Mercedes-Benz SLS AMG Vision Gran Turismo

Hra Gran Turismo pre herné konzoly sa stala takou slávnou, že aj samotné automobilky sa snažia už v tejto hre prezentovať svoje budúce plány. Mercedes takto pripravil pre nadchádzajúce Gran Turismo 6 nový koncept SLS AMG Vision Gran Turismo.

Nové SLSko bol reálne predstavený aj  na SEMA autosalóne v Los Angeles a je jeden obrovský extrém vďaka svojím proporciám, zvodným kontúram a celkovou nadčasovosťou. Spája niečo staré – osvedčené s modernosťou budúcnosti. Takisto ako každé SLS, aj toto spoznáte na prvý pohľad podľa dlhej pretiahnutej kapote, krídlovým dverám a obrovskej trojcípej hviezdy na ešte väčšom kryte chladiča.
Pri mriežke chladiča sa pristavím. Aj keď čerpá proporciami z pretekárskeho Mercedesu 300SL 1952, futuristický nádych mu dáva diamantový vzhľad prebratý z najnovšej CLA triedy. Po stranách chladiča sa zarezávajú až do vyvýšených blatníkov ostré svetlá. Blatníky prekrývajú veľké elektróny. AMG Vision je brzdený keramickými brzdami, kotúčovými samozrejme.
Concept neukrýva práve nenápadne svoj V8 AMG motor s dvojitým turbom. Celkový výkon je 577k a 800Nm krútiaceho momentu! A vďaka dnešným ľahkým hliníkovým zliatinám má celé auto iba 1385kg – to by asi nikto neodhadol podľa vonkajšieho masívneho vzhľadu.

Kto sa nevie dočkať teda reálneho modelu, ostáva mu zatiaľ hra Gran Tursimo 6.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj + foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz-AMG-Vision-Gran-Turismo-concept-rear-view Mercedes-Benz-AMG-Vision-Gran-Turismo-Concept-side-view Mercedes-Benz-AMG-Vision-Gran-Turismo-front-left-side Mercedes-Benz-AMG-Vision-Gran-Turismo-overhead-view

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.