Nové BMW X3 absolvuje zimné testy

Dynamické a spoľahlivé jazdné vlastnosti sú len dve z hlavných vlastností vozidiel značky BMW.

Na to, aby automobily BMW fungovali za každých poveternostných podmienok a aby si majitelia užili nefalšovanú radosť z jazdy, investuje značka BMW veľa času a skúseností do konštrukcie a testovania nových automobilov. Dlho predtým, ako sa nový modelový rad dostane do predaja, absolvuje azda najnáročnejšie vytrvalostné testy. Ich súčasťou sú, napríklad, skúšky v extrémnych klimatických podmienkach ako sú spaľujúce horúce púšte či mrazivo studené zimné krajiny.

Dolaďovanie pre optimálnu bezpečnosť a maximálnu radosť z jazdy

Rozsiahle ľadové pláne zamrznutých jazier a množstvo odľahlých ciest s utlačenými vrstvami snehu ponúkajú jedinečné podmienky pre finálne dolaďovanie nastavenia jazdných vlastností, ktoré sa následne nastavujú prostredníctvom Ovládača jazdných zážitkov. Tým pádom má vodič k dispozícii ovládanie maximálnej radosti z jazdy v spojení s najvyššou možnou bezpečnosťou jazdy. Výsledkom je, že konštruktéri môžu presnejšie nastaviť dynamické prejavy vozidla a zladiť asistenčné systémy ako Dynamic Stability Control (DSC) alebo Dynamic Traction Control (DTC) tak, aby boli v súlade s celkovým charakterom vozidla. Je to svedomitá práca pri vývoji, ktorá sa prejaví v tom, že majiteľ dostane dokonale vyladený podvozok s typickými jazdnými vlastnosťami značky BMW.

Ideálne predpoklady na testovanie BMW X3 v polárnych oblastiach

V rámci finálneho zimného testovania sa testovací tím BMW vydal absolvovať náročný skúšobný program do studeného severného Švédska. V oblasti okolo malého mestečka Arjeplog ukazujú predsériové modely nového BMW X3, že bez problémov odolajú mrazu, ľadu a snehu. Arjeplog ponúka pre tieto potreby ideálne podmienky. Nachádza sa v Laponsku, iba 56 kilometrov od Severného polárneho kruhu. Bohatá vrstva snehu a teploty okolo -20 °C a menej spôsobujú, že jazerá v okolí zamŕzajú. Výsledný rozsiahly a rovný povrch slúži na dôsledné testovanie riadenia, tlmičov a jazdných vlastností, pričom sa navzájom môžu porovnávať rôzne technické riešenia. Počas tohto procesu preukazuje svoje schopnosti a výhody aj technológia pohonu všetkých kolies xDrive. Tá zabezpečuje najlepšiu možnú trakciu na zľadovatených povrchoch a s pomocou plne variabilného rozdeľovania krútiaceho momentu zlepšuje aj ovládateľnosť, čo sa prejavuje na lepšej jazdnej dynamike a aktívnej bezpečnosti jazdy.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.