Renault Trucks vylepšuje systém Optitrack

Renault Trucks do systému Optitrack pridáva nové funkcie, navrhnuté na zvýšenie hnacej sily vozidiel a udržanie čo najvyššieho výkonu bez ohľadu na terén. K dispozícii je aj verzia Optitrack+, ktorá zahŕňa aj nové hydraulické motory pre zákazníkov pracujúcich v ozaj extrémnych podmienkach.

Optitrack bol vyvinutý spoločnosťou Renault Trucks v spolupráci s Poclain Hydraulics v roku 2009 a je dostupný pre vozidlá C2.5, poskytuje dodatočnú hnaciu silu vďaka dvom hydraulickým motorom umiestneným v nábojoch predných kolies. Tento systém ponúka možnosť využitia dočasného pohonu všetkých kolies, čím prekonáva obmedzenia “bežného” vozidla s pohonom všetkých kolies, najmä pokiaľ ide o spotrebu paliva, nakladaciu výšku, náklady na údržbu a dodatočnú hmotnosť.

Renault Trucks teraz vylepšuje systém Optitrack pridávaním nových funkcií.

Vynikajúca hnacia sila

Hydraulický tlak systému sa zvýši zo 420 na 450 barov, čo vedie k zvýšeniu maximálneho krútiaceho momentu o 7%. Táto nová funkcia zvyšuje hnaciu silu a umožňuje vodičom prekonať ťažkosti pri práci v strmom teréne alebo pri vysokom užitočnom zaťažení.

S cieľom zabezpečiť maximálny výkon pri štartovaní v najnáročnejších situáciách, Renault Trucks pridal funkciu “boost”. Pri aktivovaní funkcie vodičom sa zvýši tlak v pneumatikách predných kolies na maximum, aby sa dosiahol maximálny ťah pri štarte.

Zvýšený komfort obsluhy a manévrovateľnosť

Systém Optitrack sa odpojí pri dosiahnutí rýchlosti 50km/h (v porovnaní so 40km/h v predchádzajúcej verzii) a automaticky sa znova zapne pri spomalení na 20km/h, bez potrebného zásahu vodiča. Samokalibračné zariadenie trvalo upravuje nastavenia systému Optitrack, čím je zabezpečený celoživotný výkon vozidla a je pridaná aj dodatočná spiatočka (R2) pre optimálnu manévrovateľnosť na všetkých typoch terénu.

Využiteľnosť vo všetkých typoch terénu s Optitrack+

Vozidlá pracujúce v extrémnych podmienkach môžu teraz využívať výhody vylepšenej verzie  Optitrack+. Riešenie Optitrack+ ponúka nové hydraulické motory, ktoré zvyšujú krútiaci moment predného kolesa o 30%. Táto vylepšená verzia ponúka bezproblémovú hnaciu silu na zvládnutie vysokých užitočných zaťažení, strmých svahov a mäkkej pôdy. Systém Optitrack+ sa odporúča najmä na zemné práce alebo prepravu kameniva v ťažkých podmienkach.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.