Nové BMW radu 2 Coupé a Cabrio

Slovenská aktualizácia bude nasledovať čoskoro. Ještě působivější design, LED světlomety a zbrusu nový interiér posouvají sportovní charakter a dojem kvality na zcela novou úroveň.

BMW řady 2 Coupé a BMW řady 2 Cabrio posunula laťku ve třídě prémiových kompaktních vozů v oblastech jízdní dynamiky, estetické přitažlivosti a neředěných emocí. Nové modely, jejichž představení je naplánováno na červenec 2017, budou stavět na tomto úspěšném konceptu. Vyznačují se dravým designem přídě, standardně dodávanými LED světlomety, dalšími vylepšeními interiéru a novými službami konektivity. A nabízejí také nepřekonatelné sportovní jízdní vlastnosti, které jsou zásluhou pohonu zadních kol (v této třídě jedinečného), pracujícího v tandemu s efektivními motory. Zákazníkům bylo zatím dodáno více než 140 000 kusů těchto dvou modelů, vyráběných v továrně BMW v Lipsku. Největšími trhy jsou USA, Velká Británie a Německo.




Nové designové prvky a nové LED světlomety dodávají vozu novou úroveň působivosti a elegance

S přechodem na novou generaci je zřejmá působivější příď BMW řady 2 Coupé a BMW řady 2 Cabrio. Oba modely jsou nyní standardně vybaveny bi-LED světlomety. Hlavní světlomety mohou být také na přání objednány v adaptivním plně LED provedení. Jejich výrazná grafika podtrhuje dynamický a technicistní charakter přední části. Známý vzhled se dvěma dvojicemi kruhových světlometů zde byl interpretován v šestiúhelníkové formě, která dotváří ještě preciznější a modernější vzhled. Se zvětšenými ledvinkami masky chladiče vypadá příď nových modelů jako širší a působí sportovnějším dojmem. Vnější nasávací otvory třídílné přední části jsou nyní větší a zdůrazňují rozkročený postoj vozu na silnici. Stejně tak i záď má svalnaté tvary a jednodílná zadní světla (standardně s LED technologií) s typickým uspořádáním do tvaru písmene L protaženého do boků.

Další zdokonalení interiéru a výbavy

Interiér nového BMW řady 2 se vyznačuje zbrusu novým designem palubní desky, který ještě více zdůrazňuje orientaci na řidiče a dále podtrhuje celkový dojem kvality. Interiér teď působí prostorněji, kultivovaněji a přehledněji. Elegantní design je podtržen celou řadou detailů, jako je kontrastní prošívání, vysoce lesklý černý povrch středového panelu a chromované prvky na ovládacích panelech ve dveřích. Nové varianty látkového nebo koženého čalounění, obložení interiéru z hliníku nebo vzácného dřeva a vysoce lesklé černé panely s chromovanými detaily vytvářejí ještě více prostoru pro individualizaci.

Nová kola z lehkých slitin, nové barvy, vynikající praktičnost

Kromě standardního provedení jsou i Coupé a Cabrio BMW řady 2 dostupná také ve variantách Luxury Line, Sport Line a M Sport. Modelová řada zahrnuje rovněž zástupce automobilů BMW M Performance – BMW M240i/M240i xDrive. Do nabídky barev karoserie byly přidány odstíny modrá Mediterranean, modrá Seaside a oranžová Sunset. Rozšířena byla také paleta kol z lehkých slitin – na 17 designů o průměru 16, 17 nebo 18 palců.

S délkou 4432 mm kondenzují BMW řady 2 Coupé a BMW řady 2 Cabrio svůj sportovní charakter do kompaktního balení. Oba čtyřmístné vozy kombinují svůj dynamický talent s vysokou úrovní každodenní praktičnosti. Coupé má objem zavazadlového prostoru 390 litrů, zatímco elektricky ovládaná látková střecha modelu Cabrio nabízí v zavřené poloze díky dodatečné izolaci obdivuhodný akustický komfort. Navíc může být otevírána i za jízdy – v rychlostech do 50 km/h.

