PLOCHODRÁŽNA ELITA AJ S M.VACULÍKOM MIERI DO CARDIFFU

V sobotu 22. júla pokračuje plocho drážny seriál Grand Prix ďalšou Veľkou cenou, tentoraz na Britských ostrovoch v hlavnom meste Walesu v Cardiffe. Na štadióne, ktorý je pýchou celej krajiny, čaká na plochodrážnikov tradične jedinečná atmosféra a na fanúšikov poriadna dávka zábavy a adrenalínu. Na štarte nebude chýbať ani slovenská hviezda Martin Vaculík.

Grand Prix v Cardiffe vnímajú fanúšikovia za nástupnícku po svetových finále na legendárnom Wembley. Rozdielov je samozrejme veľa, ale atmosféra akú môže zažiť plochodrážnik, ale aj fanúšik na tomto obrovskom štadióne, nemá konkurenciu. V posledných troch rokoch síce vzrastá význam GP vo Warszawe na Národnom štadióne, kde je návštevnosť vždy cez 50 000 divákov, no Cardiff, ktorý nechýba v plochodrážnom kalendári od roku 2001 je predsa akousi veličinou.

V sobotu so začiatkom o 18.00 hod. nášho času začne plochodrážna GP tradične veľkou šou nielen pre divákov na štadióne, ale aj pri televíznych obrazovkách. Seriál sa pomaly blíži do svojej druhej polovice a stále nie je nič isté. Jazdci sa držia v akomsi bodovom pelotóne, kde jeden slabší výsledok môže znamenať prepad aj o sedem miest a samozrejme aj naopak, lepší výsledok vzostup nahor. Vyrovnanosť vidno aj v tom, že o prvú priečku sa delia dvaja pretekári so 65 bodmi, Jason Dole z Austrálie a Patryk Dudek z Poľska. Martin Vaculík má po nevydarenej GP v dánskom Horsense, kde skončil na poslednom mieste, čo naprávať. Z medailovej pozície sa razom prepadol na ôsme miesto, no ako bolo spomínané, vďaka vyrovnanosti súperov, môže sa na túto pozíciu vrátiť teoreticky aj po GP v Cardiffe.

Priebežné poradie: 1. Jason Doyle, Austrália 65; 2. Patryk Dudek, Poľsko 65; 3. Maciej Janowski, Poľsko 58; 4. Fredrik Lindgren, Švédsko 51; 5. Tai Woffinden, Veľká Británia 48; 6. Emil Sajfutdinov, Rusko 47; 7. Greg Hancock USA 45; 8. Martin Vaculík, Slovensko 45 ….
Text: Mgr. Martin Búri, SpeedwayClub.sk Foto: Igor Fellner

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.