Subaru Legacy Concept

Na autosalóne v Los Angeles bola predstavená celosvetová novinka od Subaru. Je ňou Legacy Concept, ktorý takýmto spôsobom oslavuje svoje už 25. narodeniny.

Legacy sa za od svojho vzniku v roku 1989 stalo vlajkovou loďou značky Subaru. Ako každé auto na úrovni, nezaostávalo svojou bezpečnosťou , spoľahlivosťou a ešte ku tomu mala vynikajúce jazdné vlastnosti vďaka plochému motoru boxer a symetrickému stálemu pohonu 4×4.
Pre tento rok platí modelová rada s poradovým číslom 5. Pre budúci si však Japonci v Subaru pripravujú niečo novšie, vzhľadovo omnoho modernejšie a hlavne odvážnejšie. Vzhľadom na to, že Legacy bude mať už25 rokov, prišiel nový koncept, ktorý by sa mohol v takejto podobe objaviť aj ako sériové vozidlo.
Exteriéru dominujú veľké kolesá a plytké blatníky. Odpredu aj odzadu sa do profilu ťahajú svetlá a medzi nimi sa dverami ženie výrazná línia. Ktorá oddeľuje hornú časť kabíny od podvozku a spodnej časti kabíny.
Odpredu už hneď na prvý pohľad padne do oka výrazná veľká mriežka chladiča v tvare hexagónu. Predné svetlomety dodávajú prednej maske určitú agresivitu. V podobnom duchu sa nesú zadné svetlomety na kufri auta. Možno sa dočkáme toho, že Subaru už použije aj natáčanie svetiel do zákrut.Legacy Concept front on low
Interiér bude, ako sme už u Subaru zvyknutý, výrazne funkčný. Žiadne zbytočné ozdoby, drevo, koža a mnoho dizajnovo prepracovaných tlačidiel a pák. Možno práve to udržuje Subaru iba v strednej triede automobilov.

Celková dĺžka, šírka a výška (mm): 4.930, 1.940, 1.500
Rázvor (rozstup prednej a zadnej nápravy v mm): 2.880
Pneumatiky: 265/40 ZR21

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.