Koncepce ovládání a konektivita

Centrální displej o vysokém rozlišení a úhlopříčce 8,8 palce v novém BMW řady 2 Coupé a BMW řady 2 Cabrio je v případě objednání navigačního systému Professional nyní vybaven možností dotykového ovládání. Díky tomu je k dispozici další způsob ovládání řady různých funkcí, který doplňuje stávající koncept obsluhy iDrive s ovladačem iDrive Touch a inteligentního hlasového ovládání.

Modely nové generace přinášejí možnost bezdrátového nabíjení kompatibilních telefonů pomocí indukční dobíjecí přihrádky a prostřednictvím navigačního systému BMW lze přistupovat ke službě Apple CarPlay. Vestavěný WiFi hotspot pak nabízí internetové připojení až pro deset zařízení.

Standardně dodávaná integrovaná SIM karta zajišťuje optimální konektivitu a přístup k online službám prostřednictvím BMW ConnectedDrive, bez nutnosti připojení přes telefon řidiče. Tyto služby zahrnují dopravní informace v reálném čase Real Time Traffic Information (RTTI) s upozorněním na dopravní zácpy, On-Street Parking Information, které zprostředkovává informace o pravděpodobnosti, s níž lze na dané ulici najít parkovací místo, a služby vzdálené obsluhy Remote Services. Aplikace BMW Connected nové BMW řady 2 komplexně integruje do digitálního života uživatele. BMW je také první automobilkou, která nabízí uživatelům Microsoft Office 365 bezpečné připojení k serveru pro výměnu a editaci
e-mailů, záznamů v kalendáři a kontaktních informací díky vestavěné funkci Microsoft Exchange.

Seznam asistenčních systémů, které si zákazníci mohou objednat, zahrnuje systém pro aktivní udržování rychlosti s funkcí Stop&Go. Na přání je dostupný také Driving Assistant, který sestává ze systému varování před opuštěním jízdního pruhu Lane Departure Warning System a přednárazového systému City Collision Mitigation, který v rychlostech do 60 km/h dokáže po automatickém brzdění předcházet nehodám s automobily, motocykly i chodci.

Spojení dynamické dokonalosti a působivé efektivity

Pro BMW řady 2 Coupé a BMW řady 2 Cabrio je k dispozici široká paleta tří-, čtyř- a šestiválcových motorů o výkonech od 100 kW/136 k až po 250 kW/340 k (kombinovaná spotřeba paliva: 8,3–3,8 l/100 km; kombinované emise CO2: 189–101 g/km). Všechny zážehové a vznětové motory jsou součástí nejmodernější rodiny pohonných jednotek BMW EfficientDynamics a jsou vybaveny technologiemi BMW TwinPower Turbo. Kromě z principu efektivnější základní koncepce jsou vznětové motory vybaveny novou technologií přeplňování a vylepšenými systémy přímého vstřikování paliva common rail. Na výběr je devět variant motorů pro BMW řady 2 Coupé a osm pro BMW řady 2 Cabrio. Různé modelové varianty přenášejí svůj výkon na kola přes šestistupňovou manuální převodovku nebo osmistupňovou samočinnou převodovku Steptronic. Efektivní samočinná převodovka je standardně dodávána pro 220i, 230i, 225d a M240i xDrive Coupé, stejně jako pro 225d a M240i xDrive Cabrio. Modely Coupé i Cabrio v provedeních 225d a M250i xDrive jsou standardně vybaveny osmistupňovou samočinnou převodovkou Steptronic Sport, která nabízí možnost řazení páčkami pod volantem.

BMW M240i/M240i xDrive představují zástupce automobilů M Performance v modelových řadách Coupé i Cabrio. Jejich řadové šestiválce BMW TwinPower Turbo o objemu tři litry jsou vybavené přímým vstřikováním a vyspělým systémem přeplňování a nabízejí výkon 250 kW/340 k. Například BMW M240i xDrive Coupé je schopné z 0 na 100 km/h zrychlit za 4,4 sekundy (kombinovaná spotřeba paliva: 7,4 l/100km; kombinované emise CO2: 169 g/km).

