Mitsubishi Fuso eCanterPlne elektrické nákladné motorové vozidlo baterka batéria nabíjanie nabíjačka 2017 mixmotor truck kamion 1

Mitsubishi Fuso eCanter. Prvé plne elektrické nákladné vozidlo

Spoločnosť Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) oslávila spustenie výroby celosvetovo prvého plne elektrického ľahkého nákladného motorového vozidla Mitsubishi Fuso eCanter v Európe. Fuso je značka divízie Daimler Trucks Asia. Táto udalosť sa uskutočnila vo výrobnom závode Tramagal v Portugalsku. Tu sa budú vyrábať všetky modely eCanter pre európsky a americký trh spolu s tradičným nákladným motorovým vozidlom Fuso Canter.

Portugalská vláda od počiatočného štádia v roku 2010 podporuje vývoj modelu eCanter. Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa sa zúčastnil tohto podujatia spolu so zástupcami vlády, zástupcami spoločnosti Mitsubishi Fuso Truck Europe a vedúcimi osobnosťami spoločnosti MFTBC.

Prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti MFTBC a vedúci divízie Daimler Trucks Asia Marc Llistosella počas podujatia zdôraznil: „Po spustení výroby modelu Mitsubishi Fuso eCanter budeme prvým celosvetovo aktívnym výrobcom, ktorý sériovo vyrába plne elektrické nákladné motorové vozidlo. Odteraz dokážeme uspokojiť narastajúci dopyt po dodávkach pre veľkomestá, ktoré jazdia lokálne bez emisií. Máme už prvé objednávky od zákazníkov a v septembri uskutočníme celosvetové uvedenie tohto nákladného motorového vozidla na trh v jednom z najznámejších veľkomiest – New Yorku. V našom portugalskom výrobnom závode vyrábame nákladné motorové vozidlá pre Európu a USA a zároveň profitujeme z úzkej spolupráce s úradmi v Portugalsku a Lisabone – od roku 2014 najmä pri skúškach nákladných motorových vozidiel.“

Mitsubishi Fuso eCanterPlne elektrické nákladné motorové vozidlo baterka batéria nabíjanie nabíjačka 2017 mixmotor truck kamion 1 Mitsubishi Fuso eCanterPlne elektrické nákladné motorové vozidlo baterka batéria nabíjanie nabíjačka 2017 mixmotor truck kamion 1

Plne elektrické nákladné motorové vozidlo v rukách zákazníkov

Spoločnosť MFTBC v máji informovala o prvom komerčnom zákazníkovi na japonskom trhu: Seven-Eleven Co., Ltd. bude tento rok vo svojom vozovom parku prevádzkovať 25 nových vozidiel eCanter.

Prvá nabíjacia stanica pre nákladné motorové vozidlá bola uvedená do prevádzky v máji, výroba vozidiel eCanter sa v japonskom výrobnom závode Kawasaki začala 7. júla. Dnešná udalosť preto symbolizuje začiatok výroby vozidiel eCanter mimo Japonska. Týmto medzníkom značka Fuso pripravuje cestu pre prvé plne elektrické úžitkové vozidlo spoločnosti. Po spustení malosériovej výroby bude veľkosériová výroba ďalším prirodzeným krokom do budúcnosti. Skúsenosti z malosériovej výroby v rukách zákazníkov navyše pomôžu značke Fuso pri veľkosériovej výrobe.

Fuso eCanter sa bude vyrábať súčasne s tradičným ľahkým nákladným motorovým vozidlom Canter vo výrobnom závode Tramagal. Vo výrobných staniciach sa budú súbežne s výrobnou linkou montovať len špeciálne komponenty pre elektrické hnacie ústrojenstvo. Vozidlá z portugalského výrobného závodu Tramagal sa odovzdajú zákazníkom v Európe a USA v nasledujúcich mesiacoch.

Prehľad o vozidle Mitsubishi Fuso eCanter

Prostredníctvom plne elektrického ľahkého nákladného motorového vozidla chce značka Fuso reagovať na túžbu verejnosti po distribučnej doprave v centrách miest bez spalín a hluku. Toto vozidlo by pritom malo pomôcť pri riešení čoraz väčších problémov s hlukom a znečisťovaním v mestách na celom svete. Vozidlo  Mitsubishi Fuso eCanter je nielen ekologické, ale aj nákladovo efektívne a úsporné pre používateľa. V závislosti od nadstavby a používania má eCanter dojazd 100 km a užitočné zaťaženie až tri tony. Elektrické hnacie ústrojenstvo vozidla obsahuje šesť vysokovoltových lítium-iónových akumulátorov, pričom každý z nich dosahuje 420 V a 13,8 kWh. Systém akumulátorov dodáva stopercentná dcérska spoločnosť Daimler Accumotive z nemeckého mesta Kamenz.

Mitsubishi Fuso eCanter profituje z rozsiahlych poznatkov získaných pri skúškach prípravnej série v rukách zákazníkov v Portugalsku a Nemecku v období rokov 2014 až 2017. V porovnaní s bežnou naftovou verziou možno pri nákladoch na prevádzku akumulátora ušetriť až 1 000 eur na 10 000 km.

Značka Fuso má za sebou dlhú históriu, ktorá sa spája s alternatívnymi hnacími ústrojenstvami pre nákladné motorové vozidlá. Sériová výroba modelu Canter Eco Hybrid sa začala už v roku 2006, druhá generácia sa vyrába od roku 2012. Značka Fuso na medzinárodnej automobilovej výstave IAA 2010 predstavila prvý prototyp elektricky poháňaného vozidla Canter E-Cell, v roku 2014 nasledovala predsériová výroba na skúšobné účely. Vozidlo Fuso eCanter oslávilo svoju svetovú premiéru na medzinárodnej automobilovej výstave IAA 2016 s výhľadom do budúcnosti, celosvetové uvedenie čisto elektricky poháňaného ľahkého nákladného motorového vozidla na trh sa uskutoční v septembri v New Yorku.

Tramagal – výrobný závod s množstvom skúseností

Výrobný závod v portugalskom meste Tramagal, približne 150 km severovýchodne od Lisabonu, má za sebou dlhú a rozmanitú históriu. Bol založený v roku 1964 ako spoločný podnik portugalskej rodinnej firmy Duarte Ferreira a vtedajšieho francúzskeho výrobcu nákladných motorových vozidiel Berliet. V roku 1980 sa začala výroba CKD pre Mitsubishi Fuso. V nasledujúcich rokoch výrobný závod Tramagal montoval vozidlá Fuso Canter, ako aj ďalšie vozidlá Mitsubishi Fuso pre portugalský trh. V roku 1996 prešiel výrobný závod Tramagal do rúk Mitsubishi Fuso ako centrálna výrobná prevádzka modelu Canter pre západnú Európu. Od roku 2003, keď spoločnosť Daimler AG prevzala väčšinový podiel v spoločnosti Mitsubishi Fuso, patrí výrobný závod spoločnosti Daimler AG.

Výrobný závod sa rozprestiera na ploche 160 000 štvorcových metrov. Viac ako 400 zamestnancov v ňom vyrába vozidlo Fuso Canter pre približne 30 európskych krajín, ako aj pre Izrael, Maroko a Turecko. Takmer 95 percent vozidiel sa vyváža. Od roku 2012 vyrábajú pracovníci v Tramagale aj Fuso Canter Eco Hybrid, hybridnú verziu nákladného automobilu.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.