Mercedes-Benz Unimog U 530 v službách súkromníka

V 16-tich rokoch, keď si ostatní chlapci  za nasporené peniaze kupovali mopedy, si Sascha Voß kúpil Unimog. Nie model, ale skutočný Unimog 411 z 1958.Ako Sascha rástol (dnes 47), rástol aj jeho Unimog. Najnovší prírastok jeho srdca má označenie Mercedes-Benz Unimog U 530. Zvolil si zelenú farbu, pretože pracuje v lesníctve a v stavebníctve. Aj preto si zaobstaral najvýkonnejší motor, s ktorým môže utiahnuť štiepkovačku HEM 581 od firmy Jenz. Štiepkovačka HEM 581 dokáže s ľahkosťou naštiepať na malú drť dreviny až do priemeru 65 cm v kmeni.

Z kabíny umiestnenej na ráme Unimogu ovláda hydraulickú manipulačnú ruku Palfinger umiestnenú na prívesnou vozíku spolu so štiepkovačkou. Hydraulický systém na prívesnom vozíku je poháňaný n-hraným hriadeľom (kardanom) plným výkonom motora Unimogu, t.j. 300 koní.

Sascha podniká už 20 rokov a najčastejšie získava kontrakty na likvidáciu dreviny. Ak tá nie je k dispozícii, vymení štiepkovačku za asfaltovú frézu od HENu a podieľa sa na tvorbe nových lesných a agronómnych ciest.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.