Kabriolet Triedy E a ďalšie novinky Daimleru v Ženeve

Jedným z vrcholov vystúpenia divízie Mercedes-Benz Cars na 87. ženevskom autosalóne je predstavenie nového kabrioletu Triedy E a od základu prepracovaného GLA. Mercedes-AMG svojou štúdiou umožňuje náhľad na výkonnosť budúcnosti.

V centre vystúpenia značky Mercedes-Benz na tohtoročnom autosalóne v Ženeve je svetová premiéra kabrioletu Triedy E. Otvorené štvormiestne vozidlo je po kupé Triedy E, ktoré bude taktiež predstavené v Ženeve, najmladším členom úspešného konštrukčného radu. Rodina Triedy E bola v priebehu jedného roka kompletne vynovená a zahŕňa okrem oboch dvojdverových verzií najinteligentnejší sedan pre podnikateľov na svete, kombi a terénne vozidlo. Puristický, zmyselný dizajn s priestorným komfortom na veľké vzdialenosti pre štyri osoby spája Trieda E kabriolet s najmodernejšou technikou.

V Ženeve bude prvý raz predvedený aj nový, nezvyčajný variant legendárnej terénnej ikony Triedy G: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (spotreba paliva kombinovaná: 17,0 – 3,9 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 397 – 103 g/km). Svoj európsky debut oslávi nový model GLA rozšírenou ponukou motorov, cielenými vizuálnymi zvýrazňujúcimi prvkami v dizajne interiéru a exteriéru a aktualizovanými variantmi výbavy.

K ďalším novinkám medzi celkovo 34 prezentovanými vozidlami patria mimoriadne modely, medzi inými modely Mercedes-Benz SL a SLC. Štúdiou Triedy X podá divízia Mercedes-Benz Vans v Ženeve výhľad na svoj nový pickup, Triedu X. Značka smart predvedie spolu s fortwo kabriolet BRABUS edition #2 (spotreba paliva kombinovaná: 4,2 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 97 g/km) a forfour crosstown edition (spotreba paliva kombinovaná: 4,3 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 99 g/km)  dva nezvyčajné mimoriadne modely.

Mercedes-AMG v tomto roku v rámci svojho 50. jubilea nielen oslávi úspešnú minulosť a súčasnosť, ale svojou štúdiou poskytne výhľad na koncepciu alternatívneho pohonu. Svoju svetovú premiéru majú aj štyri ďalšie modely AMG: E 63 S kombi (spotreba paliva kombinovaná: 9,1 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 206 g/km), AMG GT C Roadster Edition 50 (spotreba paliva kombinovaná: 11,4 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 259 g/km), C 63 S kabriolet Ocean Blue Edition (spotreba paliva kombinovaná: 8,9 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 208 g/km) a C 43 kupé Night Edition (spotreba paliva kombinovaná: 8,3 l/100 km. Emisie CO2 kombinované: 190 g/km).

Informácie a fotografie v súvislosti so ženevským autosalónom (pre verejnosť bude otvorený 09. až 19. marca) poskytuje Mercedes-Benz zástupcom médií prostredníctvom neustále aktualizovaného internetového portálu media.daimler.com/geneva2017. Tlačovú konferenciu v utorok, 07. marca, od 09:00 hod bude možné sledovať naživo na internete na stránke (www.mercedes-benz.com/livestream), na platformách Facebook global, YouTube global a Periscope.

Stánok v štýle EQ-Lane a Silver Flow

Vizuálnym ťažiskom vystúpenia na autosalóne je EQ Lane, ktorá ako lesklá čierna, svetelne a mediálne technicky vystrojená stopa vedie cez celý stánok. Nová produktová značka EQ tu predstavuje celý svet elektromobility, od konceptu EQ cez portfólio už elektrifikovaných automobilov spoločnosti až po nabíjacie stanice a akumulátory energie.

Návštevníci zažijú stánok Mercedes-Benz v hale 6 opäť vo fascinujúcom prostredí Silver Flow: dynamicky tvarovaný, vznášajúci sa model zo strieborných lamiel vytvára dokonalý rámec pre nové modely s hviezdou. Model Silver Flow sa bude zdanlivo bez tiaže vznášať nad stánkom s rozlohou 3 790 štvorcových metrov a spolu s centrálnou mediálnou plochou tak vytvorí priestor javiska na prezentáciu početných premiér.

Orientácia spoločnosti na budúcnosť v oblasti elektromobility sa prejaví aj v novom spôsobe komunikácie: prvý raz využije Mercedes-Benz na autosalóne aplikáciu VR (virtuálna realita). Tá uvedie návštevníkov do sveta EQ a umožní im intenzívne zažiť aspekty elektrifikovanej a v sieti zapojenej mobility.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.