SLC RedArt Edition a SL designo Edition

Pár týždňov pred kalendárnym začiatkom jari v Európe vysiela Mercedes-Benz oba svoje roadstery SL a SLC s atraktívnymi edíciami do automobilovej jari. K dispozícii je SLC ako RedArt Edition, ako aj SL v podobe designo Edition. Kým mimoriadny kompaktný model SLC prízvukuje športovú dynamiku, SL kladie dôraz na exkluzivitu a ušľachtilý dizajn interiéru.

Či už so základným motorom, dieselovým pohonom, alebo ako špičkový model Mercedes-AMG: SLC sa dá objednať vo všetkých piatich motorizáciách ako obzvlášť dynamická edícia RedArt Edition. Štvorvalcové modely SLC 180*, SLC 200*, SLC 250 d* a SLC a 300* sú v ponuke v exkluzívnom matnom laku irídiová strieborná designo magno. Zákazníci si môžu alternatívne vybrať spomedzi ďalších šiestich farebných odtieňov. Obzvlášť športovo sa svojím vzrušujúcim dizajnom a nápadnými detailami prezentuje edícia RedArt Edition. To podčiarkuje aj dôraz na červenú farbu v exteriéri a interiéri. Červený predný splitter, diamantová maska chladiča v exkluzívnom dizajne s pinmy v červenej a čiernej farbe, červené plutvy na blatníkoch s exkluzívnym označením edície a difúzorom s červenou ozdobnou lištou dodávajú vozidlu SLC RedArt Edition osobitý vzhľad. Ladný kontrast tvoria nápadné leštené disky z ľahkej zliatiny s veľkosťou 45,7 cm (18 palcov) s dizajnom piatich zdvojených lúčov a tremolitovým metalickým lakom. Väčšie, dierované brzdové kotúče a červené strmene bŕzd s nápisom Mercedes-Benz vpredu ešte viac podčiarkujú orientáciu modelu SLC na výkon.

V rámci AMG Line je mimoriadny model RedArt Edition okrem iného vybavený diskami AMG z ľahkej zliatiny s veľkosťou 45,7 cm (18 palcov) s 5-lúčovým dizajnom, spojlermi predného a zadného nárazníka AMG, športovým podvozkom, športovou výfukovou sústavou (len SLC 200), združeným prístrojom so vzhľadom cieľovej zástavy, ako aj podlahovými rohožami AMG.

Interiér RedArt Edition na vás zapôsobí vďaka exkluzívnemu čalúneniu z čiernej kože s vložkami v koži napa strieborná pearl s červenými kontrastnými ozdobnými švami a vyšitým logom edície na opierkach hlavy. O mimoriadne športový charakter sa postarajú prvky v koži s vyrazenou štruktúrou uhlíkových vlákien na opierkach hlavy, ako aj na športovom volante a na voliacej páke DYNAMIC SELECT. Pre mimoriadne modely SLC je na želanie k dispozícii aj dvojfarebné čalúnenie vo vysokokvalitnej koži napa. K ďalším možnostiam výbavy patrí vyhrievanie sedadiel, vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF pre vodiča a spolujazdca, ozdobný prvok z tmavého hliníka s výbrusom so vzhľadom uhlíkových vlákien, ako aj exkluzívne podlahové rohože s logom edície a červeným lemom.

Expresívna: Mercedes-AMG SLC 43* RedArt Edition

Štýlovo umiestnenými červenými prvkami zdôrazňuje AMG RedArt Edition expresivitu modelu Mercedes-AMG SLC 43. Vďaka exkluzívnym špeciálnym lakom selenitová sivá designo magno a irídiová strieborná designo magno sa zo špičkového modelu SLC stáva pastva pre oči. Na výber je aj šesť ďalších farebných odtieňov. Červené ozdobné prvky na spojleroch predného a zadného nárazníka ako červený predný spliter, červené krídelká na nárazníku AMG a červené plutvy na blatníkoch dodávajú tomuto roadsteru výrazný vzhľad. Výrazné 45,7-centimetrové (18-palcové) disky AMG z ľahkej zliatiny s 10-lúčovým dizajnom lakované vo vysokolesklej čiernej farbe a s červeným ráfikom kolesa, ako aj červené brzdové strmene s nápisom AMG dominujú bočnému dizajnu vozidla.

