok na najvyššiu exkluzivitu,“ hovorí Ola Källenius, člen predstavenstva Daimler AG zodpovedný za odbyt divízie Mercedes Benz Cars. „Hodnotu a veľkosť tu môžete zažiť v každom detaile.“

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Pre model Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard sú k dispozícii všetky prvky špecifické pre úrady.

Patria k nim napríklad:
• sirény
• stroboskopické svietidlá
• vysielačky
• batérie na núdzové štartovanie
• vonkajší komunikačný systém (reproduktory/mikrofón)

Mercedes-Maybach Pullman

Kombinuje maximálne veľkorysé priestorové pomery s jedinečnými prvkami výbavy, ktoré sa vyznačujú remeselnou precíznosťou.

Parametre, motor

S dĺžkou približne 6 500 mm je Pullman dlhší oproti Mercedes-Maybach Triede S ešte o ďalších 1 053 mm. Rázvor kolies dosahuje mohutných 4 418 mm. Limuzína s výškou 1 598 mm je okrem toho ešte o viac ako 100 mm vyššia ako Trieda S značky Mercedes-Benz, čo vedie k citeľne väčšiemu priestoru na hlavu.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Motor V12 s prepĺňaním dvoma turbodúchadlami v Mercedes-Maybach Pullman má výkon 390 kW (530 k). Zdvihový objem dosahuje 5 980 cm3, maximálny krútiaci moment 830 Nm od 1 900 ot./min. Maximálna rýchlosť limuzíny Guard je elektronicky obmedzená na 160 km/h.

Interiér

Jedinečný komfort ponúkajú riaditeľské sedadlá s mimoriadnou nastavovacou kinematikou. Na rozdiel od zvyčajných riešení sa operadlo nastavuje samostatne, pričom priestor na nohy a referenčný bod sedadla zostávajú nezmenené. V kombinovanom nastavovaní sklonu a horizontálnej polohy sa dá samostatne nastavovať sedacia poduška. Maximálny sklon operadla riaditeľského sedadla dosahuje 43,5 stupňa. Naproti tomu najstrmšia poloha operadla 19° umožňuje uvoľnenú prácu v zadnej časti.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

Ležadlové sedadlá disponujú podložkou na lýtka a dajú sa voľne nastaviť na dĺžku a uhol vyklopenia. Komfortné opierky hlavy sú sériovo vybavené prídavnou poduškou. Obaja cestujúci prvej triedy v zadnej časti majú k dispozícii najväčší priestor na nohy v segmente a o 60 milimetrov viac priestoru na hlavu ako v Mercedes-Maybach Triede S.

Vďaka veľkým zadným bočným dverám a umiestneniu cestujúcich na riaditeľských sedadlách ďaleko dozadu sa dá pohodlne dosiahnuť na všetky miesta. To predstavuje ešte vyšší komfort obzvlášť pre hlavy štátov a veličenstvá, ktorí sa podľa protokolu usádzajú pred svojimi tlmočníkmi. Toto usporiadanie sedadiel zaisťuje okrem toho aj ochranu pred neželanými pohľadmi, pretože cestujúci je z veľkej časti zakrytý zadným strešným stĺpikom.

Mercedes-Maybach Pullman disponuje interiérom sériovo kompletne potiahnutým v koži. Okrem čalúnenia stropu sú ušľachtilou kožou potiahnuté okrem iného aj rámy dverí a konzoly sedadiel. Tri analógové prístroje typické pre Maybach umiestnené v čalúnení stropu informujú cestujúcich v zadnej časti o vonkajšej teplote, rýchlosti a čase.

O mimoriadnu diskrétnosť sa stará deliaca stena medzi zadnou časťou a priestorom pre šoféra. Okno deliacej steny sa dá elektricky spustiť. Okrem toho sa dá stlačením tlačidla zmeniť z transparentného na nepriehľadné. V kombinácii s rovnako sériovými závesmi na oknách v zadnej časti je tak možné dosiahnuť rôzne úrovne súkromia. Elektricky sa dá vysúvať aj sériový, 18,5 palcový (47 cm) monitor vo formáte 16:9, ktorý sa nachádza pred deliacou stenou.

Viac info?

Mercedes-Maybach prirodzene ponúka svojim zákazníkom aj rozsiahle možnosti individuálnej výbavy ich vysokokarátovej limuzíny. Informácie o nej poskytujú exkluzívni poradcovia v exkluzívnych Maybach centrách v Európe a predajní poradcovia v pobočkách Mercedes Benz.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.