Nový MAN Lion’s Coach na súťaži Busworld Awards

Súťaž Busworld Awards sa tradične organizuje pred začiatkom najväčšej európskej výstavy autobusov a autokarov (v minulosti bola známa ako Európsky týždeň autokarov – European Coach Week). Tento rok nový MAN Lion’s Coach zvíťazil v troch kategóriách.

  • Nový MAN Lion’s Coach získal v konkurencii ďalších jedenástich rivalov najvyššie ocenenie „Grand Coach Award“
  • Nový autokar značky MAN dostal aj cenu „Comfort Label“ a „Design Label“

Medzinárodnú porotu tvorili experti z rôznych oblastí a tiež zástupcovia autobusových dopravcov. O šesť ocenení sa mohlo uchádzať každé vystavené vozidlo.

Za spoločnosť MAN Truck & Bus sa o miesto na stupňoch víťazov uchádzal nový autokar MAN Lion’s Coach. Novinka, ktorou spoločnosť MAN posunula svoj renomovaný modelový rad Lion’s Coach na ešte vyššiu úroveň, absolvovala na veľtrhu Busworld svetovú premiéru. Nevyniká len dizajnom s pôsobivými LED reflektormi aj zadnými svetlami, ale aj efektívnym pohonným ústrojenstvom s výkonnejším a hospodárnejším motorom D26 a vysokou úrovňou bezpečnosti. Pochopiteľne, že spĺňa aj požiadavky najnovšej normy ECE R66.02 súvisiace s ochranou v prípade prevrátenia autobusu.

Nový MAN Lions Coach dominoval_v_sa_Busworld_Awards_1_width_740

Pri vyhlasovaní víťazov v rámci slávnostného otvorenia veľtrhu Busworld 2017 (najväčšia autobusová show sa konala v dňoch 20. – 25. októbra) boli očakávania tvorcov novinky vysoké. A potvrdilo sa, že oprávnene, pretože nový zájazdový autobus nový MAN Lion’s Coach sa stal hlavným víťazom večera a z pódia odišiel s nemenej ako troma zo šiestich trofejí: s hlavnou cenou „Grand Coach Award“ a oceneniami „Comfort Label“ za pohodlie a „Design Label“ za vzhľad vozidla. Boj o hlavnú cenu bol pritom urputný, keďže súperilo rekordných 12 vozidiel. Na porotu však jednoznačne urobil dojem kompletný balík, ktorý nový autokar MAN Lion’s Coach ponúka: v jednom jedinečnom vozidle spája špičkovú hospodárnosť, vysokú úroveň bezpečnosti a pôsobivý dizajn.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.