Sedadlá sú vyhotovené v čiernej koži s vložkami z kože napa strieborná pearl s exkluzívnym čalúnením, opierkami hlavy v koži s vyrazenou štruktúrou uhlíkových vlákien a vyšitým logom edície. K tomu sa výborne hodia červené kontrastné ozdobné švy a červené lemovanie na podlahových rohožiach AMG. Alternatívne sú k dispozícii aj varianty čalúnenia okrem iného napríklad v koži napa/mikrovlákno DINAMICA, ako aj v koži napa Exklusiv/mikrovlákno DINAMICA. O vysoký komfort sa postará vyhrievanie sedadiel, ako aj vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF pre vodiča a spolujazdca. K exkluzívnemu programu patrí aj multifunkčný športový volant s vložkami z kože s vyrazenou štruktúrou uhlíkových vlákien, voliaca páka AMG E SELECT s vložkou z kože napa a vyrazeným erbom AMG, ako aj ozdobný prvok z tmavého hliníka s výbrusom so vzhľadom uhlíkových vlákien.

SL designo Edition – ešte exkluzívnejšia

Legenda roadsterov Mercedes-Benz SL naberá vďaka novej verzii designo Edition ešte viac na exkluzivite. Mimoriadny model formujú štýlové dizajnové prvky a vysokokvalitné materiály v exteriéri a interiéri. V exteriéri sa o špeciálny vzhľad stará metalický lak v briliantovej modrej, 48,3-centimetrové (19-palcové), príp. 50,8-centimetrové (20-palcové) kované disky AMG s 10-lúčovým dizajnom, ako aj krídelká v chrómovej farbe na spojleri predného nárazníka. Decentný odkaz na špecifický status roadstera ponúkajú označenia s logom designo Edition umiestnené na oboch stranách vozidla a upevnené medzi pochrómovanými sponami.

Exkluzívne dizajnové prvky a vysokokvalitné materiály v interiéri

Vodič a spolujazdec zažijú výnimočný charakter modelu SL designo Edition s exkluzívnymi dizajnovými prvkami a vysokokvalitnými materiálmi v interiéri. Sedadlá a stredové výplne dverí v koži designo napa porcelánová/čierna s exkluzívnou grafikou designo, čalúnenie stropu vo farbe designo DINAMICA porcelánová a pásy designo v bielej farbe sa postarajú o obzvlášť ušľachtilé prostredie. K tomu sa hodia ešte ďalšie možnosti výbavy vozidla ako náladové osvetlenie, dvojfarebný multifunkčný športový volant s trojramenným dizajnom v koži napa čierna/porcelánová, voliaca páka DIRECT SELECT v koži porcelánovej farby, ozdobný prvok designo v klavírovom laku vo farbe šampanská biela, ako aj podlahové rohože s plaketou designo a lemovaním v porcelánovej farbe.

K vyššiemu komfortu prispieva okrem iného aj klimatizácia sedadiel, vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF pre vodiča a spolujazdca, balík aktívnych multiobrysových sedadiel vrátane masážnej funkcie, funkcie dynamiky jazdy a polohovacej funkcie PRE-SAFE®, ako aj balík asistenčných jazdných systémov plus s pilotom udržiavania odstupu DISTRONIC s riadiacim pilotom, aktívny asistent brzdenia s funkciou podpory prejazdu križovatkou, aktívny asistent sledovania mŕtveho uhla, aktívny asistent udržiavania v jazdnom pruhu a systém PRE-SAFE® PLUS ako súčasť sériovej výbavy.

Začiatok predaja 6. februára 2017, uvedenie na trh od apríla

Zahájenie predaja pre obe edície roadsterov je naplánované na 6. februára, uvedenie na trh sa začína v apríli.

* Spotreba paliva kombinovaná: 7,8 – 4,4 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 178 – 114 g/km

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.