Mercedes-Benz Marco Polo HORIZON. To najlepšie z oboch svetov

Rodina cestovateľských variantov Marco Polo sa teší novému prírastku. Medzi súčasné vyhotovenia Marco Polo a Marco Polo ACTIVITY sa totiž po novom začleňuje verzia pod názvom Marco Polo HORIZON, ktorá vychádza z modelového radu Triedy V.

Ako uviedol Klaus Maier, vedúci marketingu a predaja vanov značky Mercedes-Benz, vozidlá z tejto série sú veľmi obľúbené a je po nich vysoký dopyt. Aj napriek tomu ale dochádza k rozšíreniu portfólia kompaktných cestovateľských automobilov. Verzia Marco Polo HORIZON má osloviť zákazníkov, ktorí chcú vlastnosti a dizajn osobného automobilu, zároveň však potrebujú flexibilný prostriedok pre ich aktívne trávenie voľného času.

Mercedes-Benz Marco Polo HORIZON

Vysoký stupeň variability poskytujú rôzne konfigurácie sedenia siahajúce od štandardnej pre piatich cestujúcich s lavicou pre troch vzadu a dvomi otočnými prednými sedadlami až po variant pre siedmich cestujúcich s lavicou pre troch v druhom rade s dodatočnými dvoma samostatnými sedadlami v prvom rade vzadu (plus vodič a spolujazdec vpredu). Podľa potrieb a preferencií je možné samostatné zadné sedadlá úplne odstrániť, čím dôjde k navýšeniu priestoru pre transport vybavenia napr. pre šport a voľný čas.

Rovnako ako v prípade doterajších modelov aj Marco Polo HORIZON disponuje výklopnou strechou, kde sa po jej otvorení nachádza posteľ o rozmeroch 2,05 x 1,13 metra so zvýšenou nosnosťou až na 200 kg. V hornej časti vanu sa tak plnohodnotne vyspí dvojica pasažierov, to však nie je zďaleka jediné miesto pre nocľah počas cestovateľských dobrodružstiev. Zadná lavica sa totiž môže v prípade potreby rozložiť do podoby ďalšieho lôžka pre trojicu pasažierov, ktoré má na dĺžku 1,93 metra, zatiaľ čo na šírku až 1,35 metra.

Model Marco Polo HORIZON naďalej stavia na maximálny komfort, pohodlie a kvalitné spracovanie.  V ponuke pritom, okrem iného, nechýba ani sklenená posuvná zdvíhacia strecha (600 x 330 mm). Je možné ju zodvihnúť až o 25 cm čím sa zabezpečí príjemná klíma vo vozidle počas spánku alebo pri varení. Interiér vozidla môže mať vzhľad dreva, klavírneho laku alebo vlnkový. Vďaka bohatému výberu príplatkovej výbavy ako napríklad interiérovému dizajnovému balíku s kožou Lugano tak dodá už v štandarde veľmi luxusnému vnútrajšku ešte hodnotnejší punc. Nielen interiér ale aj exteriér je možné osadiť športovo strihnutým paketom AMG Line, no a v dnešnej dobe asi nikoho neprekvapí ani skutočne bohatá plejáda asistentov či prvkov konektivity. Motorová paleta počíta s tromi výkonnostnými verziami 2,2-litrového naftového štvorvalca, a to v spektre od 100 kW / 126 k po 140 kW / 190 koní. Za príplatok je k dispozícii aj pohon všetkých štyroch kolies 4MATIC, ktorý spolupracuje so 7-stupňovou automatickou prevodovkou 7G-TRONIC PLUS.

V budúcnosti nebudú chýbať ani služby Mercedes me connect, ktoré umožnia komfortné spojenie sa s vozidlom prostredníctvom mobilu, tabletu alebo PC. Základné služby zahŕňajú systém núdzového volania, manažment nehôd, údržby a porúch ako aj diagnózu vozidla na diaľku. Na želanie sú k dispozícii aktuálne dopravné informácie a mnoho iných služieb ako napríklad ovládanie prídavného vykurovania teplej vody.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.