Ford láka krátkym video na predstavenie Focusu 4. generácie

Tretia generácia Focusu je tu s nami už nejaký ten piatok. Konkrétne od roku 2011 a bola faceliftovaná v roku 2014. Focus sa veľmi dobre predáva a je akousi ikonou značky Ford, odkedy nahradil teraz už legendárnu sériu Fordu Escort. A to je jasný dôvod, prečo bude už 10.4.2018 predstavená nová, v poradí štvrtá generácia Focusu. 

Fordu sa interné informácie darí udržať v súkromí, takže toho veľmi veľa o novej generácii nevieme. Zatiaľ sme mali možnosť vidieť iba fotky maskovaného focusu Mk4. Ford však tento týždeň zverejnil  veľmi krátke video, v ktorom ukazuje niektoré krivky nového Focusu. Video je v čiernobielej úprave, čo mu dodáva istú tajomnosť.

Trendom dnešných áut je športovosť a zároveň elegancia. Ford nebude zaostávať a nový Focus teda vyzerá športovejšie, hlavne spredu. Najvýraznejšie pôsobia nové LED denné svetlá, ktoré pripomínajú napríklad tie od značiek Audi, Volvo, alebo modelu od Opelu, Insignie. Bokom vozidla neprechádza žiadna výrazná línia. V zadnej časti pokračuje veko kufra v línii okna. Predchádzajúci model mal kufor ihneď za zadným oknom skosený nadol, tu je toto skosenie až za značkou Ford.

Túto udalosť si samozrejme nenecháme ujsť. Preto nás sledujte, prinesieme vám horúce informácie hneď po predstavení.

Autor: Peter Gurbicz, Video: Ford Europe

About Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.