Nový Mercedes-Benz C – upgrade pod povrchom

Na internete sa už objavujú nejaké neoficiálne fotografie k novému modelu triedy C, my Vám prinášame zatiaľ oficiálne informácie. Dizajn interiéru budúcej generácie triedy C vyžaruje čistotu a zmyselnosť s novými nezvyčajnými štylistickými prvkami. Zároveň vyžaruje športový charakter, pričom si zachováva zmyselné tvary,vysokokvalitné materiály a zaužívaný luxus. Od interiéru sa v poslednej dobe očakávajú vlastnosti podobné technologicky vyspelým smartfónom. Najvýznamnejší štylistická zmena interiéru sa týka kompletne prerobenej stredovej konzoly, ktorej progresívne línie vytvárajú príjemný a otvorený pocit z priestoru. Na vrchu stredovej konzoly sa nachádza volne stojaci centrálny displej. Inovatívny touchpad vyvinutý samotnou firmou Mercedes-Benz znamená významný evolučný krok. Rovnako, ako na smartfóne, môžete všetky hlavné funkcie ovládať pomocou prstov. Užívateľ dostáva jasnú spätnú väzbu pri práci s dotykovým panelom, čo robí ovládanie ešte viac komfortnejším. Niektoré informácie z centrálneho panelu sa premietajú na head-up displeji, ktorý je umiestnený v zornom poli vodiča. Vodič dostáva dôležité informácie podobne, ako pilot v bojovej stíhačke, pričom sú zobrazované, ako keby boli nad kapotou približne dva metre pred vodičom, čo napomáha vodičovi zostať sústredený na jazdu. Displej zobrazuje informácie ako rýchlosť, obmedzenie rýchlosti, navigačné inštrukcie a správy od DISTRONIC PLUS (asistenčný program chrániaci pred nehodou). Vodič si zobrazenie môže upraviť podľa vlastných žiadostí.

Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013

Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013

Vývojári sa zamerali na jeden z hlavných problémov súčasných automobilov a to vysoká hmotnosť. Nízka hmotnosť, excelentná tuhosť pre vynikajúce jazdné vlastnosti, redukcia hluku a vibrácií pri zachovaní vysokej pasívnej bezpečnosti toto sú vlastností, ktoré spĺňa hliníková hybridná karoséria nového Céčka. Mercedes-Benz sa s týmto riešením stáva priekopníkom v znižovaní hmotnosti karosérie. Inteligentné a inovatívne konštrukčné riešenie karosérie a plechov ušetrilo okolo 70 kg oproti konvenčnej ocele. Celková hmotnosť vozidla sa znížila o približne 100 kg oproti predchádzajúcej generácie. Zníženie hmotnosti sa pozitívne prejaví na spotrebe paliva a jazdných vlastnostiach a nastaví nové štandardy v tomto segmente. Mercedes-Benz sa zameral na rozsiahle využitie hliníka, ocele valcovanej za tepla a vysokopevnej ocele v nezvyčajnej kombinácii pre produkčné vozidlo. Základnou myšlienkou hybridnej karosérie je použitie správneho materiálu na správne miesto.hlinik-ocel karoseria

Nová C trieda prichádza s ľahkosťou i agilnosťou a prináša vysokú úroveň potešenia z jazdy na kľukatých cestách s vynikajúcim komfortom. Novo navrhnutá štvorprvková predná náprava  poskytuje excelentnú stabilitu a prispieva k lepšej ovládateľnosti.  Nová C trieda je štandardne vybavená klasickými oceľovými pružinami a tlmičmi. Alternatívou bude vzduchový podvozok AIRMATIC, ktorý bude prvým svojho druhu v danom segmente. Vďaka elektronickej kontrole,  súvislému variabilnému tlmeniu ponúka podvozok vynikajúce odrušenie hluku a vibrácií od pneumatík a možnosť meniť rôzne nastavenia.

 Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013
Balíček bezpečnostných prvok od Mercedesu-Benz býva vždy v niečom nový a nebude to inak ani v tomto prípade. Budúca C trieda je vybavená senzormi na predných sedadlách, ktoré rozoznajú detskú sedačku a následne deaktivujú airbag. Nová C trieda má mnoho nových asistenčných systémov alebo existujúcich asistenčných systémov s radom vylepšených funkcií , ktoré boli predstavené v novej S triede len pred pár mesiacmi ako napríklad Mercedes-Benz Intelligent Drive.  Mercedes-Benz ako jediný ponúka v danom segmente klimatizáciu s automatickou recirkuláciou vzduchu s detekčným tunelom využívajúci satelitnú navigáciu. Príjemnú atmosféru dopĺňa systém AIR‑BALANCE s aktívnou vôňou.
Mercedes-Benz C-Klasse (W205) 2013 Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013 Mercedes-Benz C-Klasse Limousine (W205) 2013 S-Klasse Zubehör und Collection
Autor: Maroš Uhrin  Zdroj+Foto: Mercedes-Benz

About marosito

Leave a Reply

Your email address will not be published.