truck kamion rýchlonabíjanie

Daimler Trucks a StoreDot akcelerujú technológiu nabíjania rýchleho ako tankovanie

Divízia pre nákladné motorové vozidlá koncernu Daimler AG investuje do izraelskej spoločnosti StoreDot Ltd. Investícia prebieha v rámci aktuálneho investičného balíka spoločnosti StoreDot. Zástupca koncernu Daimler Trucks získa miesto v predstavenstve spoločnosti. Spoločnosť, ktorá bola založená v roku 2012, je priekopníkom v oblasti materiálov pre nanotechnológie a lídrom na trhu s elektrickými systémami nabíjania a materiálmi na ukladanie energie.

Daimler Trucks a StoreDot

Obaja partneri sa dohodli na strategickej spolupráci. Zameriava sa na rýchlonabíjanie akumulátorov. Vďaka technológii FlashBattery od spoločnosti StoreDot netrvá čas nabíjania elektrického vozidla dlhšie ako bežné tankovanie. Technológia sa navyše vyznačuje vysokou efektívnosťou pri spätnom získavaní energie (rekuperácia): vylepšené využívanie brzdnej energie predlžuje dojazd akumulátora a znižuje frekvenciu nabíjania. Technológia FlashBattery je preto mimoriadne zaujímavá pre úžitkové vozidlá, keďže rozširuje využitie vozidla.

Koncern Daimler a spoločnosť StoreDot budú technológiu spoločne vyvíjať, prispôsobovať a integrovať: možnou oblasťou použitia je ďalšia generácia vozidiel FUSO eCanter. Súčasťou ďalších jednaní spoločností je možná spolupráca na ďalších spoločných projektoch aj mimo obchodov s nákladnými vozidlami.

Martin Daum, člen predstavenstva koncernu Daimler AG, zodpovedný za divíziu Daimler Trucks & Buses, povedal: „Elektrifikovať nákladné vozidlo je najvyššou prioritou koncernu Daimler. V New Yorku oslavujeme celosvetové uvedenie nášho vozidla FUSO eCanter na trh, ktoré je prvým sériovo vyrábaným ľahkým nákladným motorovým vozidlom s čisto elektrickým pohonom. Najlepším dôkazom našich cieľov je priniesť na trh elektrické vozidlá vhodné na každodenné použitie. Krátky čas nabíjania akumulátora má preto veľký význam – najmä pre majiteľov vozových parkov všetkých značiek divízie Daimler Trucks. So spoločnosťou StoreDot momentálne pracujeme na komplexnom používaní systémov rýchlonabíjania.“

Dr. Doron Myersdorf, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti StoreDot, tvrdí: „Spoločnosť StoreDot si veľmi váži, že má po svojom boku strategického partnera, akým je koncern Daimler, výrobca automobilov s vedúcim postavením na celom svete. Urýchlime tak ukončenie nášho vývoja a uvedenie technológie FlashBattery na trh. Spolu s tímom koncernu Daimler vytvárame synergie, ktoré optimálne spájajú vlastnosti našich inovatívnych riešení s požiadavkami na elektrické vozidlá budúcnosti.”

Nabíjanie stále pod rúškom tajomstva

Spoločnosť StoreDot už v tomto roku predstavila realizovateľnosť päťminútového rýchlonabíjania akumulátorov vozidiel. To zároveň umožní používať v článkoch akumulátora nové organické komponenty spolu s nanomateriálmi. Nové akumulátory spoločnosti StoreDot sa momentálne nachádzajú v pokročilej fáze vývoja a predpokladá sa, že sa budú montovať už do elektrických vozidiel, ktoré sa aktuálne nachádzajú v koncepčnej fáze.

O spoločnosti StoreDot

Spoločnosť StoreDot Ltd. bola založená v roku 2012 a má vedúce postavenie v oblasti inovatívneho používania materiálov a zariadení. Spoločnosť vyvíja priekopnícke technológie, ktoré vychádzajú z jedinečnej metódy dizajnu, syntézy a výroby organických zlúčenín. Technológie spoločnosti StoreDot, ktoré majú vďaka vylepšeným chemickým, elektrickým a optickým vlastnostiam nahradiť bežné technológie, možno optimalizovať pre najrozličnejšie priemyselné odvetvia, napríklad rýchlonabíjacie akumulátory pre mobilné zariadenia, elektrické vozidlá a LCD displeje ďalšej generácie.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.