Zwei neue S 515 HD mit Heckeinstieg für die reise plus GmbH in Plauen.

Kráľovské päťhviezdičkové autobusy Setra ComfortClass

Široké panoramatické okná a veľkorysý komfort sedenia. Vozidlá ComfortClass značky Setra bodujú u autobusových prepravcov, ako aj u cestujúcich vďaka prvotriednemu komfortu a službám.

Agentúra Hörmann-Reisen GmbH má prevzatím dvoch vozidiel S 516 HD/2 k dispozícii už štvrtú generáciu luxusných autokarov Classic-VIP-Luxusliner. Autobusy klasifikované 5 hviezdičkami, ktoré sa využívajú prevažne na exkluzívne zájazdy na koncerty, opery a festivaly, sú synonymom komfortu a služieb na doposiaľ nevídanej úrovni. Vozidlá s nastupovaním vzadu disponujú rovnou podlahou, komfortne vybavenou kuchynkou v zadnej časti s teplovzdušnou rúrou, kávovarom a štyrmi chladničkami, ako aj priestorovo výhodným osadením sedadiel 2+1 s kapacitou 27 miest. Odstup sedadiel predstavuje viac ako 83 cm, čo dokonca prevyšuje predpísané hodnoty v rámci 5-hviezdičkovej klasifikácie.

Konateľ spoločnosti Philipp Hörmann označil dvojnápravové vozidlá S 516 HD za nové skvosty podniku založeného v roku 1900: „Vďaka novým modelom Setra môžeme opäť raz pôsobivo zdôrazniť našu ponuku vysokokvalitného cestovania. Rovnou podlahou a sústredením služieb a priestoru WC v zadnej časti vozidla pôsobia autobusy presvedčivo vďaka harmonickému a vzdušnému interiéru pre cestujúcich s rovnocenne usporiadanými sedadlami.“

Zwei neue S 515 HD mit Heckeinstieg für die reise plus GmbH in Plauen.

Aj vodič profituje z nastupovania cestujúcich vzadu, keďže presunutie druhých dverí za zadnú hnaciu nápravu umožňuje zabudovanie väčších viek batožinového priestoru. Tašky a kufre je tak vždy možné nakladať a vykladať zo strany odvrátenej od cestnej komunikácie. To predstavuje značnú bezpečnostnú výhodu pre cestujúcich a zamestnancov. Usporiadaním zadnej časti vozidla sa podarilo konštruktérom získať dodatočný úložný priestor, ktorý je možné využívať ako oddychovú zónu pre vodiča.

Dva autobusy ComfortClass značky Setra k 25. výročiu

Agentúra reise plus GmbH z mesta Plauen podčiarkuje svoju ponuku exkluzívneho cestovania nasadením dvoch nových vozidiel S 515 HD. „V duchu našej firemnej filozofie, ponúkať cestovanie pre náročných, spĺňajú obe vozidlá ComfortClass značky Setra naše vysoké nároky vo vzťahu k pohodliu, bezpečnosti a hospodárnosti na sto percent,“ pochvalne sa vyjadruje Andreas Fabricius pri slávnostnom odovzdávaní autobusov v zákazníckom centre značky v meste Neu-Ulm.

Konateľ saského podniku s 19 zamestnancami, ktorý tento rok oslavuje 25. výročie svojho vzniku, má v tom jasno: „Vďaka týmto dvom novým vozidlám by sme teraz mali disponovať najmodernejšou a najinovatívnejšou flotilou autokarov v Sasku.“ Firma založená v roku 1992 pod obchodným názvom Bustouristik Plauen od svojho počiatku vsádza na autobusy prémiovej značky z Ulmu. Základný kameň až dodnes pretrvávajúceho lojálneho partnerstva a efektívnej spolupráce bol vtedy položený kúpou modelu S 215 HDH konštrukčného radu 200.

