NEOPLAN Tourliner získal iF Design Award 2017

Nový NEOPLAN Tourliner si získal uznanie poroty iF International Forum Design, ktorá mu udelila prestížne dizajnérske ocenenie v kategórii Automobily/Vozidlá/Motocykle.

NEOPLAN Tourliner má čím osloviť

Výnimočné dielo: Autokaru NEOPLAN Tourliner udelili iF Design Award 2017 v kategórii Automobily/Vozidlá/Motocykle. Víťazi – vrátane športových automobilov a motocyklov od renomovaných výrobcov – boli vyhlásení na slávnostnom ceremoniáli 10. marca v Mníchove. Odborná jury hodnotila celkove 5575 produktov v siedmich kategóriách od 2675 účastníkov z 59 krajín. „Sme, pravdaže, veľmi radi, že NEOPLAN Tourliner vyhodnotili ako skvelý – najmä vzhľadom na množstvo vynikajúcich a inovatívnych prihlásených,“ hovorí Stephan Schönherr, viceprezident pre autobusový dizajn v MAN Truck & Bus.

Jury, ktorú tvorilo 58 expertov na dizajn z 19 krajín, dospela k záveru, že dokonca aj autokar zo štandardného segmentu môže byť výnimočne atraktívny. Laureáti iF Design Award sa vyberajú na základe kritérií, ktoré zahŕňajú vonkajší vzhľad a tvary výrobku, ale tiež prínos z hľadiska inovácie, ergonómie a funkčnosti vrátane environmentálnych aspektov. „Cena je ohromnou poctou nášmu dizajnérskemu tímu. Zdôrazňuje inovatívnu, elegantnú a vysoko kvalitnú konštrukciu modelu NEOPLAN Tourliner,“ vysvetľuje sa Stephan Schönherr.

Za zvláštnu pozornosť stojí štýlový „chvost kométy“ v zadnej partii kupolovitého čelného skla, ako aj mnohokrát ocenený koncept karosérie s výraznými hranami alebo prepracovaný dizajn hlavných svetiel. „Denné LED svetlá vytvárajú osvetlený prstenec okolo stretávacích svetiel a pôsobia mimoriadne dynamicky. Takýto štýl často vídať najmä na športových autách,“ vysvetľuje S. Schönherr. Interiér autokaru je tiež pôsobivý: sofistikovaný koncept nepriameho vnútorného LED osvetlenia, výrazné kontrasty sivých a béžových tónov spolu s ďalšími príjemnými farbami podporujú štýlovo čistú, priestrannú a príjemnú atmosféru.

Tento zájazdový autobus prvýkrát predstavený na veľtrhu úžitkových vozidiel IAA 2016 má však okrem estetickej príťažlivosti ešte niečo navyše. Poskytuje prvotriedny komfort vodičovi i cestujúcim, množstvo bezpečnostných prvkov, výborné jazdné výkony a nízku spotrebu paliva. Je to zásluhou motora so zvýšeným výkonom a s väčším krútiacim momentom, výsledok optimalizovaniu celej pohonnej sústavy, ale tiež vďaka novému vonkajšiemu dizajnu, ktorý vylepšil aerodynamiku autokaru o vyše 20 %. „NEOPLAN Tourliner je skvelým príkladom ako estetika a funkčnom môžu kráčať ruka v ruke,“ dodáva Stephan Schönherr.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.