OPTIFUEL CHALLENGE 2017: KTO SA STANE FINALISTOM?

Štvrtý ročník súťaže Optifuel Challenge, súťaž v ekonomickej jazde organizovaná spoločnosťou Renault Trucks, práve začína.

Celkovo, viac ako 2,500 vodičov z rôznych krajín sveta, budú súťažiť vo svojich krajinách za volantom vozidiel Renault Trucks T Optifuel s 13-litrovým motorom. Najlepší vodič z každej krajiny a to ten, ktorý spotrebuje najmenej paliva bez obmedzenia komerčnej rýchlosti, postupuje do medzinárodného veľkého finále. To sa uskutoční v októbri 2017 v Španielsku.

OPTIFUEL CHALLENGE 2017

Zníženie spotreby paliva závisí nielen od vozidla, ale prevažne od vodiča, o čom nás presvedčí aj súťaž Renault TrucksOptifuelChallenge. Táto súťaž v ekonomickej jazde odmení najlepších vodičov v ekonomickej jazde každé dva roky a to od roku 2012. Viac ako 2,500 vodičov z 31 krajín sveta bude súťažiť za volantom Renault Trucks T. Karavan 10vozidiel Renault Trucks T480 Optifuelzačne brázdiť európske cesty od apríla 2017.

Tieto vozidlá sa môžu pochváliť najnovšími inováciami, ktorých cieľom je znížiť spotrebu paliva. Sú vybavené aerodynamickými prvkami, ako sú strešné a bočné deflektory a medzinápravové spojlery. Poháňajú ich 13-litrové motory Euro 6 StepC s priamym vstrekovaním CommonRail a majúeko-tempomat s Optiroll, vypínateľný vzduchový kompresor, posilňovač riadenia s variabilným prietokom a funkciou automatického zastavenia motora.  Táto najnovšia generácia vozidiel je doplnenásystémom Optivision, ktorý používa technológiu GPS na prispôsobenie radenia prevodových stupňov, zrýchľovania a rýchlosti podľa topografie ciest. Tieto impozantné funkcie budú naďalej zvyšovať zisky prepravných spoločností.

Priebeh súťaže na Slovensku

Súťaž je určená pre profesionálnych vodičov s platným vodičským oprávnením skupiny C+E a platnou digitálnou kartou do tachografu.Základné kolo súťaže prebieha v dvoch variantoch s cieľom zapojiť do súťaže čo najviac vodicov a majiteľov.

Variant A.) Jazda na vlastných vozidlách Renault Trucks so systémom Optifleet

Variant vhodný pre vodičov a majiteľov, ktorí jazdia na nákladných vozidlách Renault Trucks T so systémom Optifleet.  V období 1.4. – 31.5.2017 budeme sledovať techniku jazdy vodičov cez systém Optifleet a majiteľovi pošleme vyhodnotenie. Podmienkou je, aby vodič najazdil minimálne 1 000 km.

Variant B.) Jazda na vybraných demo vozidlách Volvo Group Slovakia

Variant vhodný pre vodičov a majiteľov, ktorých vozidlo nie je vybavené systémom Optifleet alebo nemajú vo svojom vozovom parku nákladné vozidlo Renault Trucks – aspoň zatiaľ. V areáli Truck Center Zvolen budú v termíne 12. – 21.6.2017 pristavené 2 demo súpravy s ťahačom Renault Trucks T.

VÝHRY PRE TÝCH NAJLEPŠÍCH V SLOVENSKOM FINÁLE

Najlepších 10 vodičov zo základných kôl postupuje do slovenského finále, ktoré sa bude konať dňa 24.6.2017 v Truck Center Zvolen (Budča).

NAJLEPŠÍ VODIČ

(slovenské finále)
1. miesto =    500 €* poukaz na nákup kolekcie Renault Trucks, účasť na EU finále.
2. miesto =    300 €* poukaz na nákup kolekcie Renault Trucks
3. miesto =    200 €* poukaz na nákup kolekcie Renault Trucks

DOPRAVNÁ SPOLOČNOSŤ NAJLEPŠIEHO VODIČA

(slovenské finále)
1. miesto = 1 000 €* v servisných službách vo Volvo Group Truck Center na Slovensku
2. miesto =    500 €* v servisných službách vo Volvo Group Truck Center na Slovensku
3. miesto =    200 €* v servisných službách vo Volvo Group Truck Center na Slovensku

Zoznam 31 zúčastnených krajín:

Alžírsko, Belgicko, Bulharsko, Česká republika,Estónsko, Francúzsko, Fínsko, Holandsko,Chile, Chorvátsko,Izrael, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko,Maroko,Nemecko,Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko,Rumunsko, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko,Švajčiarsko, Taliansko,Tunisko, Ukrajina, Veľká Británia.

Brožúra Optifuel Challenge Renault Trucks 2017

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.