Vďaka obom novým modelom S 515 HD si aj konštrukčný rad 500 zaistil v podniku svoje isté miesto. Konateľ okrem domácej výroby vozidiel v Nemecku oceňuje aj dobrú kvalitu spracovania, zdokonalené bezpečnostné štandardy, ako aj vysoký komfort jazdy autobusov: „Veľkým pozitívom značky Setra je na mieru šité vyhotovenie, pri ktorom sú zohľadnené a realizované všetky naše individuálne špeciálne priania.“

Neuer Glanz für die Königsklasse. Betriebsleiter Martin Schörnig (rechts) übernimmt in Neu-Ulm von Vertriebsmitarbeiter Hermann Fröhlich zwei neue Busse der Setra ComfortClass.

Preto sú oba autobusy ComfortClass vybavené nastupovaním vzadu, WC umiestneným v zadnej časti vozidla a priestrannou kuchynkou: „Toto rozdelenie umožňuje nášmu obslužnému personálu vykonávať svoju prácu bez rušenia cestujúcich.“ Tí si zas užijú cestu na Severný mys, do Maroka alebo dokonca na Island v jednom zo 40 pohodlných kresiel pre cestujúcich s nastaviteľnými opierkami hlavy a 220-voltovými zásuvkami pre každý rad sedadiel. Andreas Fabricius je hrdý na harmonický a vzdušný priestor pre cestujúcich: „Som si istý, že vďaka týmto dvom autokarom s nastupovaním vzadu sa veľmi dôrazne odlíšime od konkurencie.“

Spoločnosť Schörnig Reisen pozdvihuje ComfortClass značky Setra na najvyššiu úroveň

Autobusový prepravca Schörnig Reisen z Hannoveru rozširuje svoju flotilu vlastnej kráľovskej triedy o dva luxusne vybavené modely S 516 HD. Obe vozidlá ComfortClass značky Setra sú vybavené 38 kreslami pre cestujúcich vrátane vyšívaného číslovania sedadiel a okrem iného sa vyznačujú aj „kráľovským“ odstupom sedadiel so vzdialenosťou 1 m. Tu sa môžu natiahnuť aj tí najvyšší pasažieri. Individuálne nastaviteľné komfortné opierky hlavy, ako aj pohodlné opierky na nohy sa postarajú o uvoľnené cestovanie.

Martin Schörnig, riaditeľ dolnosaskej spoločnosti založenej v roku 1923, vysoko oceňuje aj tému ochrana vodičov a cestujúcich, keďže trojnápravové vozidlá majú na palube všetky asistenčné systémy vodiča, ktoré značka ponúka v rámci aktívnej a pasívnej bezpečnosti: „Nepozornosť dokáže veľmi rýchlo a na dlhé roky poškodiť alebo dokonca zničiť imidž spoločnosti. Bezpečnostné systémy značky pomáhajú našim vodičom pri tom, aby to tak ďaleko ani nezašlo.“ Signálne svetelné pásy vinúce sa okolo autobusu garantujú, že luxusné vozidlá vybavené sklenenou strechou budú ostatní účastníci cestnej premávky registrovať včas aj v prípade hmly, dažďa či tmy.

Andreas Fabricius, Geschäftsführer der reise plus GmbH in Plauen, vor einem seiner neuen Setra Busse.

Vďaka autobusom kráľovskej triedy sa táto spoločnosť s celoeurópskou pôsobnosťou stará o to, aby pasažieri cestovali s pokojným svedomím. Pretože podnik používa pri modeloch S 516 HD aj predvídavý tempomat Predictive Powertrain Control. Automatická regulácia rýchlosti s integrovaným záberom prevodovky pre autokary, ktorú divízia Daimler Buses celosvetovo prvýkrát uviedla pred tromi rokmi, predstavuje maximum hospodárnosti – pri súčasnom odbremenení vodiča.

ComfortClass značky Setra s jedinečným priestorovým konceptom

Osem modelov ComfortClass značky Setra ponúka dostatok miesta. Vnútorná výška na státie predstavuje 2 100 mm. To dovoľuje aj zabudovanie rovných podláh. Ani vyšší pasažieri, ktorí sedia pri stene, si v týchto autokaroch nenarazia hlavu, pretože kontúra dizajnu vzduchového kanála sa otvára smerom k bočnému oknu. Okrem iného to znamená aj viac svetla v interiéri vozidla a pre cestujúcich sediacich pri uličke lepší výhľad na bočné okno.

Hörmann-Reisen GmbH: Blick in die Heckküche des 5-Sterne Busses S 516 HD/2.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.