MAN Truck & Bus začal predávať nový model TGE

Šesť mesiacov po premiére na IAA v Hanoveri konečne nastal čas: 1. marca MAN Truck & Bus oficiálne odštartoval predaj nového modelu TGE. So svojou širokou ponukou modifikácií je MAN TGE zameraný na všetkých zákazníkov, ktorí pri svojej každodennej práci potrebujú van alebo praktické kombi s celkovou hmotnosťou 3,0 až 5,5 t.

MAN TGE

S novým modelovým radom TGE sa z MAN stal poskytovateľ komplexných služieb, ktorý dodá náležité riešenie pre akýkoľvek druh práce v nákladnej doprave. Popri skriňových dodávkach a presklených verziách MAN TGE ponúka aj vylepšený sortiment nadstavieb vrátane podvozkov s kabínou, resp. s dvojitou kabínou pre pracovné tímy. „Odozva na nový TGE nadobro splnila, ba dokonca prekonala naše očakávania. Už onedlho po IAA sme zaregistrovali vyše 1000 dopytov ohľadne predaja. Najmä dlhoroční zákazníci sú vozidlom nadšení a tešia sa, že v budúcnosti dostanú všetko z jedného dôveryhodného, spoľahlivého zdroja,“ hovorí Dennis Affeld, senior viceprezident predaja vanov v MAN Truck & Bus.

V budúcnosti si zákazníci budú môcť vybrať z dvoch rázvorov, troch výšok a troch dĺžok karosérie, takže v závislosti od verzie vanu je k dispozícii objem skrine až 18,4 m3. Jasné osvetlenie nákladného priestoru technológiou LED patrí k štandardnému vyhotoveniu. Podľa maximálnej celkovej hmotnosti si možno zvoliť pohon predných, zadných alebo všetkých kolies a každý z týchto variantov sa dá kombinovať so 6-stupňovou manuálne ovládanou prevodovkou alebo s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Vznetové motory so zdvihovým objemom 1968 cm3, ktoré ponúkajú optimálnu efektívnosť prevádzky, si možno objednať vo výkonových modifikáciách 75 kW/102 k, 90 kW/122 k, 103 kW/140 k a 130 kW/177 k.

Charakteristické pre nový MAN TGE sú tiež rôzne nové prvky z oblasti bezpečnosti a komfortu ovládania vozidla, ktoré chránia posádku, resp. asistujú vodičovi. Je to napríklad asistent núdzového brzdenia EBA (Emergency Brake Assist) dodávaný v štandardnej výbave alebo voliteľný adaptívny tempomat (ACC – Adaptive Cruise Control). S koeficientom aerodynamického odporu Cx = 0,33, s ekonomickou spotrebou paliva a nízkymi nákladmi na opravy a údržbu nový MAN TGE prináša veľmi priaznivé celkové náklady na vlastnenie vozidla (TCO). A nielen to – získate tiež servis, ktorý pokrýva všetky oblasti: od flexibilných zmlúv o údržbe a opravách až po rozšírené záruky, 24-hodinovú poruchovú službu a v rámci orientácie na potreby zákazníkov aj pružný výber servisu či predĺženú otváraciu dobu.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.