BMW Motorrad Concept ConnectedRide

Dnes sa nachádzame v období, kedy digitalizácia a konektivita zasahuje do všetkých oblastí nášho pracovného aj súkromného života. Automobilový priemysel na tento vývoj dlhodobo reaguje mnohými inováciami. Automobily značky BMW už ponúkajú na mieru upravené digitálne služby ako aplikácia BMW Connected App – osobného asistenta digitálnej mobility, ktorý vodičovi, napríklad, pomáha plánovať jeho cesty a stretnutia.

Spoločnosť BMW Motorrad už v roku 2009 predstavila službu BMW ConnectedRide, ktorou demonštrovala široké spektrum možností pomoci vodičovi založených na komunikácii medzi vozidlami a s využitím inteligentnej konektivity.

BMW Motorrad predstavuje ConnectedRide s novými riešeniami na integráciu smartfónov ako ďalší krok ku konektivite motocyklov

Spoločnosť BMW Motorrad predstavuje na výstave EICMA ďalší míľnik v konektivite motocyklov: TFT prístrojovú dosku prepojenú so smartfónom, ktorá môže byť v blízkej budúcnosti štandardnou súčasťou modelov BMW Motorrad. Spolupráca spoločností BMW Motorrad a Robert Bosch GmbH v oblasti priekopníckych displejov a možností prepojenia znamená, že aj v prípade motocyklov narastá dopyt po komplexnej konektivite.

Stephan Schaller, prezident BMW Motorrad: „Konektivita a dostupnosť digitálnych služieb sa čoraz intenzívnejšie stáva nosnou témou aj medzi motocyklistami. Preto rozširujeme naše aktivity aj v tejto oblasti. V budúcnosti ponúkneme služby, ktoré zvýšia radosť z jazdy na motocykli. Nové aplikácie a funkcie prepojené so smartfónmi a podpornými službami otvoria širokú paletu možností v oblasti vzájomného prepojenia. Jazda na motocykli tak bude vzrušujúcejšia, pohodlnejšia a zároveň aj bezpečnejšia.”

bmw-motorrad-cestna-motorka-motocykel-asistent-concept-connectedride-03

BMW Motorrad môže v krátkom čase predstavovať nové služby aj preto, že využíva významné a silné synergické efekty z vývoja automobilov značky BMW. Preto sa pre potreby motocyklov môžu jednoducho prispôsobiť viaceré automobilové digitálne technológie ako TFT displeje, systém núdzového volania ECALL, pokrytie signálom WiFi či komunikácia V2X medzi vozidlom a okolím alebo podporné služby.

To, čo je dnes realitou vo vozidlách BMW, sa čoskoro prenesie aj do motocyklov tejto značky. Ide najmä o zväčšenie možností inteligentnej a jednoduchej konektivity, ako aj o ďalšie aktualizovanie prostredníctvom systémov a zariadení ako smartfóny či navigačné prístroje.

Na výstave EICMA 2016 sa predstaví TFT prístrojová doska, ktorá prepojí motocykel, jazdcovu prilbu a smartfón

Spoločnosť BMW Motorrad predstavuje na výstave EICMA prístrojovú dosku s TFT displejom, ktorá priblíži možnosti konektivity medzi prístrojovou doskou, jazdcovou prilbou a smartfónom, súčasťami systému BMW Motorrad ConnectedRide.

Multifunkčná prístrojová doska zobrazí informácie o jazde (rýchlosť, otáčky motora a podobne), ale aj funkcie zo smartfónu ako navigácia, telefón či zábava. Tie sa budú ovládať bezpečným a jednoduchým multifunkčným ovládačom. Do helmy BMW System 7, vybavenej mikrofónom a reproduktormi, sa následne prenesú všetky zvuky ako navigačné pokyny, telefonáty a hudba.

bmw-motorrad-cestna-motorka-motocykel-asistent-concept-connectedride-02

Inteligentná konektivita pre rýchlu pomoc v prípade havárie alebo núdze

Spoločnosť BMW Motorrad tento rok po prvý raz v motocyklovom sektore zakomponovala do svojho modelu funkciu ECALL. Príplatkové príslušenstvo s označením Intelligent Emergency Call umožňuje v prípade havárie alebo núdze rýchle privolanie pomoci. Tento systém bude od začiatku roka 2017 dostupný pre motocykle BMW ako príplatkové príslušenstvo montované priamo vo fabrike. Systém sa v prípade nehody alebo núdze aktivuje automaticky alebo manuálne, vyšle údaje o polohe motocykla a kvalifikovaní pracovníci Call Centra BMW vyšlú na pomoc záchranné zložky.

Špičkové technológie na prepojenie celosvetovej komunity BMW Motorrad

Ďalším krokom ku konektivite motocyklov je integrácia celosvetovej komunity motocyklistov prostredníctvom strategického partnerstva s technologickou start-up spoločnosťou Rever. Jej používatelia sa nachádzajú v 199 krajinách a od roku 2015 prešli na svojich motocykloch milióny kilometrov a pri tom zaznamenávali svoje výlety. Motocyklisti môžu s použitím aplikácie a stránky Rever spoznávať najlepšie trasy na svete vytvárať si svoje vlastné trasy, nahrávať svoje obľúbené cesty a s pomocou sociálnej platformy sa deliť s ostatnými o motocyklové zážitky. Spoločnosť BMW Motorrad tak môže v budúcnosti priamo komunikovať s cieľovými skupinami.

Spoločnosť BMW Motorrad považuje jednoduchú a hladkú integráciu existujúcich digitálnych zariadení svojich zákazníkov za kľúčový moment pri prijatí takéhoto druhu služieb. V budúcnosti k tomu napomôže aj dôsledné prepájanie existujúcich systémov ako DriveNow a ChargeNow, ktoré ponúkajú služby nadväzujúce na cestovanie na motocykloch. Výzvou je aj užšie prepojenie s aplikáciami, ktoré ovládajú inteligentné domácnosti.

bmw-motorrad-cestna-motorka-motocykel-asistent-concept-connectedride-01 bmw-motorrad-cestna-motorka-motocykel-asistent-concept-connectedride-04

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.