Inteligentní pohon všech kol BMW xDrive

BMW řady 2 Coupé ve variantách M240i a 220d lze objednat jak s pohonem zadních kol, který nabízí neobyčejné zážitky z řízení, tak i s inteligentním pohonem všech kol BMW xDrive. Zákazníci BMW řady 2 Cabrio si mohou objednat pohon xDrive pro variantu M240i. Pohon xDrive zajišťuje optimální přenos výkonu, přispívá k větší stabilitě a omezuje nedotáčivost i přetáčivost v zatáčkách. Propracovaný podvozek, nízké těžiště, široký rozchod a téměř optimální rozložení hmotnosti 50:50 hrají zásadní roli ve výjimečné dynamice a jízdních vlastnostech BMW řady 2.

BMW M2: ultimativní radost z jízdy

Také BMW M2 dostalo úpravy jako modely BMW řady 2 Coupé a Cabrio, které budou dostupné od července 2017. Toto kompaktní, výkonné sportovní kupé od M GmbH (kombinovaná spotřeba paliva: 8,5 l/100 km, kombinované emise CO2: 199 g/km) těží ze stejných inovací jako standardní BMW řady 2 Coupé. BMW M2 Coupé, jež se vyznačuje výkonným řadovým šestiválcem, pohonem zadních kol, odlehčeným hliníkovým podvozkem a výrazným designem, má vše, co je zapotřebí k tomu, aby nabídlo nejvyšší míru radosti z jízdy.

Nové BMW M2 Coupé svým vzhledem, který nikoho nenechává na pochybách o jeho dechberoucích dynamických výkonech, okamžitě dává všem na srozuměnou, že patří do rodiny automobilů BMW M. Mnoha specifickými designérskými prvky, jež se často inspirují v minulosti BMW Motorsport, dává jasně najevo svůj charakter. Jde zejména o nízký přední nárazník s velkými nasávacími otvory, vytažené blatníky s typickými bočními M žábrami, 19palcová M kola z lehkých slitin se známým designem s dvojitými paprsky a širokou zadní část se specifikou dvojicí dvojitých M koncovek výfuku; sportovní sedadla, M sportovní volant a M řadicí páka zaručují to, že řidič má po celou dobu absolutní kontrolu nad vozem.

Třílitrový řadový šestiválec pod kapotou nového BMW M2 disponuje technologií M TwinPower Turbo, generuje výkon 272 kW/370 k při 6700 1/min a stanovuje vlastní pravidla v segmentu vysoce výkonných sportovních kompaktních vozů. To samé platí pro nástup výkonu: točivý moment 465 Nm lze funkcí overboost krátkodobě zvýšit až na 500 Nm. Díky tomu je nové BMW M2 Coupé s volitelnou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou M DTC a funkcí Launch Control schopné zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy. Hodnota nejvyšší rychlosti je elektronicky omezena na 250 km/h. Samozřejmostí je také mimořádná hospodárnost, kdy s převodovkou M DTC činí kombinovaná spotřeba na každých 100 km pouze 7,9 litru paliva, což odpovídá emisím CO2 185 g/km.

Pro zcela výjimečnou radost z jízdy je nové BMW M2 Coupé vybavené odlehčenou hliníkovou přední a zadní nápravou z modelů BMW M3/M4, kovanými 19palcovými koly z lehkých slitin, řízením M Servotronic se dvěma nastaveními a mimořádně výkonnými brzdami s pevnými třmeny. Tím opět posunuje měřítka v kategorii vysoce výkonných kompaktních sportovních vozů. Na jízdních vlastnostech BMW M2 Coupé se velkou měrou podílí také elektronicky ovládaný Aktivní M diferenciál, zlepšující trakci a ovladatelnost.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.