Mustang 1970 Milánsky koncept. Zrezaný kufor a výrazná fialová

Vo februári 1970 odštartoval Ford na Chicagskom autosalóne s novým Mustangom. Jeho farba bola výrazne fialová a kufor vyzeral ako súčasť strechy.

Tak ako teraz, aj po minulé roky vytvárali dizajnéri a konštruktéri mnohé nové koncepty automobilov. V 1970 bol vytvorený a predstavený nový Mustang. Takým smerom sa mal uberať Mustang v roku 1971, zrezaný zadok, veľké kolesá, malé blatníky, dve sedadlá.1970_Ford_Mustang_Milano_concept_CN5703-380
Vzhľad preberal od GT cestovných áut, ktoré jazdili v tej dobe uličkami Talianska. Veľmi atypická predná maska s dvomi veľkými otvormi. Na kapote bolo umiestnené trio kanálov, ktoré vháňali do motora vzduch. Čelné sklo sa tiahlo od kapoty pod 67° uhlom smerom ku krátkej streche, ktorá sa plynulo zvážala v podobe veka kufra ku zadným svetlám. Takýto typ je typický fastback.
Auto sa pohybovalo na elektrónoch, ktoré boli už v tej dobe z hliníkových zliatin s lúčmi, ktoré skôr pripomínali výplet z ihlíc.
Samotný fialový Mustang si na reálnom asfalte veľa jazdenia neužil. Napriek tomu, mnoho jeho prvkov bolo využitých v reálnych modeloch mnohých modelov Fordu. 1970_Ford_Mustang_Milano_concept_cn5703-386
Zdroj + foto: Ford

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.