Daimler

Daimler zavŕšil štyri a polročný rast

Počas ôsmeho mesiaca 2017 dodal Daimler celosvetovo 170 341 (+9,0 %) a od začiatku roka spolu 1 496 406 (+12,8 %) osobných vozidiel Mercedes-Benz. Značka s hviezdou tak dosiahla rekordný odbyt za august, pri najvyššom počte registrácii spomedzi prémiových vozidiel, okrem iného v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, Švajčiarsku, Portugalsku, Japonsku, Austrálii, na Taiwane, v Kanade a Brazílii.

“Prinášame na frankfurtský autosalón IAA nielen nové vozidlá ale aj nový rekord predaja za august. Zaznamenávame tým každý mesiac nový rekord odbytu už nepretržite štyri a pol roka za sebou”, uviedla Britta Seeger, členka predstavenstva spoločnosti Daimler, zodpovedná za odbyt divízie Mercedes-Benz Cars a zdôraznila: “Sme hrdí, že dokončíme rozsiahlu aktualizáciu rodiny Triedy S svetovou premiérou Triedy S kupé a kabriolet na autosalóne vo Frankfurte.”

Počas augusta značka Mercedes-Benz dosiahla v Európe celkový rast (+8,4 %) a nové predajné maximá zaznamenalo Belgicko, Švajčiarsko, Rakúsko, Švédsko a Portugalsko. Obzvlášť vysoké nárasty dosiahlo pritom Poľsko (+46,8 %) či Španielsko (+18,2 %).

Rekordný odbyt opäť zaznamenala Ázia a Tichomorie (+18,9 %). Z jednotlivých krajín dosiahla augustový rekord Čína (+24,5 %), ako aj Južná Kórea, Japonsko, Austrália, India, Thajsko, Taiwan a Malajzia.

Spomedzi modelových radov počas augusta excelovala práve v Európe uvedená nová Trieda S sedan (nárast vyše 35 %), rekordnej augustovej úrovni sa tešili SUV značky s hviezdou (+13,8 %), vrátane GLC a GLA, a tiež modely vo vyhotovení kupé, kabriolet a roadster (+20,1 %).

O jedno percento si v auguste polepšila značka smart.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.