MINI Countryman získalo špičkové 5-hviezdičkové Euro NCAP hodnotenie

Maximálna ochrana v najväčšom modeli britskej prémiovej značky – inštitút na testovanie bezpečnosti ocenil kompaktné všestranné vozidlo najvyššou známkou.

MINI Countryman sa vyznamenal v crash testoch Euro NCAP

Nové MINI Countryman, najväčší model v histórii značky, ponúka očarujúci vnútorný priestor a jazdné vlastnosti spojené s maximálnou flexibilitou. Získaním najvyššej známky sa  jeho vlastnosti rozširujú aj o špičkovú bezpečnosť. Prémiový kompaktný model získal v nárazových testoch Euro NCAP špičkové 5-hviezdičkové hodnotenie. Náročné testy potvrdili, že priestranné a všestranné MINI, schopné jazdiť aj mimo bežných trás, poskytuje špičkovú úroveň ochrany na všetkých sedadlách a za každých okolností.

Nárazové testy vykonávané nezávislým inštitútom na testovanie bezpečnosti Euro NCAP (New Car Assessment Programme – Program na posudzovanie nových automobilov) sú celoeurópskym vzorom v oblasti bezpečnosti pri nehodách a ich náročnosť neustále stúpa. Testy analyzujú správanie sa vozidla pri nehodách. Hodnotia stabilitu priestoru pre pasažierov, účinnosť zadržiavacích systémov a veľkosť síl pôsobiacich na posádku. Testovací program Euro NCAP zároveň berie do úvahy aj technológie aktívnej bezpečnosti a mieru ochrany chodcov.

MINI Countryman 2017 Euro NCAP crash test nárazové skúšky mixmotor motormix 1

Bezpečnostná schránka pre pasažierov nového MINI Countryman sa v prípade čelného a bočného nárazu ukázala ako pevný a tuhý priestor a to isté platí aj v prípade bočného nárazu na stĺp. Testy odhalili, že MINI Countryman poskytuje vysokú mieru ochrany pred zraneniami a to bez ohľadu na veľkosť a na miesto, kde pasažieri sedia a zároveň zaručuje aj špičkovú ochranu detí. Vysoké hodnotenie získali aj opierky hlavy, ktoré pri náraze zozadu účinne chránia pred poraneniami krku a chrbtice. Nové MINI Countryman chráni chodcov tlmičom nárazov v prednom nárazníku ako aj aktívnou kapotou motora. Kapota sa v prípade stretu s chodcom alebo cyklistom zdvihne, aby predišla zraneniam spôsobeným dopadom na mimoriadne tvrdé časti motora.


Príkladné výsledky nárazových testov nového MINI Countryman vychádzajú z celkového bezpečnostného konceptu, ktorý je súčasťou každého nového modelu britskej prémiovej značky. Jeho prvky sú navrhnuté tak, aby pomáhali predchádzať nehodám až po maximálne účinnú ochranu pasažierov pred následkami nehôd, prípadne, aby v čo najkratšom čase privolali pomoc. Mimoriadne odolné vzpery a presne určené deformačné zóny zaručujú absorpciu síl pri náraze a odvádzajú ich preč od extrémne tuhej schránky pre pasažierov. Presne nastavené zadržiavacie systémy v interiéri zaručujú maximálnu ochranu všetkých cestujúcich. Štandardná výbava nového MINI Countryman obsahuje varovanie pred chodcami s funkciou mierneho brzdenia v meste a kolízne varovanie s funkciou mierneho brzdenia v meste. Jej súčasťou v každom MINI Countryman sú aj indikátor straty tlaku v každej pneumatike či systém núdzového volania MINI Emergency call s odosielaním polohy vozidla a s rozsahom nehody.

Špičkové hodnotenia v oblasti bezpečnosti sú súčasťou tradície značky MINI. Už aj predchodca nového MINI Countryman získal v nárazových testoch Euro NCAP 5-hviezdičkové hodnotenie. Od tej doby sa proces hodnotenia nárazových testov Euro NCAP rozšíril o viacero ďalších kritérií. Zisk 5-hviezdičkového hodnotenia pre novú generáciu všestranného MINI dokazuje technologický pokrok v štýle značky MINI, ktorý sa okrem potešenia z jazdy zameriava aj na to, aby bola jazda bezpečná.

Ďalšie informácie o oficiálnej spotrebe paliva a o oficiálnych špecifických emisiách CO2 pre nové osobné automobily získate z predpisu „Manuál o spotrebe paliva a emisiách CO2 nových automobilov”, dostupného bezplatne na všetkých predajných miestach a na adrese DAT Deutschland Automobil Treuhand GmbH, Helmut-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Deutschland a na http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. Manuál CO2 (PDF ‒ 2.7 MB).

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.