FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross SlovakiaRing

FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross je podujatím Stredoeurópskej trofeje FIA v relykrose. Seriál ukončí svoju sezónu tam, kde ju začal – u nás na SLOVAKIA RINGU. Veľké finále je na programe 21. a 22. októbra.

Špeciálnu trať, ktorú z 34 percent tvorí nespevnený povrch, si naposledy v marci vyskúšalo vyše 180 pretekárov. O kontakty, prach a tesné súboje nie je nikdy núdza, napokon systém 4 až 6-kolových pretekov núti každého zo seba vydolovať maximum. Naša relykrosová trať meria 1496 metrov a diváci ju uvidia celú z pohodlia krytej tribúny.
Dve tréningové jazdy, tri ostré jazdy, dvakrát semifinále a jedno finále čaká na všetkých aj teraz. Súperiť sa bude v triedach SuperCars, Super Touring Cars (do 1600 cm3, do a nad 2000 cm3), Super 1600 a v historických vozidlách (iba Česko). Práve SuperCars pútajú najväčšiu pozornosť, veď ide o stroje s výkonom aj 600 konských síl, ktoré lákajú divákov po celom svete (najmä v rámci Majstrovstiev sveta FIA WRX).

Víťazom marcového FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross najsilnejšej kategórie SuperCars bol maďarský pretekár Tamás Kiss Pál na Peugeote 208 SC. Udržal za sebou skúseného Rakúšana Maxa Puchera na Forde Fiesta SC. Tretí skončil Maďar Zoltán Vass na Mitsubishi Colt SC.

Desaťdielny seriál FIA CEZ odvtedy navštívil aj Maďarsko, Poľsko, Česko, Taliansko a Rakúsko. Lídrom priebežného poradia najsilnejších SuperCars je skúsený Max Pucher (MJP Racing) na Forde Fiesta pred Aloisom Höllerom a Tamás Kiss Pálom. Z 32 klasifikovaných je náš Juraj Baláž (Mitsubishi Lancer EVO) na slušnom 12. mieste.

Bližšie informácie o podujatí FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross (21.-22.10.) sa dozvieme už čoskoro.

Vstupenky a viac info o podujatí

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.